標題: [車迷區] 1300cc 之操控 V.S 舒適,低價 V.S保值 [打印本頁]

作者: wesyeung    時間: 2007-4-21 12:31 AM     標題: 1300cc 之操控 V.S 舒適,低價 V.S保值

300cc 之操控 V.S 舒適,低價 V.S保值

SWIFT 1.3, 1.5   V.S JAZZ , FIT

大家認為邊架好D?
swift 1.3新車價係arround 10萬
swift 1.5新車價係arround 13萬

如果呢個價錢只可買jazz or fit 05易手車
當然係swift低買D,
但較冷門,易手市場細D,折舊較多

swift 馬力,加速,過灣,吸震等等操控上在測試結果下都勝jazz
可是jazz車身較闊,比swift舒適一點

外型我我覺得同級,內籠就swift型Dcyber D,jazz改裝就多野玩D

可以比D意見嗎?
作者: kk311    時間: 2007-4-21 12:37 AM

個人認為可考慮水貨豐田1500cc車、零件多、冷氣好、款式多、二手價有保証。
例如bB,porte,sienta,yairs,ncp100....
作者: 孤獨‧守護天使    時間: 2007-4-21 01:16 AM

Toyota Yaris 有點豬
不過如果係女仔開就ok d

就choice
swift 1.5 好d

jazz座得耐會唔舒服

[ Last edited by 孤獨‧守護天使 on 2007-4-20 at 05:19 PM ]
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-21 05:37 AM

Originally posted by wesyeung at 2007-4-21 00:31:
300cc 之操控 V.S 舒適,低價 V.S保值...
前排聽 鈴木代理 SALE 講,
遲D黎香港 既 swift 後排座位 將會有所改動。
由向前傾倒再向前翻,改為 只向前傾倒。
作者: 支持者    時間: 2007-4-21 11:35 AM

jazz 仔我試過, 幾好操~
swift我未試過, 唔知好唔好.
echo/yaris 真係唔好諗啦, 操控感覺像玩玩具車, 冇手感
上是我個人意見,
我認為你最好親身試一試幾部車.
每人我perception也不同呀!
作者: keip5    時間: 2007-4-22 12:20 PM

我愛本田..........所以我只揀 Fit 仔...又多野改........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0