<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
8 t4 i0 V# m4 T; F
' \  B0 j7 Q8 b, W: A: h0 N% U
不要光吹水, 投票吧!
' w& j& T# o* T: {( Q, [hamsubboy 發表於 2011-3-25 02:22 PM
6 |1 q3 l6 @) N; T: j7 z  N+ _2 U6 W( T

5 w4 a; r: L5 |* P+ l" Q& M投咩票呢? 又唔見你平日話香港人需要投票, 需要普選出特首及立會議員
3 X9 t, X7 A( }. J2 c. }以前聽見有人說公投是以下犯上, 唔知有無你份呢?0 G# O2 D0 d5 _
今日得小貓三幾隻, 各自有晒立場就叫人投票, 搞唔搞笑d?
4 O  l0 U$ D2 D+ i  Q( D/ y. b. Q
' D1 S' N' G3 W: [- V9 v$ o; ?
中國政府、三鹿等奶粉公司、無良商人、研製化學食品的人......全部都沒有顧及"大頭BB"和他們父母的感受; 受害者也沒有群起反抗和冒死爭取自己的權益, 反而一個網上吹水者andyho要顧及他們的感受? 蝦蝦蝦!!! ...
3 R" c$ W# _* k$ `打狗棒 發表於 2011-3-25 08:50 AM
$ H, Y2 P9 E3 {5 q3 [3 _! b' g6 s/ a; q, N, ?  _) J: G$ [$ [
趙連海為大頭BB及父母挺身而出, 但被拉後就有人覺得佢搞亂檔抵死, 並連呼三聲領導人萬歲萬萬歲
# C8 s+ n2 _2 i8 L算啦, 世上有好多奴才, 日日不忙為主子護航, + L8 E0 `% O: d  l& J
你彈下佢主子, 佢反指你:「你係咪中國人來架,凡是中國問題都要鬧! 你係崇洋媚外走狗賣國賊!」
) u5 }0 g6 t) J) {5 A9 C9 _我地唔係奴才, 不明白奴才所想是合情又合理的 + F. f' ~# M6 K( @% S6 W+ i' l
我開始明白你所講, 什麼叫做義和團呢
本帖最後由 andyho 於 2011-3-25 06:57 PM 編輯 0 O  N8 U* M2 \& q1 j

6 D& p) h% x5 a
/ l+ u. V% I: d/ X5 \
3 H3 [: O$ ?/ f+ A1 n& a1 {首先, 你指的一眾"愛國人士"與我無關。/ N4 l8 q3 y7 \5 F4 v7 H2 ^: I
二, "愛國人士"為大陸政府及領導人歌功頒德時", 亦與我以及我的言論無關, 請不要混為一談。
* `+ h+ H% J! q" w三, 請把我對"大陸政府及領導人歌功頒德"的言論找出來。
7 S: a( O' G" ^$ G5 n+ G8 H6 H四, 我一向都是對毒奶、 ...
; D  {% y+ I3 c/ l( q: o) Ehamsubboy 發表於 2011-3-25 05:48 PM
# x( c: ^+ Z8 A0 M% n7 o* f2 t9 m' {' ?
趙連海因毒奶粉一事被控以尋釁滋事罪, 即是無事搵事搞, % K$ V7 }# m4 N% J  |# o
那我想問你, 香港示威合法示威是不是尋釁滋事?% n+ V9 G, ~# P# x2 _
為何有毒粉, 為何有豆腐渣, 為何有上訪人士被毆, 因為國家無民主無人權無法治+ {  t) l: H/ A+ K" n, e
但偏偏老兄你認同一黨之下的溫總理就好到天上有, 地下無, 8 c) r* @4 ~( W4 N3 f3 {2 s
你這種想法, 只會姑息執政黨, 繼續製造悲劇
, [$ ?/ j  z+ K4 ~2 c. u$ N$ q* p! @7 j' M2 k$ H% l0 F) j. J
你把口講到好似好偉大, x邊個x邊個, 但早陣子你連香港無擲石無放火, 手無寸鐵的示威者都x埋呢
本帖最後由 andyho 於 2011-3-25 06:42 PM 編輯 . s( {6 c- Q- G( h2 E8 w
$ D; d' E! E8 ]( D7 o
' I$ C% }& c, V& E2 ~( `* ]# E. s: G7 J7 t: l- K; k1 X# F% G
1) 我指的投票 是版主的POST 是投票POST
' |$ f; M5 n9 l2) 在此POST 投票是有關食日本食品, 與 "香港人需要投票, 需要普選出特首及立會議員" 無關, 請不要混為一談5 C  b- a% A3 b$ h: l5 p

/ c9 h4 _; y% g  J+ u+ ]3) 我有去公投, 亦在過去的POST上曾經說過.
2 |* j' V2 l7 s! u, o, L& P- D) D( f- R: Z" i5 B4 F5 ?
4) 閣下一而再, ...
$ k; [. ^, J! Q$ \0 a# N3 \# I7 Dhamsubboy 發表於 2011-3-25 06:16 PM
9 |  M( t+ j* Z, w8 q9 X* b- {

' a6 s  E$ K# ~) v2 G: x3 S呢度是吹水版, 我喜歡點吹就點吹, 我至今從未用過粗口, 對不?$ T+ i0 }% v4 `2 p$ T
若你愛用粗口, 只證明你個人無品, 惱羞就成怒, 請便, 那時我會為你所認識的人蒙羞, 請便!1 L6 \1 X# g- ^5 n- h# ]

2 V4 A1 a, S% q& \8 ~如果有個人平日口口聲聲話:「普選好咩?會選到壞政客!你睇下d民選出來的議員掟野架!」
6 R" c- N# P% h9 s7 M然後轉個頭就大大聲話:「講多無謂, 投票丫!」講到懶開明, 懶民主, 我覺得這種人極度垃圾, i/ z6 l  m0 k2 A' ~
*註:我無指名道姓, 切勿對號入座, 免得話我老屈
本帖最後由 andyho 於 2011-3-25 07:14 PM 編輯 6 W5 _) ~- ^4 {" J* c
9 M5 Z$ o1 Z5 Z2 P6 s! N4 h/ C# y
發現有位版友對我頗仇恨, 當然有原因的
; i! K; W- t' P' O& ]在呢條thread, 有位自己成日叫人唔好將其他事混為一談的仁兄,
# J. s) r2 ]& t  e/ V2 r! |竟然將日本人抗災一事跟香港示威者阻街一事混為一談,話日本人守禮不阻街4 l% R3 R2 v! p& T/ j
點知我貼出日本人示威阻街的相片反駁, 那位仁兄當堂面懵懵, 改口講第樣, 私怨也許是如此形成0 B1 [3 P, |7 r
如果有人借私怨來公報私仇大造文章, 除了垃圾, 可悲及可恥幾個字, 我找不到更合適的形容詞
1 x5 G3 g/ I% R/ h- t& d
2 v* a) A# m& k4 L8 ?/ |# {% Khttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-1-2.html
本帖最後由 andyho 於 2011-3-25 07:22 PM 編輯 3 ]6 H& }. J' h3 G# j
/ _7 R7 \3 e' m& ~
+ L/ l1 A" S8 F( }9 Y
8 a0 u6 g8 j' h  Z3 t$ H) ]1 r我什麼時候說過或認同過, 以下這些話, 請POST出來
- w* U" j+ ^7 b9 G"你認同一黨之下的溫總理就好到天上有, 地下無, ":3 u' M) `% c8 z. N* E, L$ h2 R
如果你再"砌我生豬肉", 我會不客氣, 若果可以, 請版主作主 0 E# a% Q+ T' C& L& y$ X

$ N" E" l* y. m' p另外, 你又話 :你把口講到好似好偉大, x邊個x邊個 ...
( B" w$ k0 ^2 ]' M1 M  U/ @hamsubboy 發表於 2011-3-25 07:14 PM
2 ~) M  O! z3 J) [5 ?
. F' ]) l" d# J! g( h* h+ i
那交由版主作主吧, 我尊重的9 Q' T+ i0 a1 m( S
但請版主先看看這條thread, 想一想為何版友hamsubboy對住我特別火, 再作判斷吧
7 t, A6 P1 W4 Z雖然我知道被人刺中痛處, 是很樣衰及很hurt的9 u& Q/ X, K7 P
但hamsubboy畢竟無爆粗, 我要贈佢一個credit囉; I6 q' S+ i8 u$ W6 A/ Y
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-1-2.html

評分次數

• admin

本帖最後由 andyho 於 2011-3-25 11:16 PM 編輯 " E/ L% ]% X# n) x8 [
, x! m( ~1 A7 T- w+ j* E
最後, 我投降了! 負能量太多.... 唔想再上來了.....7 \3 K& a0 C: K0 o4 N1 @
hamsubboy 發表於 2011-3-25 08:11 PM
/ h4 ?7 F, K7 x* q) ^" \; i
6 _" s; x  c# W+ V9 p0 P
版友K2K揶揄我是雜種仔呀, 老屈我想擁有外國人血統呀, 我無所謂, 無投訴佢老屈, 亦無要求版主主持公道" i# o( F1 r- K  n) |
如果我話你「認同溫家寶是好到天上有地下的無領導人」, 你已覺得我砌你生豬肉, 那麼你的器量又有多少?$ t& f( A: g7 s5 K
你見K2K老屈我, 但不曾發一句聲, 何解呢? 跟你立場一致, 自己友就側側膊, 你就是這種水平的人
( h  p2 |5 q* {) y% H( u9 ~; ?, G3 a* v/ X) N
我身邊欠缺你這種Level的人, 而我因工作需要, 有必要研究低水平的人大概是怎樣的貨色,
. p" ]9 I! h* q3 _0 g$ l因我是銷售商品給這類人的, 你提供給我很好的示範, 我要多謝你才是, thx a lot!!
' d! x+ h" c9 L我為何會有負能量?你覺得有, 請過主, 免得你有日看精神科來claim我錢
嘩...冇上黎兩三日o者....
  f# G( c) E& y# Q做乜開拖都唔預在下呀
9 v% {" G4 j) ]; x$ c7 R$ \infjlam 發表於 2011-3-25 10:47 PM
8 |  V0 r- B; y
$ F  K, P, C8 H0 l' J. }& ~
關你咩事? 我同版友只係私鬥, 了結累積下來的私怨而已,
- p2 e7 E. w7 x3 r& r# I你要開拖, 狗哥成日都陪你啦
! x# p$ B  C0 ?7 j

8 J+ ]; y! A9 O9 B1 ~呀...打錯字....係開P至啱
" X9 i; @7 a) C5 d$ ?* d8 N# l" L! C+ K
今晚有時間吹兩咀先$ W6 m9 F  Z0 ?; |  b; i7 a/ q
infjlam 發表於 2011-3-25 11:25 PM
) D% e% y/ `# j5 V- l
) j- v8 T9 E& O9 G$ B
真打錯定假打錯呀? o靚仔 吹咩先?
- n6 E, p( U( W# O. |% P" g/ V/ y
& N: p3 o& d8 Y$ L5 Q
咪玩喇...連三鹿你都攞黎抽...+ k, F, j  J" L4 A; Q- G; [
infjlam 發表於 2011-3-25 11:32 PM
4 Z$ `0 V  [( U
; s2 v- ]. ~2 r. H# v2 a, R
在呢區平日跟我吹開我的人, 都知道我立場, 知道我會不會覺得毒奶受害者是否抵死4 z4 T, Q/ k8 s; j$ ]$ l  E( `. v
我講呢個話題, 是回應樓主的主題, 日本食物危險, 那大陸的危不危險?' ?- S8 M  b& p% `
至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。