<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 相機版 » C A N O N 鏡 皇 系 列 - 2008-08-05 更新
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 小小康 at 2007-1-17 23:36:

1. 坊間說24-70 f/2.8L USM 如果收細光圈至f/4 左右,鬆散情況會大幅改善嗎?

P. S. 因我中了CANON 紅圈鏡毒,慘慘慘
其實邊支鏡都好, 收細光圈之後景深都會長左, 咁就即係變相令主體無咁鬆散, 成像銳利o左.
Originally posted by AWU at 2007-1-18 00:01:

其實邊支鏡都好, 收細光圈之後景深都會長左, 咁就即係變相令主體無咁鬆散, 成像銳利o左.
收到晒!!! 多謝晒 !!
謝謝A師兄及dd師兄袋錢落我袋
Originally posted by 小小康 at 2007-1-18 01:39 AM:

收到晒!!! 多謝晒 !!
謝謝A師兄及dd師兄袋錢落我袋
多謝A兄就真, 影相我只係初哥
Originally posted by d228216 at 2007-1-18 01:40:

多謝A兄就真, 影相我只係初哥
,咁我就是初初初哥啦 !!!
Originally posted by d228216 at 2007-1-17 01:12:

17-40/24-70出名鬆....24-105就得F4.......16-35变形.......

影人不如買支50f1.4 2K幾, 唔加 filter...
原本支50mm f1.4 唔Support E-TTL II 閃燈測光 !!!
Originally posted by 小小康 at 2007-2-5 01:27 AM:

原本支50mm f1.4 唔Support E-TTL II 閃燈測光 !!!
我覺得E-TTL II 閃燈測光 其實作用唔算太大,
自己都會加減一下 閃燈輸出~
反已覺得支50mm f1.4有D失焦~
very interesting
canon 只是出鏡皇...
枝平 24mm-85mm 又停產都無新一枝平鏡取代
枝枝都萬萬聲

真叫人早d 轉會咩
都不是... 為大家影友好好想想
只是想搵影友門d錢
WAWA....貼e d野出黎引死人啦
very interesting
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 相機版 » C A N O N 鏡 皇 系 列 - 2008-08-05 更新

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。