標題: [愛情診療室] 我愛上一名女性朋友 [打印本頁]

作者: LOFREE    時間: 2011-5-5 11:01 PM     標題: 我愛上一名女性朋友

最近一個月我喜歡上一位女性朋友..我和她甚麼都談..第一次認識她的時候..我們和普通朋友一樣有說有笑...不久前她在電話中說想起前和前男朋友一起的日子..不禁流淚..我跟她說..你前男朋友做錯事..就不要想他了..好好珍惜現時的男朋友吧~到這幾日她和現任男友分手..我很想跟她表白..我怕說了出來..大家都唔會有機會再見面, 唔會再打電話俾對方, 其實她知道我喜歡她的, 但她不斷回絕我似的 ~ 我很怕說了出來..真的甚麼都沒了.. 我不介意她的過去 .. 只是她對我只有好感而不是男女朋友之間的愛..唉..忘記是一件很難的事嗎~? 難道真的只可以維持這段朋友關係 不可能再進一步..?
作者: 自由神    時間: 2011-5-6 01:12 PM

最近一個月我喜歡上一位女性朋友..我和她甚麼都談..第一次認識她的時候..我們和普通朋友一樣有說有笑...不久前她在電話中說想起前和前男朋友一起的日子..不禁流淚..我跟她說..你前男朋友做錯事..就不要想他了..好好 ...
LOFREE 發表於 2011-5-5 11:01 PM
佢避你?!
但又成日塭你傾計?!
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 12:03 AM

佢避你?!
但又成日塭你傾計?!
自由神 發表於 2011-5-6 01:12 PM
sorry 因工作遲了回覆..
佢無避我..每次約佢出黎行街佢都無REFUSE, 每次出黎都有時會捉住我隻手, 佢搵我傾計我估佢好似係因為擔心我, 知道我鍾意佢掛住佢, 但又唔想我唔開心, 所以佢好多時都會打俾我, 真係唔知佢點諗..好難估~.~ 究竟佢對我有意無意,定只有朋友GA好感,定係要做耐D朋友先至會有進一步, 不過老實講我同佢只係認識左一個月到, 我都知可能太急..
作者: 自由神    時間: 2011-5-7 12:24 AM

sorry 因工作遲了回覆..
佢無避我..每次約佢出黎行街佢都無REFUSE, 每次出黎都有時會捉住我隻手, 佢搵我傾計我估佢好似係因為擔心我, 知道我鍾意佢掛住佢, 但又唔想我唔開心, 所以佢好多時都會打俾我, 真係唔知佢 ...
LOFREE 發表於 2011-5-7 12:03 AM
又捉你手,約出街又唔say no,又擔心你,聽落好似有d機喎
你做咩唔去馬先?
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 12:27 AM

4# 自由神
曾經係電話講過..不過我覺得好似FAIL左..一講話鍾意佢..佢就話收線..定係我應該係佢面前講好D呢..我有幾次係電話提過話鍾意掛住佢GA~
作者: 自由神    時間: 2011-5-7 12:29 AM

4# 自由神  
曾經係電話講過..不過我覺得好似FAIL左..一講話鍾意佢..佢就話收線..定係我應該係佢面前講好D呢..我有幾次係電話提過話鍾意掛住佢GA~
LOFREE 發表於 2011-5-7 12:27 AM
你地大概咩年紀?
聽落佢既行為都幾得意,似d十八、廿二咁喎.....
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 12:33 AM

你地大概咩年紀?
自由神 發表於 2011-5-7 12:29 AM
佢20..我25..~.~
作者: 自由神    時間: 2011-5-7 12:39 AM

佢20..我25..~.~
LOFREE 發表於 2011-5-7 12:33 AM
中!
而家佢對你咁好,又周不是出街傾電話
佢又咁擔心你
似足拍拖啦,分別唔大啦

佢咁細個,做既野同講既野係可能會矛盾嫁啦。
俾d耐性啦
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 12:39 AM

你地大概咩年紀?
自由神 發表於 2011-5-7 12:29 AM
明天再談..我要睡了..明天要上班 ~.~
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 12:41 AM

中!
而家佢對你咁好,又周不是出街傾電話
佢又咁擔心你
似足拍拖啦,分別唔大啦

佢咁細個,做既野同講既野係可能會矛盾嫁啦。
俾d耐性啦 ...
自由神 發表於 2011-5-7 12:39 AM
不過出去都係行商場..
作者: 自由神    時間: 2011-5-7 12:43 AM

不過出去都係行商場..
LOFREE 發表於 2011-5-7 12:41 AM
你想行咩?
咪咁快諗住入架步先得嫁
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 12:45 AM

你想行咩?
咪咁快諗住入架步先得嫁
自由神 發表於 2011-5-7 12:43 AM
多謝你意見...明天再談..要睡了..88
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 02:52 PM

你想行咩?
咪咁快諗住入架步先得嫁
我都知係要等GA..係我太心急者.....但我可以做D咩呢~
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 07:46 PM

你想行咩?
咪咁快諗住入架步先得嫁
甘我應該點做~
作者: 自由神    時間: 2011-5-7 09:23 PM

甘我應該點做~
LOFREE 發表於 2011-5-7 07:46 PM
你想點先?
想追佢定純想搞人?
作者: 自由神    時間: 2011-5-7 11:27 PM

老老實實....你真係中意人想同佢成為情侶
你應該做既係先keep住而家咁既關系先
人地有心避你既表白,夾硬黎只會食檸檬
你keep住咁既relationship先,過多排先試下佢意思~
始終你地而家關系唔差,無謂博住

如果你只係想滾人上床~對唔住...我唔會幫你
作者: LOFREE    時間: 2011-5-7 11:57 PM

老老實實....你真係中意人想同佢成為情侶
你應該做既係先keep住而家咁既關系先
人地有心避你既表白,夾硬黎只會食檸檬
你keep住咁既relationship先,過多排先試下佢意思~
始終你地而家關系唔差,無謂博住

如果你 ...
自由神 發表於 2011-5-7 11:27 PM
下..我唔係LAW..-.- 真係愛佢.. 之不過我可能太過心急~.~ 佢將佢之前GA過去講過俾我聽, 不過我無介意因為我真係鍾意佢..成日想打俾佢..不過又怕煩到佢..哈哈
作者: 自由神    時間: 2011-5-8 10:46 AM

下..我唔係LAW..-.- 真係愛佢.. 之不過我可能太過心急~.~ 佢將佢之前GA過去講過俾我聽, 不過我無介意因為我真係鍾意佢..成日想打俾佢..不過又怕煩到佢..哈哈 ...
LOFREE 發表於 2011-5-7 11:57 PM
-.-中哂毒
作者: LOFREE    時間: 2011-5-8 11:15 AM

-.-中哂毒
自由神 發表於 2011-5-8 10:46 AM
好明顯...哈哈
作者: LOFREE    時間: 2011-5-8 11:17 AM

-.-中哂毒
自由神 發表於 2011-5-8 10:46 AM
25歲仔中晒毒, 講都無人信..哈哈
作者: 自由神    時間: 2011-5-8 11:31 AM

好明顯...哈哈
LOFREE 發表於 2011-5-8 11:15 AM
恭喜曬
加油
作者: LOFREE    時間: 2011-5-8 11:37 AM

恭喜曬
加油
自由神 發表於 2011-5-8 11:31 AM
經驗太少..還望[url=space-username-%E8%87%AA%E7%94%B1%E7%A5%9E.html]自由神[/url] 大大從旁多加協助~
作者: 自由神    時間: 2011-5-9 08:11 PM

經驗太少..還望自由神 大大從旁多加協助~
LOFREE 發表於 2011-5-8 11:37 AM

作者: LOFREE    時間: 2011-5-9 10:05 PM

自由神 發表於 2011-5-9 08:11 PM
你都叫9命..我搵邊個9命..ORZ
作者: 自由神    時間: 2011-5-10 11:38 PM

你都叫9命..我搵邊個9命..ORZ
LOFREE 發表於 2011-5-9 10:05 PM
情愛之事,緣份七成,人為三成
作者: LOFREE    時間: 2011-5-11 07:42 AM

情愛之事,緣份七成,人為三成
自由神 發表於 2011-5-10 11:38 PM
不過佢仲有D掛住以前個男朋友, 不過佢呢個男友係同佢發生完關係後發覺佢電話有其他女人, 呢D情況而家好常見..-.-
作者: 自由神    時間: 2011-5-11 10:11 AM

不過佢仲有D掛住以前個男朋友, 不過佢呢個男友係同佢發生完關係後發覺佢電話有其他女人, 呢D情況而家好常見..-.-
LOFREE 發表於 2011-5-11 07:42 AM
只怪而家既女仔觀察力太差
只看表面,一心求騙
作者: LOFREE    時間: 2011-5-11 10:43 PM

只怪而家既女仔觀察力太差
只看表面,一心求騙
自由神 發表於 2011-5-11 10:11 AM
我唯有慢慢溶化佢個心...唉..
作者: LOFREE    時間: 2011-5-19 08:49 PM

佢4日都無打電話黎..我打唔打過去好呢~.~
作者: 自由神    時間: 2011-5-19 08:55 PM

佢4日都無打電話黎..我打唔打過去好呢~.~
LOFREE 發表於 2011-5-19 08:49 PM
你實會打
作者: LOFREE    時間: 2011-5-19 09:10 PM

到而家我都未打...你認為係咪都係唔好打~
作者: 自由神    時間: 2011-5-19 10:00 PM

到而家我都未打...你認為係咪都係唔好打~
LOFREE 發表於 2011-5-19 09:10 PM
Not big deal.
Just you like
作者: LOFREE    時間: 2011-5-19 10:56 PM

32# 自由神

都係唔打..佢如果有心GA.應該會打黎..我而前真係打得太多..
作者: 自由神    時間: 2011-5-19 11:11 PM

32# 自由神  

都係唔打..佢如果有心GA.應該會打黎..我而前真係打得太多..
LOFREE 發表於 2011-5-19 10:56 PM
忍到咩你?
作者: LOFREE    時間: 2011-5-19 11:30 PM

34# 自由神

我都忍左4日, 唔爭在忍多1 星期, 甚至1 個月, 如果忍到1個月GA話..
作者: 自由神    時間: 2011-5-20 01:06 AM

34# 自由神  

我都忍左4日, 唔爭在忍多1 星期, 甚至1 個月, 如果忍到1個月GA話..
LOFREE 發表於 2011-5-19 11:30 PM
一個月點忍
作者: LOFREE    時間: 2011-5-20 07:34 PM

36# 自由神

死忍難忍..如果都唔打黎GA..可能會放棄~ 忘記她
作者: 自由神    時間: 2011-5-20 07:51 PM

36# 自由神  

死忍難忍..如果都唔打黎GA..可能會放棄~ 忘記她
LOFREE 發表於 2011-5-20 07:34 PM
點解咁兒戲?
作者: LOFREE    時間: 2011-5-21 08:59 AM

38# 自由神 '

悔氣說話而已~我知道這是一場長期戰鬥的開始~不過未開始~我就說這類說話~我就知我已經輸了~不過我還是會耐心的等待~希望有一天佢會明白~
作者: 自由神    時間: 2011-5-21 11:06 AM

38# 自由神  '

悔氣說話而已~我知道這是一場長期戰鬥的開始~不過未開始~我就說這類說話~我就知我已經輸了~不過我還是會耐心的等待~希望有一天佢會明白~ ...
LOFREE 發表於 2011-5-21 08:59 AM
你地有接觸的嗎?
作者: LOFREE    時間: 2011-5-21 01:00 PM

40# 自由神

5天沒接觸了..MSN都沒有..
作者: 自由神    時間: 2011-5-21 11:32 PM

40# 自由神  

5天沒接觸了..MSN都沒有..
LOFREE 發表於 2011-5-21 01:00 PM
陰公,,,第六日,,,
作者: LOFREE    時間: 2011-5-22 12:15 AM

42# 自由神

= =
作者: ThomasKoon    時間: 2011-7-13 12:19 AM

既然有機﹐就唔會錯過呀﹐機會唔係個個都會有﹐好好珍惜吧﹗

老土講句︰試就有一半機會﹐唔試就永遠都冇﹗
作者: head    時間: 2011-7-13 05:21 AM

既然有機﹐就唔會錯過呀﹐機會唔係個個都會有﹐好好珍惜吧﹗

老土講句︰試就有一半機會﹐唔試就永遠都冇﹗
ThomasKoon 發表於 2011-7-13 00:19
反對 !!

現實講句︰唔試就永遠都還存有一個希望,試咗就可能連那丁點幻想空間都破滅埋 ﹗
作者: ThomasKoon    時間: 2011-7-13 11:40 AM

45# head

咁又係.....呢啲嘢講同做係兩回事﹐講就好易﹐到要做嗰陣﹐就會顧慮好多嘢.......
作者: 自由神    時間: 2011-7-13 04:31 PM

反對 !!

現實講句︰唔試就永遠都還存有一個希望,試咗就可能連那丁點幻想空間都破滅埋 ﹗
head 發表於 2011-7-13 05:21 AM
If you dun try, it just a wish not hope!
作者: LOFREE    時間: 2011-7-16 11:47 PM

多謝各位GA意見..但係我已經放棄了..差不多有2個月沒傾電話..我連FB MSN都DEL了. 雖然有點苦澀的感覺, 但是這只是人生的一小步, 我還想再次追尋我人生中最重要的東西. 我會追尋一個比她更加好的一位.
作者: 自由神    時間: 2011-7-17 12:26 AM

多謝各位GA意見..但係我已經放棄了..差不多有2個月沒傾電話..我連FB MSN都DEL了. 雖然有點苦澀的感覺, 但是這只是人生的一小步, 我還想再次追尋我人生中最重要的東西. 我會追尋一個比她更加好的一位. ...
LOFREE 發表於 2011-7-16 11:47 PM
support
Good luck
作者: ThomasKoon    時間: 2011-7-17 09:13 AM

多謝各位GA意見..但係我已經放棄了..差不多有2個月沒傾電話..我連FB MSN都DEL了. 雖然有點苦澀的感覺, 但是這只是人生的一小步, 我還想再次追尋我人生中最重要的東西. 我會追尋一個比她更加好的一位. ...
LOFREE 發表於 2011-7-16 11:47 PM
感情GE嘢﹐作什麼決定都好﹐只要自己將來回想時不會後悔就OK
SUPPORT~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0