<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
( V8 ^# J: U& ?& u
至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ...
# a7 K2 V0 R7 d# o) Eandyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
$ Y( Y# [' ^, }6 m$ A) O
( X  G! |" @6 d) K6 J' C* |見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P 2 V5 C* U$ r7 [& ^4 B# R$ M
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
+ J4 b* H: O% ~4 P- N, v  l

; ?! K% Y3 M. J# P同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?/ g. ], g- s% Z2 t  y' m! _
andyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
& `8 q+ L. V; R2 w) l& s2 k
: s/ s/ K/ P7 }+ V
挑...班友照食可也喇,8 s0 e1 ^( T: `7 s
我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
( _/ P6 T  _2 Q* ?, E' D- e2 D
) B7 R( L3 d" ?+ g  k# D' m8 A1 C0 [+ q
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
! |# L2 z7 z* z& O# _1 g8 q不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
. u6 e; N; i- y0 A2 }2 K; Sinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
! D+ W7 m; y; E
3 _+ p1 c; g" s! K4 a8 }& ^版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦,
$ A, L! X- B' t% A! X& [' U我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了,
8 x$ d* l0 ^7 T- s# P" W下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d* o2 q/ D/ U5 W4 `9 N* I! S5 |
伽俐略兄, 下次再吹過
4 X& |2 r6 S2 |3 k6 r: I
; B+ g3 E3 h3 D1 W夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?9 R' t# j" D0 [8 B! V, ^
你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?4 j3 p# w' A1 V" |- l2 [( C
我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...
% l. F& E# n9 z. Y& A) l! S$ Y9 bandyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
8 T9 A2 f  d5 Q1 U

' n  @; m6 K5 I0 G  i夠?.....
4 c1 g3 g% \- B你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
1 k, {" C, Z( m; M& ~
+ a% Q8 N* `% G7 Z( h4 @那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺/ N5 R6 Z% T7 k$ [2 h
很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理,
6 Y" O, ~4 w/ {8 z: u以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I! [# U: ^2 W6 d- f; ~
我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」
4 G, |' ^& \. u# ^反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b- }/ Y) p' ?) G( i8 {
這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...
( w  c! O3 _. R* N2 \andyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
/ I/ a  O" N' R# R2 t- }0 i6 n8 j+ }+ O4 o$ c! v
講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....) }0 W* A) @+ v' d; K
" R! P! U8 m5 q2 A: B: X
中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉....) g& U7 d/ b6 y

: ]" Y5 o( D) F; |/ A2 r1 _5 l中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  % |7 P! ]. [$ t- @, W
, M0 p' v. x8 s) \
有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L
) I+ B' a. @- S
% \; R7 v7 h5 [2 Z你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q
) C. I* w9 F+ k& p1 m" c. |& @8 ^) W+ r別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,& o' a/ D( G  Q7 C" Y. J7 A" J
這種行為和態度極為可恥....
# v4 U4 r2 Y) ]& {7 u9 @# D. J為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥) }9 p1 j  e9 [1 T. J
hamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
* X7 S3 T+ a6 H* x5 `
# }- D: X5 s# C8 F7 THamsubboy兄,
7 n4 ~2 y" K. w9 ~( S狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
2 r+ V/ v) V  c4 H, @根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
本帖最後由 andyho 於 2011-3-26 12:30 AM 編輯 0 y. ^# b/ a- i1 ~& U

. s! f8 W$ u  U- Q
/ \' `7 P: l& j
8 O* H! e0 R. k$ U7 X% n0 M& N1 cHamsubboy兄," @0 \8 b0 ]* ]- W; O# t, O2 H
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 % Z/ O* \/ u# Q, @+ D
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上6 z: ^0 N1 [9 A+ z
infjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
  p1 B% O0 @- G- V  I

- ^! B  \. s' r5 Z2 @1 J伽俐略兄你勸下某人啦, 5 C$ j" R2 l- [. J
之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~! e8 z5 ^9 F5 a/ g& f, |5 l
有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的& a3 N) [# ]( z: m. U8 P# F
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
. p1 {0 d0 ^3 a" g
" s/ g. N* {; Z* `8 V+ B
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
) T* l) M. T) g% j不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場$ U; b1 I* Q) L; v
infjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
. x- i2 E/ S& D9 c9 m
. t% d/ C; Z) N( r3 `5 }8 Z* \6 S
我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮....2 \& P5 W: Y1 o' l
點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,
) R7 _" [2 f; E/ _所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....
, O) s% y' W. R; d3 a
8 W- Z/ Z% P% d隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
5 t% U' J! |/ f+ l% a  f, H6 p* f
伽俐略兄你勸下某人啦,   P* M( K( C0 g( S9 e3 F
之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
  M% c) `9 ]. V4 Wandyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
4 |- P8 y* x9 p, }; o- h5 q$ ]1 ]& _+ B2 L- U
你唔好扯埋我入局喇...1 m# N( D/ |7 a& n% R- E" D
你同Hamsubboy兄同係好人黎,
! r  I% _- }! p咀型唔啱,咪下次吹過o羅...
  U& y) l# }* h& L) K; g& |. N唔一定要尾彩
# I$ T9 x: r+ [+ m/ z, y! U8 z3 f
! N  [9 {4 h% ~3 _* @2 E9 q3 u/ x/ F你唔好扯埋我入局喇...' q3 x, K8 F5 L# u# O+ Z* q
你同Hamsubboy兄同係好人黎,, B; x2 G7 c0 t8 D( h8 h" }
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...
$ \" [% ?  Y- g, I0 {, ^! T- Z5 m唔一定要尾彩
2 O0 Z$ ^. O7 kinfjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
# @9 j" W: B& }0 R5 Y" A2 a' x9 f
: `, p4 Q& x! J# x
你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)
# q' L+ f9 z$ i( o. a) D但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。