<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 心很忐忑,未知明天結果的人!【蛙+】
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 心很忐忑,未知明天結果的人!【蛙+】

終於在這一天,我決定以送上一束花作表示,心情既驚且喜,
因為一直我不禁面對喜歡上佢,一直彼此的關係,自已害怕行
多一步後,會變得萬劫不覆,但按不下想佢知的感覺,我唔想
後悔,唔想有遺撼!雖然彼此的工作環境,距離很遠,但萬幸
的事,她的同事中有些我認識的,所以知道這刻她收到我那束
鮮花的反應!結果佢覺有點尷尬,亦有點意外!原因我定未明
撩,但劇情發展定不如這樣完結,在收到我束鮮花後,時針的
分針行多了十分鐘,另一束鮮花出現了…原來是佢之前的男友
,據得知佢收的時後,反應變得是理所當然,聽了這消息後的
我感覺背後,有點寒意,但事情如何發展下去,其實我並知道
,內心是有不安的感覺,有點迷網,我還可以繼續做我的計劃
嗎?這刻我缺乏了應有的勇氣,有人講過要得到愛情是要勇往
直前,但我不得不承認,我害怕會遭拒絕的命運!但今天是06
年的2月14號,我同自已講今天是這段關係的新開始,我沒有
自信勇氣的憑證,亦沒有上天對我的幸運,我好驚之後的發展
,但既然自已決定了,還送了,我不可再退開半步,只希望我
憑所剩無幾的勇氣,支持下去!這刻我變得焦累,心中反問自
已,如何繼續…

[ Last edited by toro on 2006-2-15 at 12:32 AM ]
Originally posted by buengland at 2006-2-14 03:14 PM:
兄弟, 我支持你

你有咩下一步計劃?...
我問緊但末知,我的計劃到了完成後才講出來吧!多謝你的回應!
Originally posted by kakeidevil at 2006-2-14 04:35 PM:
梗係去馬啦!!
你問自己係咪驚失敗就...
感激你的支持,以剛剛我收到佢的thanks SMS,雖然可能只是
對我的禮貌回覆,但對我來說,是已經不可多得的一個回應!
我會撐到低的!
Originally posted by cwleung1988 at 2006-2-14 07:50 PM:
比心機呀...支持你呀...
點呀...今晚你同佢可唔可以一齊食飯呀 ?
佢…
唉…還有其它人約,但佢唔願意出,後來知情人仕,讓我知道,佢想揀最好的,我諗這是我的持久戰的開始!

還有多謝你的鼓勵!
Originally posted by tristans at 2006-2-15 01:50 AM:
花都送左, 梗係再出多啲力!!!!! 問下佢中唔中意啲花,再約佢食飯.

支持你,我連target 都無個
其實我知佢鍾意什麼,只能講我正在進行的計劃中都有著重佢鍾意什麼,我諗過了這個二月後,我會主動約佢的!target呢樣野可能隨時會有的,大家都努力啦!多謝你的支持!
這刻我有點疑惑,因我知道了她的所想…是想找尋對佢最好的!
有點迷網…自問自已只是平凡人一個,努力去做到最好這是必然
的事,但何以是最好?
Originally posted by kakeidevil at 2006-2-15 05:25 PM:
係人都想搵個最好架喇~好似係你心目中...
發噏風也唔覺,只是對我的回應作出的鼓勵!
我還未知今天我的驚喜會令到佢覺得如何!
但不想失去神秘感,所以不能在此說出我的大計!
Originally posted by cwleung1988 at 2006-2-15 07:50 PM:
個個追求者都會有d大計...去追求目標...
so...你除非有d好特別既野...
如果唔係都係一場長久戰...
都係個句...用時間去證明....
不要見笑!其實在下一值從彼此雙方說話
中多加留意她的一齊,所以由昨日起,都
提供每日一天小心意!直到這個月尾!
昨晚回家後好自然自已工作起來,因為做設計的人,只要有
部電腦就可以繼續工作,當電視開始做緊覆雨翻雲時,msn
中其中紅色的公仔轉了綠色,我的表情由平淡中開始變得緊
張起來,但我唔知講什麼好,只從14號那天送了鮮花給她,
其實內心好忐忑;因為14號只是一個開始、一個序幕,不過
,我知道就算我有什麼良策,有什麼用,基本對方對我有無
好感,我唔知道,太多事情好唔清晰!自已不停重覆想著這
些問題,我之後要如何下去…,過了片刻,硬著頭皮,打了
一句,好基本的問候字句,之後就繼續工作,有點逃避面對
之後會發生什麼事,又想有回應,又好怕是一個不好的反應
;只有…等…等…終於…回應出現了,字裡帶出的訊息簡單來
說,不外乎多謝我的花,話唔洗咁破費的意思!我有點失魂
,看見她的回應,亦有點驚惶,唔知點答下去……………而我
真係傻到不停打了(..........),後來,總覺男仔應該積極點,
不能這樣,有再發問,問下佢係唔係唔鍾意我的花,有無搞
到她工作上唔方便…等的問題,直到傾談了一段短時間,我
就打了"我呢......""我想講...."這五個字,其實我想約佢,但
好矛盾我怕太心急會嚇襯佢,所以結果打不下,轉打了"夜啦
!早點睡!"我都覺自已好唔得,但我覺得等到28號後才約佢
,會覺得適合點…,時間有去到今天早上8時許,其實我們朝
早是會一家在返工路上遇到,但我還是怕尷尬,所以揀其它
路回公司!今天我還是等緊線人的消息,睇下佢當見到我的
"小心意"的反應是怎樣…

在此謝過各位的鼓勵,由其是buengland 、tomken 、kakeidevil
、cwleung1988 、tristans
這幾位的回應!在此說句多謝,總然
結局難料,但我會盡我能力跑下去!

[ Last edited by genesic on 2006-2-16 at 09:55 AM ]
Originally posted by toro at 2006-2-16 10:02 AM:
通常你「做左嘢」佢仲有答你MSN即係對你印象唔錯,繼續努力呀
我只能講…她是一個心地好的女孩,所以我會當作基於有禮貌
,佢會答我,太多事情未看定,我唔敢妄想是否真的印象唔錯
!多謝版主的關心!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 心很忐忑,未知明天結果的人!【蛙+】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。