<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 肛門百曉生特區(狗哥親自解答)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-22 10:58 AM:

九龍皇帝財哥?
曾生咁俾面~~
有野問:

点解有d人明明 on99 又要扮知青, 就講尼泊爾單野, 睇吓電視新聞, 聽吓 cnn abc 就肯定班友爭取民主...........

我乜都唔L識, 但一睇就知佢哋係 經濟難民, 因為冇錢冇出路先走出梨反果個咩国皇啦!!  冇錢又比人搞, 走到絕路, 先搞到要同佢死過啫, 好食好住有老豆老母老婆仔女, 邊個肯出梨送死?? p.s. 丹丹例外, 佢老母隻眼又唔去医, 自已就溜去美國....唉.

又同大陸比, 大陸滿地黃金, 只係睇以邊個好野掘到.....爭取民主依d咁花時间既事, 梗係等有錢d既時侯做嫁啦.
Originally posted by d228216 at 2006-4-22 11:59 AM:
有野問:

点解有d人明明 on99 又要...
點解有d人明明 on99 又要扮知青, 就講尼泊爾單野, 我乜都唔L識, 但一睇就知佢哋, 係個國皇奪位+解散國會既獨裁結果

東帝汶獨立無耐, 尼泊爾發生咩事你知唔知?
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by d228216 at 2006-4-22 11:59:
有野問:

点解有d人明明 on99 又要...
on99知青已經代我回應你了。
Originally posted by d228216 at 2006-4-22 11:59:
有野問:

点解有d人明明 on99 又要...爭取民主依d咁花時间既事, 梗係等有錢d既時侯做嫁啦.
呢句我最認同, 所以我認為中國首先要搞好民生與教育, 到了人民安居樂業, 食飽飯冇屎疴時, 民主自然會找上門來, 要擋也擋不住。
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-22 12:13 PM:

on99知青已經代我回應你了。
有因必有果, 昨日‧今日‧明日, 天理循環.
on99知青既公式答案未看也估到, 我想知d出自慧眼既答案[on99知青則稱正宗on9答案]
Originally posted by d228216 at 2006-4-22 12:32 PM:

on99知青既公式答案未看也估到, 我想知d出自慧眼既答案[on99知青則稱正宗on9答案]
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by d228216 at 2006-4-22 12:32:

出自慧眼故事是: 尼泊爾人民窮到連咸魚都冇得食, 認為是國王把咸魚收埋唔俾佢地食, 所以群情激憤爭取咸魚回歸人民; 國王答應將咸魚交還人民, 但人民興高采烈時才發覺他們努力爭取的只不過是一條咸魚, 仍舊搵朝唔得晚。
我覺得人民需要向政府爭取的是鮑魚而不是咸魚......(東帝汶獨立事件適用)

[ Last edited by 打狗棒 on 2006-4-22 at 12:47 PM ]
Originally posted by 甘國武 at 2006-4-22 12:34:

請問你要生活在一個沒有民主的中國或有民主的東帝汶?

[ Last edited by 打狗棒 on 2006-4-22 at 12:52 PM ]
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-22 12:50 PM:

請問你要生活在一個沒有民主的中國或有民主的東帝汶?

[ Last edited by 打狗棒 on 2006-4-22 at 12:52 PM ]
你假設民主一定東帝汶咁,沒民主一定中國咁?

我假設在中國,要生活在一個民主的中國
我假設在東帝汶,要生活在一個民主的東帝汶
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 肛門百曉生特區(狗哥親自解答)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。