<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 結婚,生仔
返回列表 回復 發帖

結婚,生仔

單選投票, 共有 0 人參與投票
2.86% (1)
0.00% (0)
0.00% (0)
37.14% (13)
31.43% (11)
17.14% (6)
2.86% (1)
0.00% (0)
2.86% (1)
5.71% (2)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
今日撞到以前既小學教師
同佢傾計,講到我女朋友
我:分左手一排la,而家都係比心機做野好d

佢:成日掛住做,唔洗結婚生仔ar

我:忙到死邊有時間拍拖

佢:重唔拍拖等幾時ar?
好似我個仔咁,而家四十幾歲
個仔得幾歲
到個仔二十歲時,個老豆都六十歲 lu

我:x10000

我有林過有一日我點都會結婚生仔
但我從來無林過個仔成年時
我個仔同我有代溝......

[ Last edited by loklok117 on 2006-11-16 at 11:04 PM ]
講真有時想結,但係冇錢,買得樓黎,都要有奶粉錢先得,

講真自問唔到30都冇可能有得結

http://www.btzonebt.com/airways/viewthread.php?tid=172994&extra=page%3D1
首先,你假設左結婚就要生仔
我會結婚但唔一定要生仔
結婚前要考慮好多因素......
我先來35歲前

今時今日,好多人結緍都吾會生仔,因為要享受優質生活(成本高)

而且e加D人長壽&長青左,所以60歲都真係吾係咁老
Originally posted by loklok117 at 2006-11-16 11:02 PM:
今日撞到以前既小學教師
同佢傾計,講...
我岩岩出黎做野果陣.....
我d "師奶" 同事 就叫我快d結緍生仔啦~~(岩岩先畢業...俾佢吹脹)
你睇下 xxx (某個師奶同事) 依家四十幾, 個女都廿幾歲囉~~
依家甩曬身......想去邊到玩都得........

另一個同事18歲就生左個女~~依家大約3x歲....
已經有兩個女~~分別15,12 差唔多啦 (話曬年齡唔知得咁清楚)
出街好似姐妹咁 (我個同事勁靚)
佢都話快d結婚生仔好~~而且易收身.......

但係我又會諗...我2x歲先出黎做野....
無理由咁快結婚~~
再講, 依家先係""既黃金時間~~
咁快俾個bb困住~~
到真係甩身果陣~~都已經四十幾....
到時有好多野想玩都玩唔到啦~~

但係又要顧及代溝同高歲產婦既問題...
所以我希望可以係30歲生bb

至於男仔~~我覺得 35就差唔多啦~~
因為要儲下錢,搵下錢....(一出黎做野就要開始儲錢啦)
如果唔係好難擔起頭家
而家D人好遲結婚~~
Originally posted by austin666 at 2006-11-16 23:07:
首先,你假設左結婚就要生仔
我會結婚但唔一定要生仔
相信好多香港人都係咁
所以香港無細佬
Originally posted by playbr2 at 2006-11-16 23:12:
我先來35歲前

今時今日,好多人結緍都吾會生仔,因為要享受優質生活(成本高)

而且e加D人長壽&長青左,所以60歲都真係吾係咁老
60歲既時候
我覺得問題主要唔係成本高
係......血壓高,糖尿高同郣起既問題
Originally posted by loklok117 at 2006-11-16 11:24 PM:

60歲既時候
我覺得問題主要唔係成本高
係......血壓高,糖尿高同郣起既問題
係兩樣野

1.結緍但吾生仔.......即冇仔女

2.有仔女........60歲冇咁老,所以遲生仔,都吾覺年齡真係有太大差距,代溝冇咁明顯
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 結婚,生仔

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。