<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ∵熱情的雌狼-羅馬∴(羅馬球迷請進)
返回列表 回復 發帖
捷禾效忠雌狼爭歐聯
15/04/2006

羅馬守將捷禾話,對近期所有轉會傳聞已感到煩厭,強調會履行合約留在奧林匹高球場發展,並盡全力協助球隊奪取歐聯入場券。

羅馬尼亞國腳捷禾近期成為轉會市場大紅人,先後受到皇家馬德里、車路士兩大球會青睞,不過作為當事人的捷禾表明,希望留隊報答羅馬恩情:「近三年來,我經常聽到有關自己的轉會傳聞,但到最後總是甚麼事都沒有發生。羅馬在我養傷期間,一直耐心等待,我在奧林匹高球場過得很開心,希望下季可以為球隊出戰歐聯。」

至於羅馬練史巴利堤,則提醒球員唔好放鬆:「我們在意大利杯擊敗過巴勒莫,但這並不代表甚麼,對手在兩回合都為我們帶來不少麻煩,勝負的關鍵是我們把握到入球機會。現在球隊仍要為歐聯席位而戰,還有五場聯賽並不算多,能否達成目標取決於全隊的士氣和戰意。」
我愛長澤
入27球膺意甲罰球王
米赫洛域踩後輩夠招積

14/04/2006

正所謂家有一老,如有一寶,老將米赫洛域上場後備一出,誰與爭鋒,不但幫國米射入一記世界級罰球贏波外,亦證明三十七歲高齡仍然有價值,原來佢連埋上場入球後,意甲度已經入二十七個自由球之多,係意甲史上罰球王,佢自己仲話,後起之秀派路根本唔係佢皮添!  

彈托迪派路未夠班

米赫洛域足球生涯中入過四十三個自由球,當中有二十七個意甲中取得,佢罰球除弧度勁之外,速度又快,佢就曾經射過時速達一百一十七公里自由球,非常驚人。

呢位老將亦不諱言話自己係當今世上最強第一人,佢話:「好多人封巴西卡路士為罰球王,但其實卡路士射罰球唔多掂,如果換轉係我,一定獲得更多巴西球迷歡呼,而在意甲,雖然托迪射罰球相當到家,但係除非我退役,佢就做到罰球第一人喇!而AC米蘭派路根本不值一談,你可以諗,門將會驚我定係派路多?」呢番說話證明米赫洛域對派路相當不屑。

雖然係米赫洛域既自我吹噓新聞,仲話托迪和派路末夠班,但一個世紀罰球王認可托迪係意甲罰球第二人實在難得。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-15 11:19 PM:
卡斯辛奴都唔受隊友歡迎.........
但文仙尼最好既朋友係卡斯辛奴。
我愛長澤
我唔知講乜好喇,唔通真係要羅馬在最後一場波贏AC米蘭拿第四???

AC米蘭只差祖記5分。祖記分分鐘臨尾香。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 12:22 AM:

係呀,但係d隊友本身唔係唔鍾意文仙尼嫁嘛,依家卡斯辛奴走左,佢又受歡迎返,表現自然好左
連卡斯辛奴d屎忽脾氣都忍得倒,文仙尼有邊個忍唔倒??離開卡斯辛奴後既佢一定好多朋友啦!!哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by 羅馬小子 at 2006-4-16 12:43 AM:
羅馬一定唔可以氣餒
重有4場
我唔信費倫唔失分!!!
一直冇擔心過費倫唔失分。哈哈!!

但今日我好黑,我鐘意既兩隊波76人、羅馬都分別令我失望......
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 12:54 AM:

費倫是旦失一場分,羅馬贏晒就夠了
同76人既命運一樣,76人又係要贏晒公牛輸晒......

羅馬又係咁.......唉........
我愛長澤
Originally posted by 羅馬小子 at 2006-4-16 01:10 AM:

而家已經有一班隊友支持佢啦...
卡斯辛奴,,,都係唔好提佢啦...
今日已經火,再提就火上加油添...
好在佢己經中左我在他離開羅馬時向他下的魔咒了。
我愛長澤
【明報專訊】意丙聯賽險再釀「喀麥隆科爾猝死慘劇」,在羅馬青年軍出身的朱利亞諾瓦球員切奧比尼在比賽期間腦出血昏迷,現時仍在深切治療部留醫。仍在養傷中的「羅馬王子」托迪(相關新聞 - 網站)得悉舊戰友出事

除親赴醫院探望外,更送上一直守護自己的「幸運球衣」打氣。托迪如此有情有義實在令8號仔感動,希望切奧比尼能早日康復吧。
我愛長澤
Originally posted by 羅馬小子 at 2006-4-17 01:27 AM:

我都見過
但我唔信羅馬會咁
但咁做亦不為過。命仔緊要。上半場數人三粒己經為我地帶來左好好既實力證明啦。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ∵熱情的雌狼-羅馬∴(羅馬球迷請進)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。