<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 檬查查MCC 點歌仔
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-8 02:44 PM:

唔開心既野就唔好提啦 Tri 先生.......
呢度係比人尋開心家嘛........
x2  Tri 先生
Originally posted by playbr2 at 8-9-2006 16:12:

x2  Tri 先生
我呢首歌, 就一定要點唱比Coolala 奶媽聽,
因為我第一次聽Coolala 奶媽Post 呢首歌,
笑到我肚痛左三日,
而家將首歌送返比精神分裂病患協會會長
禮上往來la
========================
荷里活大酒店 - 尹光
曲/詞︰尹光
喂喂荷里活有間大酒店
有三個肥婆呀學踢波 學踢波
你又踢 佢又踢 卒之就踢o左落河

你想執番個波 我幫你執個波啊
我標落去水 雙手攬住個波
FANG上去水面等佢捉住個波
佢個心想話接住點知佢差錯腳落河
我忙救佢命 驚佢又壓死我
搵多兩個肥婆合力去拖
好彩又救醒o左 你地玩咩波 玩咩波
應該要小心播

肥婆A白:喂 肥婆霞 你冇o野呀嘛?
肥婆B白:冇o野 哎o也個衰佬真係撞鬼呀
              係度搏懵呀
肥婆C白:哎o也 點解咁架?
肥婆A白:哎o也 咁抵死呀?
肥婆B白:係啦 摸手摸腳呀個衰佬呀
肥婆A白:離晒大譜呀
肥婆C白:即係佢乘機揩油
肥婆B白:係喇 係喇
肥婆A白:我就話佢想非禮你就真呀
肥婆B白:係呀 係呀 咁既人都有既 真係呀

尹光白︰
唉 你咪救人啦 我都知道就唔救佢架勒
所以我地廣東人既俗語講得好呀
好心著雷劈 一D都冇錯架
呢 就係好似果個肥婆咁 踢波
係河邊踢 跌落河 係我救佢上黎姐
都唔在話勒 救人一命呀勝過七級浮屠
救佢上黎重話我非禮佢 你知啦
遊水救人 抆下撞下梗係有架啦嘛

佢支支呀佐 佢真囉呀梳
居然窒阿哥 都只為執個波
好彩我讀過詩書不易發火
否則我又再兜腳踢佢落河

荷里活呢間大酒店
有個肥婆為o左學踢波
爭D命冇o左 你地玩咩波 玩咩波
應該要小心播

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ight=%2Bcoolala2005

[ Last edited by Triangel on 2006-9-9 at 01:22 AM ]
7    6      5    4     3    2    1
點比呀gn仔
希望佢唔好再亂諗野喇
又唔好學壞喇

------------------------------------------------------------------------
晚晚乖 梁洛施

曲 : Yak Bondy / David Eriksen
詞 : 茵葵 編曲 : 唐奕聰 監製 : 關禮琛
------------------------------------------------------------------------

場內問有幾多位 擦身過 又擦到我
而場內又有幾多位 是那幾個 想要甚麼
旁人未了解清楚 愛多個 便愛多錯多
還是讓我看清楚 再揀過 面善又很英俊

#期待會面密密短訊 實在了默默相信
誰又是極度吸引 未為愛變蠢

*我想跟你壞 但我未曾壞
未算純情 但未太過歪
我早知你壞 但我未曾大
讓我暫時自動晚晚乖

明明共你有感覺 卻裝作 絕無感覺
明明望過你嘴角 記得你 一擦著火

旁人未理這知覺 也不想自我束縛
難道是我太口渴 要思索 面善又很英俊
repeat#*

oh……事實現在並未結識你 oh……慢慢地熟讀著你心理
oh……慢慢地熟讀著我心理 歡喜的 方可一起……

我想我想跟你壞 但我未曾壞
未算純情 但未太過歪
我早知你壞 但我未曾大
讓我暫時自動晚晚乖
Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 01:42 AM:
點比呀gn仔
希...
你要叫gn仔唔好學壞
好似有D難度播
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 01:42 AM:
點比呀gn仔
希...
多謝
不過

讓我暫時自動晚晚乖
Originally posted by Triangel at 2006-9-9 03:00 AM:

你要叫gn仔唔好學壞
好似有D難度播
咁又係
Originally posted by gn00987333 at 2006-9-9 03:28 AM:

多謝
不過

讓我暫時自動晚晚乖
Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 03:32 AM:

咁又係

再整番隻歌仔化解一下各位既淚氣先

============================
觀世音

作曲:方大同
填詞:林夕
編曲:方大同
============================

接吻聲 喝彩聲 派彩聲 拍檯聲
按扭聲 拆樓聲 跳樓聲 聽不聽
唱K 聲 唱票聲 上牌聲 碰牌聲
吃糊聲 算帳聲 訴苦聲 聽不聽

*湧湧聲浪撞睡蓮 瞬間生滅如一念
 閉起眼觀照 塵世上音波的曲線
 法界看盡眾聲 喧嘩閃似電
 像貪瞋痴交響盛宴*

攻訐對拆論辯胡言 傾心細訴立誓甜言
爭吵哄騙大鬧謠言 也更可是非點
烽煙抗議怒罵儳言 悲哭控訴道別留言
招呼耳語問候微言 說教勸交吹牛敷衍

雨會乾 鳥會飛 蝶會死 夢會醒
樹會枯 愛會苦 耳會躲 聽不見
疾似風 逝似煙 謝似花 碎似灰
遠似星 淡似水 靜似心 聽不見

REPEAT*

彼此有壓力未能眠 彼此有怨念夢難甜
彼此有困局問誰憐 世界誰在打點
彼此有抱憾未能言 彼此也有恨問誰填
彼此也有病被人嫌 有劫要等高人指點

(喜歡你 打倒你 未解決等你)
念在你 推舉你 別一味小器
(未表決等你 為何你未忘記 
為何你想死)
大家都等你 你去死 為何你想死

聽飛蟻撲翼伴愁眠 聽喪禮眼淚滴成蓮
聽乞丐缽上撞銅錢 聽眾聲在表演
聽短訊往復渡餘年 聽伊美對罵疾如蟬
聽心跳放下靜如禪 聽法句經釋然

釋迦說法贈下遺言 拈花帶笑靜默無言
超生破障寂滅忘言 你會否靜一點
聽一個印度籍童言 聽他笑說欲渡明年
聽他喝清水彷似箭 你會否不張揚捐錢

道理深 道理淺 放於心解脫
無常道都不可說 靠你解決
Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 03:35:
再整番隻歌仔化解一下各位既淚氣先
哇.......................
呀施主,呢首歌你post 去嗰d 乜春淨乜春土乜春論乜春壇好似啱d 喎...... 
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 檬查查MCC 點歌仔

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。