<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009
返回列表 回復 發帖
原帖由 Xtravagant 於 2008-11-14 11:16 PM 發表

So frustrating with FG% and To... *sigh*
welcome to my world...

10 TO from Kidd and Shaq combined so far....

都話最多3分la
1分實有,乞兒分黎,全部唔出都有
2分天定,但上天從不體諒我,所以7成冇埋

咁樣拋一拋,睇黎今年都可以收皮,話晒仲有成3-4week系咁狀況
原帖由 Rated-R 於 2008-11-15 05:38 PM 發表
都話最多3分la
1分實有,乞兒分黎,全部唔出都有
2分天定,但上天從不體諒我,所以7成冇埋

咁樣拋一拋,睇黎今年都可以收皮,話晒仲有成3-4week系咁狀況
你俾隊波我執一執, 每個禮拜3-4分唔係問題
係你自己半放棄, 係咁簽傷兵, 簽傷兵就嬴倒我一早簽晒啦
原帖由 R-Star 於 2008-11-15 06:23 PM 發表

唔系點ar
人又冇得trade,fa又冇人ok,見你地傾波傾trade,我就覺得自己唔系呢個le既一份子
唔放假都唔得la
原帖由 Rated-R 於 2008-11-15 06:31 PM 發表

唔系點ar
人又冇得trade,fa又冇人ok,見你地傾波傾trade,我就覺得自己唔系呢個le既一份子
唔放假都唔得la
暫時吾好係甘放人出去啦。講真Waiver裡面真係有甘多好野咩?有既都比人簽晒啦。簽完返來最多用一個禮拜咪又放番出去? Flip Murray 將會係ATL第6人。我覺得拒吾錯...算係可以長渣果D...

比著任何一個對手遇上今個禮拜既Numberone 都會失5-6分...但你而家吾係要做regular le no.1, 而係爭取playoff資格。你就算今個禮拜1-8,你都係輸第6位2分jeh...第3個禮拜﹐駛乜驚?

同埋我吾介意比Elric接手﹐因為拒上年都試過幫你帶番起隊波。吾係話我無信心﹐但Elric絕處逢生既經驗對響我之上。你信我﹐比拒試試...

BTW trade呢樣野要看準時機﹐運氣同埋手上有D咩人。而家你隊波絕對吾係trade人既時候。

Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

EF League 6th Pick Overall:
G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
原帖由 R-Star 於 2008-11-15 06:23 PM 發表

其實我都覺得你會比我適合 下個禮拜將會係一個turning point既好機會。如果RR同你都無問題我隨時可以比你接棒 (if yahoo permits ...)

Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
原帖由 Rated-R 於 2008-11-15 06:31 PM 發表

唔系點ar
唔放假都唔得la
我前年都試過一開季就傷3-4個(marion, arenas, jrich)啦, 仲要2-3個都係主將, 一個好番另一個又傷(dbt, roy, david west), 差唔多lineup都唔駛set, 持續左半季先見倒成隊波

meanwhile, 隊波無野輸o既情況下, 睇住對手弱點每week攞3-4分, 後尾都追得番
但如果你目標係2-3分, 要o係之後冇人傷先追倒, who can guarantee?
ellis, f.garica, moon/battier, nesterovic又唔見得可以令你隊波反勝

ellis重傷, "最快"一月先出得, 對於一個以速度為主o既pg, 重傷出番黎都好難打得好
f.garcia, 今年又冒起左hawes, j.thompson兩個forward, salmons, kevin又攞左個sg位, 只可以期望佢有occasional "good" game
moon, nesterovic, 如果係要decent reb同blk, 我較為睇好landry, 速度防守補位入樽都好有實力
至於f.garcia o既6-8th man stat, murray完全可以俾倒你

總結: 你o既傷兵短期對你冇作用, 長期亦都好難幫倒你
咁咪從此收山low
原帖由 Rated-R 於 2008-11-15 07:54 PM 發表
咁咪從此收山low
好似無得轉, so我會繼續玩落去~

原帖由 Rated-R 於 2008-11-15 07:54 PM 發表
咁咪從此收山low
Kings而家既形勢真係對Garcia無咩好處...你應該考慮Landry / Flip Murray / Larry Hughes...
add 人 / trade 人我都由得你自己去decide...但作為co-manager我只會繼續提供意見+儘量幫你set個有利lineup。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。