標題: [愛情診療室] 進..還是退..?【蛙+】 [打印本頁]

作者: galagei    時間: 2006-3-24 05:28 PM     標題: 進..還是退..?【蛙+】

識左個女仔  好傾到不得之了 係非常非常非常非常 咁好傾  而且大家都冇拍拖  我想去馬..但係又唔夠信心...定還是一直維持咁既關係比較好..

請問去馬既話...我應該點呀?!! (我知道呢個問題好笨..但係我好亂..)

[ Last edited by toro on 2006-4-5 at 07:35 PM ]
作者: peikasiu    時間: 2006-3-24 05:40 PM

do it la, try your best man and good luck...
作者: kakeidevil    時間: 2006-3-24 06:20 PM

凡事肯踏出第一步先會成功...
你地咁好傾...應該好易得米,比心機牙
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-24 10:44 PM

我反而有個問題,所謂既超級非常好傾,是關於咩先?表面野?深層野?有幾深?
識左幾耐?了解多深?會否操之過急?還是認為此機會可一不可再?
佢對你既態度如何?可曾暗示過甚麼?雙方有否曖昧之感覺?
為甚麼而進?純粹拍拖?真正深愛?

你不如講多些背景吧
作者: galagei    時間: 2006-3-27 11:26 AM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-3-24 10:44 PM:
我反而有個問題,所謂既超級非常好傾...
天南地北 無所不談  我覺得佢係我杯茶  但係...我真係冇信心..對自己冇信心

我唔清楚我係佢心目中係點...我只係覺得  見到佢好開心

究竟點樣可以知道我係佢心目中係乜野位置  有冇一d試探既方法...
作者: galagei    時間: 2006-3-27 02:13 PM

我....衰左了  同佢講左  佢話唔ready拍拖...
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-27 10:51 PM

未衰得晒既!
「唔ready拍拖...」呢個理由,你覺得係原因定藉口?
作者: wind19831221    時間: 2006-3-28 12:12 AM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-3-27 10:51 PM:
未衰得晒既!
「唔ready拍拖...」呢個理由,你覺得係原因定藉口?
但我覺得無論系原因定藉口
意思都系:未ready接受你...
咁解喔

所以拒可能覺得你地之間差d野,有時好好傾凈系表示話題o岩,唔系掂晒~~
你系追拒方面仲要加d油喔
作者: galagei    時間: 2006-3-28 11:09 AM

佢話: 「同你相處好開心, 但係冇個種感覺」....what the fxxk...
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-3-28 01:46 PM

Originally posted by galagei at 2006-3-28 11:09 AM:
佢話: 「同你相處好開心, 但係冇個種感覺」....what the fxxk...
咁又唔使去到wtf咁盡既
咁呢句說話就真係表示…你可以找第二個目標啦
感覺呢樣野,如果而家都無…識得越耐…只會越無=.=
作者: galagei    時間: 2006-3-28 01:54 PM

唯有係咁啦...唉..
作者: Rika    時間: 2006-4-1 05:22 PM

+1 for 你既分享

再接再厲~
作者: Chenjinnan    時間: 2006-4-6 04:57 PM

Originally posted by galagei at 2006-3-27 14:13:
我....衰左了  同佢講左  佢話唔ready拍拖...
衰唔晒嘅... 不過真係有啲距離... 須知女人係比較感性... 如果一下撻着,就算唔 ready,都會情難自控,墮入愛河!

佢話唔 ready,可以有好多原因,可是係忙,可以係窮,乜都可以,又或者佢冇諗過同你,都唔需要咁介意。

不過你又唔使失望,你照舊同佢乜都傾啦,但係唔好表現到受咗打擊咁,自然啲,傾多啲日常生活嘅話題,多啲了解佢,亦都俾佢多啲了解你。雖然佢話唔 ready,但係佢唔多唔少都會諗下你係唔係一個 option,你就要發揮你嘅優點,吸引下佢,暴露弱點而搏同情係唔 work 嘅。

你要知道,ready 之前一定係唔 ready,同 BB 仔識行之前係唔識行係同一個道理。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0