<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 異地情緣
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 異地情緣

上月認識咗一個日本女仔,上星期同佢拍咗拖,而家佢已經番咗日本.許多人都唔睇好我這段愛情,各位又點睇法呢????????
Shing
愛係唔會因為距離而變淡,加油呀!
點樣可以維繫?
Shing
Originally posted by Shing at 2006-10-7 09:50 PM:
點樣可以維繫?
電話,Msn.......無限咁多!
Originally posted by Shing at 2006-10-6 05:53 PM:
上月認識咗一個日本女仔,上星期同佢拍咗拖,而家佢已經番咗日本.許多人都唔睇好我這段愛情,各位又點睇法呢????????
只需要享受過程, 不需要問結果
多點聯絡,多點溝通。

祝君好運

http://www.btzonebt.com/airways/viewthread.php?tid=172994&extra=page%3D1
Originally posted by 自由神 at 2006-10-7 12:09 PM:
愛係唔會因為距離而變淡,加油呀!
好~自由神,我支持你呢句

不過上星期,我班有個男仔失戀
今日,我班又有另一個男仔失戀
唔知我仲應唔應該相信異地情緣呢 haha~

哦~~我地係澳洲的...佢地兩個個女朋友係hk的...

死啦><
我咁講係咪會嚇親樓主><
不過我真係無咩信心><
Originally posted by sakura310 at 2006-11-11 10:17 PM:

好~自由神,我支持你呢句

不過...
澳洲
異地情真係比較難維繫的
因為時差..你同佢既生活時間倒轉
你生活圈子同佢又唔同
你唔知佢起到做緊乜
佢又唔知你做緊乜
所以大家都會為對方估估下
久而久之就會慢慢的淡

不要有太大既希望,只求自己盡力珍惜
Originally posted by Shing at 2006-10-6 05:53 PM:
老實講,唔睇好
幾年前我都有個日本人女朋友,一齊左3年,仲同居左年幾
不過最終佢都要返日本
我同佢諗過點繼續好,當時大家一講到分手都話唔得,仲話不如結婚
於是講好每年冬天我去日本搵佢,夏天佢黎香港搵我
每晚訓前都 msn 下,weekend 比個電話
之後一年,的確完成到講過要做既野
但係大家都累喇,鬧交多左,開始覺得唔實在
不如搵過個,可以響身邊見住架啦,到最後接受現實,和平分手

我認識既3對香港同日本情侶都係同一下場
你自己諗下
要繼續,一定好難,距離不停燒你鐘意佢既感覺
而家要睇下你有幾鐘意佢,佢有幾鐘意你,燒晒前可唔可以解決距離既問題
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 異地情緣

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。