標題: [股票經營] U盤一注KO, 匯控收報$33. [打印本頁]

作者: asshole    時間: 2009-3-9 04:52 PM     標題: U盤一注KO, 匯控收報$33.

為散戶默哀, 為匯控祈禱. 今次供股隨時觸礁. 攪到小弟都眼濕濕, 雖然無貨在手.
作者: admin    時間: 2009-3-9 05:12 PM

作者: ahpoe    時間: 2009-3-9 05:19 PM

'勁假'時段有人放左11.9M股出黎,你都咪話唔驚!!!
作者: leonlei    時間: 2009-3-9 06:07 PM

HSBC半年前$120,依家,唉....

幸好我乜貨
作者: edgarw    時間: 2009-3-9 07:27 PM

我對股票一d常識都無,不過想問下個價咁低,長線其實係唔係買得過?
作者: vv1668vv    時間: 2009-3-9 08:04 PM

競價時段 大戶狂 質 。  一日跌10.50(24.14)
歐美股走勢持續偏軟。。料聽日開市  穿30 ,  靠近28蚊邊緣 機會晤細
作者: raymond302    時間: 2009-3-9 08:18 PM

唉~
真係聽者傷心, 聞都流淚
作者: PKTung2    時間: 2009-3-10 11:00 AM

"勁假時段" 再次為大戶製造財富

唔夠 1分鐘,用1x球 "會豐" ,沽低 $4

恒指跌多 2百幾點,快、狠、準

ps: 胡孟青 係咪都 輸大了,在直播節目中竟然喊出黎,唔多專業

http://www.youtube.com/watch?v=lZwCLKV0h0A
作者: benny1219    時間: 2009-3-10 12:41 PM

原帖由 edgarw 於 2009-3-9 07:27 PM 發表
我對股票一d常識都無,不過想問下個價咁低,長線其實係唔係買得過?
無話買唔買得過 你對公司有信心咪買lor

但大公司不代表穩健  因為美國不知多少百年老字號都可以一場金融危機打倒

其次香港金融中心好依賴美國的各大銀行及投資銀行  U盤只不過係給散戶一個籍口
作者: rolexho    時間: 2009-9-6 05:54 PM

原帖由 vv1668vv 於 2009-3-9 08:04 PM 發表
競價時段 大戶狂 質 。  一日跌10.50(24.14)
歐美股走勢持續偏軟。。料聽日開市  穿30 ,  靠近28蚊邊緣 機會晤細
HSBC = $83

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0