標題: HKTV 收視再跌!!! [打印本頁]

作者: 160212    時間: 2015-1-4 05:40 PM     標題: HKTV 收視再跌!!!

到底有冇人睇港視
作者: admin    時間: 2015-1-4 05:55 PM

26FUN娛樂AIO新增HKTV分類討論頻道
所有會員在HKTV分類內建立主題或參與回覆每日由ADMIN特別加分
支持香港娛樂多元化打倒一台獨大
作者: 自首男    時間: 2015-1-4 05:55 PM

到底有冇人睇港視
160212 發表於 2015-1-4 05:40 PM
有牙

圖片附件: 21ed9p3.jpg (2015-1-4 05:55 PM, 706.9 KB) / 下載次數 1
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718102&k=c0f3800bc33341bf606ac14e2d359b1e&t=1713621111&sid=DG0RZZ

作者: 自首男    時間: 2015-1-4 05:57 PM

所有會員在HKTV分類內建立主題或參與回覆每日由ADMIN特別加分
admin 發表於 2015-1-4 05:55 PM
CD Rom當道牙
作者: 160212    時間: 2015-1-4 06:07 PM

admin 發表於 2015-1-4 05:55 PM
可惜魔童唔爭氣呢
佢重點係搞網購唔係搞電視
作者: admin    時間: 2015-1-4 06:19 PM

有牙
自首男 發表於 2015-1-4 05:55 PM
有冇26FUN攝影師去訪問下Isabel Chan 陳逸寧有冇用替身, 順便影幾張獨家同大家分享下
佢咬唇個廣告好經典
[youtube6]UNEXrq2v1-c[/youtube6]
作者: 自首男    時間: 2015-1-4 06:23 PM

有冇26FUN攝影師去訪問下Isabel Chan 陳逸寧有冇用替身, 順便影幾張獨家同大家分享下
佢咬唇個廣告好經典
UNEXrq2v1-c
admin 發表於 2015-1-4 06:19 PM
admin今日突然間咁積極發帖
作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:25 PM

6# admin
選戰冇想像中咁好, 可能因為睇過house of cards 同 west wing, 所以得閒先睇一集, 冇特登去追.

腿張開, 郭峰同智叔, 算係做得最好個幾個
作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:26 PM

admin今日突然間咁積極發帖
自首男 發表於 2015-1-4 06:23 PM
如果唔係佢幾個月前整張warning card比我, 同幾日前問有冇人集資去拍海關貨, 我以為佢已經放棄左呢度
作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:27 PM

3# 自首男
好多三姑六婆睇個套不屈的兒媳, 分分鐘觀眾唔少得過愛回家
作者: 自首男    時間: 2015-1-4 06:28 PM

如果唔係佢幾個月前整張warning card比我, 同幾日前問有冇人集資去拍海關貨, 我以為佢已經放棄左呢度
Winters 發表於 2015-1-4 06:26 PM
集資拍海關貨
作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:30 PM

CD Rom當道牙
自首男 發表於 2015-1-4 05:57 PM
大陸表叔+禮貌先生, 兩大最新型毒瘤
作者: 胡生    時間: 2015-1-4 06:30 PM

到底有冇人睇港視
160212 發表於 2015-1-4 05:40 PM
有..個個星期六追選戰
作者: 自首男    時間: 2015-1-4 06:32 PM

Winters 發表於 2015-1-4 06:30 PM
大陸表叔乜水?
作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:35 PM

大陸表叔乜水?
自首男 發表於 2015-1-4 06:32 PM
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

作者: 160212    時間: 2015-1-4 06:37 PM

有牙
自首男 發表於 2015-1-4 05:55 PM
陳逸寧

圖片附件: hktv (1).jpg (2015-1-4 06:37 PM, 150 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718161&k=bd4a76be9d67e2f87148a60df71bd30b&t=1713621111&sid=DG0RZZ

圖片附件: hktv (2).jpg (2015-1-4 06:37 PM, 144.4 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718162&k=43adc9e848ba17055c85b41787c2c2d2&t=1713621111&sid=DG0RZZ

圖片附件: hktv (3).jpg (2015-1-4 06:37 PM, 143.1 KB) / 下載次數 1
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=2718163&k=3a73098ac27a7e1ccc7a3d3032e02b01&t=1713621111&sid=DG0RZZ

作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:37 PM

集資拍海關貨
自首男 發表於 2015-1-4 06:28 PM
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=297380&highlight=
作者: Winters    時間: 2015-1-4 06:38 PM

16# 160212
好似係替身?
作者: 160212    時間: 2015-1-4 06:58 PM

16# 160212
好似係替身?
Winters 發表於 2015-1-4 06:38 PM
有幾分似牙
作者: cheapcheapcheap    時間: 2015-1-4 07:39 PM

破事兒,睇過la
作者: Winters    時間: 2015-1-4 07:45 PM

即簽亞視員工
cheapcheapcheap 發表於 2015-1-4 07:39 PM
ATV班友唔抵可憐! 半個月11月糧都肯袋住先? 做X壞哂D規矩!
作者: 160212    時間: 2015-1-4 07:46 PM

真係有心做電視,到大埔聲援亞視員工,幫手追討欠薪, 即簽離職員工
cheapcheapcheap 發表於 2015-1-4 07:39 PM
佢又話起全亞洲最大錄影廠,吹水就係佢最大
作者: alvinnnn    時間: 2015-1-4 08:13 PM

我都有追來生不做香港人, 但就真係無咩宣傳 會成日唔記得左睇
作者: admin    時間: 2015-1-4 09:08 PM

ATV班友唔抵可憐! 半個月11月糧都肯袋住先? 做X壞哂D規矩!
Winters 發表於 2015-1-4 07:45 PM
月薪係咪autopay, 有冇方法叫銀行唔接受未授權資金存入
作者: 胡生    時間: 2015-1-4 09:20 PM

我都有追來生不做香港人, 但就真係無咩宣傳 會成日唔記得左睇
alvinnnn 發表於 2015-1-4 08:13 PM
yes.無咩宣傳至命傷 ..選戰王宗堯都有做下..心潔又喺冇宣傳
作者: 浪子    時間: 2015-1-4 09:29 PM

之前HKTV用直播app, 3個鐘左右就彈個畫面出來, 按確定先可以繼續睇, 現在好似已經冇左
而家一按轉換輸入制去HDMI就系HKTV台即刻有得睇, 唔使再換REMOTE, 超方便
作者: bobo21    時間: 2015-1-4 09:41 PM

Winters 發表於 2015-1-4 07:45 PM
好認同.
作者: 小心兒    時間: 2015-1-4 10:59 PM

有..個個星期六追選戰
胡生 發表於 2015-1-4 06:30 PM
我都係 等睇 (假b安回到未來)
作者: wakit    時間: 2015-1-4 11:10 PM

7# 自首男    公器私用  !!
作者: 自首男    時間: 2015-1-4 11:17 PM

**** 本內容被作者隱藏 ****
Winters 發表於 2015-1-4 06:35 PM
乜义大陸表叔
作者: 自首男    時間: 2015-1-4 11:19 PM

Winters 發表於 2015-1-4 06:30 PM
功撚組別、淫賤聯香港兩大毒瘤
作者: Winters    時間: 2015-1-4 11:52 PM

好認同.
bobo21 發表於 2015-1-4 09:41 PM
間間公司學佢, 而D員工怕冇左份工, 唔肯主動舉報, 咁就次次間公司都冇事? 荒謬至極!
作者: bobo21    時間: 2015-1-5 12:08 AM

間間公司學佢, 而D員工怕冇左份工, 唔肯主動舉報, 咁就次次間公司都冇事? 荒謬至極!
Winters 發表於 2015-1-4 11:52 PM
連啲古冬嘟唔係注資, 點解呢, 蔡生又唔係無錢, 點解在現階段唔肯出手救阿狗TV呢, 喱班員工明唔明呢, 佢哋仲想等啲咩, 咪鬼阻住有心人做野好過啦.
作者: 160212    時間: 2015-1-5 12:22 AM

連啲古冬嘟唔係注資, 點解呢, 蔡生又唔係無錢, 點解在現階段唔肯出手救阿狗TV呢, 喱班員工明唔明呢, 佢哋仲想等啲咩, 咪鬼阻住有心人做野好過啦.
bobo21 發表於 2015-1-5 12:08 AM
得罪江 澤 民喎 邊個敢救佢牙
作者: Winters    時間: 2015-1-5 01:39 AM

蔡生比王精踢左出董事局呀, 同埋睇o黎台灣佬企硬唔注資, 好奇怪, 唔會眼白白睇住呢檔野收皮, 唔通佢咁肯定阿爺搵到水魚買起王精D股份?
作者: Winters    時間: 2015-1-5 01:40 AM

不過呢件台灣佬仲痴過王精, 去台灣一轉就知, 佢旗下D報紙同電視台, 仲癲過文匯同ATV
作者: admin    時間: 2015-1-5 10:01 AM

HKTV收視應該終於算穩定左香港加油!

http://cms.hktv.com.hk/cms/wp-content/uploads/2014/12/Viewership-Report.pdf

23/12 -> 30/12

點播收視
每日平均收看香港電視節目的獨立登入用戶數目
Average number of daily unique viewers
125,000 -> 125,000

直播收視
播放香港電視節目的每日平均裝置數目
Average number of daily unique devices
152,000 -> 146,000
作者: 地溝男    時間: 2015-1-5 10:11 AM

HKTV收視應該終於算穩定左香港加油!

http://cms.hktv.com.hk/cms/wp-content/uploads/2014/12/Viewership-Report.pdf

23/12 -> 30/12

點播收視
Average number ...
admin 發表於 2015-1-5 10:01 AM
亞視最穩定零收視
作者: limited-too    時間: 2015-1-5 10:36 AM

bobo哥指有心人是狠唯gay嗎, 算吧, 只要一藍子在生, 佢都沒可能擁有免費電視台的, 而且現在佢的鄉江TV,
真的, 主力是賣東西, 拍劇什麼, 禾有理由相信不會再頭資, 最多是買外國片播, 而且, 鄉江正苦已睇過佢拍的
劇集, 只要他再拍劇, 是否要經批準才播得出街呢
作者: arsenal520    時間: 2015-1-7 07:48 PM

看著警戒線,覺得還不錯
作者: bobo21    時間: 2015-1-9 11:23 PM

得罪江 澤 民喎 邊個敢救佢牙
160212 發表於 2015-1-5 12:22 AM
死敵元老_理瑞還, 噢斑馬口中的最有權力集總_集近萍, 可以嗎....
作者: Winters    時間: 2015-1-10 03:32 AM

死敵元老_理瑞還, 噢斑馬口中的最有權力集總_集近萍, 可以嗎....
bobo21 發表於 2015-1-9 11:23 PM
我估亞視會自動收皮
作者: bobo21    時間: 2015-1-10 03:33 AM

我估亞視會自動收皮
Winters 發表於 2015-1-10 03:32 AM
我想佢(aTV)盡快收皮.
作者: Winters    時間: 2015-1-10 03:39 AM

我想佢(aTV)盡快收皮.
bobo21 發表於 2015-1-10 03:33 AM
冇得再睇皇牌節目 ATV這一家
作者: admin    時間: 2015-1-11 07:33 AM

自從26FUN開左HKTV分類頻道討論全力支持 即時收視開始回升
不過我估獨立登入用戶數目要到每日最少30萬先真係同大台有得爭有得做, 距離目標重有一倍, 加油

30/12 -> 6/1

點播收視
Average number of daily unique viewers
125,000 -> 130,000

直播收視
播放香港電視節目的每日平均裝置數目
Average number of daily unique devices
146,000 -> 142,000

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0