<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 睇AV加速地球暖化,ericliu 點評?
返回列表 回復 發帖

睇AV加速地球暖化,ericliu 點評?

查看相片

愛地球,除咗少用塑膠產品、減少用電、blahblahblah之外,
原來!仲要睇少啲AV!

法國一項研究指出,影片傳送嘅數據流量,佔全球總流量6成。
網上數據傳送其實係會消耗能源,產生溫室氣體,
而每年淨係睇片已經合共製造3億噸二氧化碳。

喺影片傳送嘅數據當中,有近3成係來自……AV。

即係個地球因為大家睇「愛情動作片」而得到差唔多1億噸二氧化碳。3
多謝晒~
查看相片

另外,睇自選影片例如netflix節目,就佔影片流量34%,
睇youtube片佔21%。
假如你收工食飯睇netflix,沖完涼睇youtuber直播,瞓之前搵「甜嘢」睇……
你咁就產生咗溫室氣體,令地球暖化喇。
所以研究單位話,消閒式上網同揸架「大食」汽車一樣咁消耗能源,
希望大家可以保持清醒,只用網路做有意義嘅事。

係咪即係上連登同用telegram呢?
切左條J 佢拉 , 咁最環保 !!!
如果係咁打機應該仲多先係
應該全球人類自殺,冇哂人類,咁地圖就會回復
切左條J 佢拉 , 咁最環保 !!!
迦樓羅女王 發表於 2019-7-26 05:53 PM
廢 J
應該全球人類自殺,冇哂人類,咁地圖就會回復
ericliu 發表於 2019-7-26 08:57 PM
絕對係拉 !!!
其實邏輯上首先就要去商業污染  去工業化 , 做唔到就搞家居減癈 ,
又做唔到 , 就叫你戒食肉 ; E+仲叫你戒埋打JJ

E+既環保只係搞笑 , 或者淪為政治工具 ... 睇唔到點政治工具???
咁咪岩羅 , 政治工具係唔應該比人知道係政治政治工具架 !!!

就好似政府收地起公共房屋 , D環保撚出來搞反對 ,
其實係地產佬係後面支持 ... 因為政府想打擊樓價 , 係地產佬死敵
絕對係拉 !!!
其實邏輯上首先就要去商業污染  去工業化 , 做唔到就搞家居減癈 ,
又做唔到 , 就叫你戒食肉 ; E+仲叫你戒埋打JJ

E+既環保只係搞笑 , 或者淪為政治工具 ... 睇唔到點政治工具???
咁咪岩羅 , 政治工具係 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-7-27 04:43 AM
無產階級專政
其實 , 我個頻道本來想講歷史架 , 不過講歷史既話 , 可能無咩人會聽 ,
所以暫先會講娛樂野 ...
其實 , 我個頻道本來想講歷史架 , 不過講歷史既話 , 可能無咩人會聽 ,
所以暫先會講娛樂野 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-7-27 05:17 PM
講歷史同政治我OK
講歷史同政治我OK
DQ男 發表於 2019-7-27 05:34 PM
搞頻道呀加陣 , 為你一個人服務咩???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 睇AV加速地球暖化,ericliu 點評?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。