<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » [討論]大家覺唔覺得e+ d 人對名牌好崇拜, 成日買到成身都係?
返回列表 回復 發帖

[討論]大家覺唔覺得e+ d 人對名牌好崇拜, 成日買到成身都係?

我覺得e+ d 人好腐化, 成日要買名牌, lv, gucci... 買到成身都係, e+ 用呢d 牌子o既多數係d年青人, 佢地又冇經濟能力, 又想串吓自己d 朋友, 咪成日呃父母d 錢lo. 我自己有個fd 都係咁, 佢本身住公屋o既(住呢d地方, 大家都知佢幾有錢la), 成日都買名牌, 買完就攞返學, 串d 同學la, 其實買都冇所謂, 但係佢係呃阿媽話去補習, 拎d錢去買ga.

其實, 做學生jei, 洗唔洗買晒名牌返學呀?

大家認唔認同?
Strongly agree!
我全身得對鞋係nike的價值$399..........
我最憎o個d人買左名牌,根住係度(圓)耀自己買左名牌,重要講埋價錢~~show哂野咁~方死唔知你有個名牌咩~......
可能我個人比較低調

[ Last edited by pakho on 2005-2-27 at 05:29 PM ]
Originally posted by pakho at 2005-2-27 05:27 PM:
我最憎o個d人買左名牌,根住係度(圓)耀自己買左名牌,重要講埋價錢~~show哂野咁~方死唔知你有個名牌咩~......
可能我個人比較低調

[ Last edited by pakho on 2005-2-27 at 05:29 PM ]
你講我呀?
唔係呀~austin666你會錯意了~~~不是說你唔好咁敏感啦

[ Last edited by pakho on 2005-2-27 at 05:42 PM ]
Originally posted by pakho at 2005-2-27 05:41 PM:
唔係呀~austin666你會錯意了~~~不是說你唔好咁敏感啦

[ Last edited by pakho on 2005-2-27 at 05:42 PM ]
喔喔
不過用名牌的感覺真好....
但係用黎哂命又不太好=.=.
hate those idiots who thinks they are cool....buyin money branded stuff n bring to school n show around to everyone.....n the thing is..they dont even work for a cent..just ask parent for money to buy....no use....if u earn every cent than buy ...thn its ok..i dun care..u got the ability to earn for ur self.....but if u didnt work to find the money thn F off la....branded stuff is no use...buy things that fit ur own style is the only way to bring out ur own personality...not copyin this crappy singer or that crappy singer...
Originally posted by KrisX at 2005-2-27 04:11 PM:
我覺得e+ d 人好腐化, 成日要買名牌, lv, gucci... 買到成身都係, e+ 用呢d 牌子o既多數係d年青人, 佢地又冇經濟能力, 又想串吓自己d 朋友, 咪成日呃父母d 錢lo. 我自己有個fd 都係咁, 佢本身住公屋o既(住 ...
唔只呃,屈俾錢tim
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » [討論]大家覺唔覺得e+ d 人對名牌好崇拜, 成日買到成身都係?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。