<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好對唔住男朋友o甘
返回列表 回復 發帖
Originally posted by iloveapplebu at 2007-2-27 10:21 PM:
然後愈諗又好似愈煩,返而對呢個男性朋友有少少feel咁..
唔記得提提你, 呢d feel 係假架.
Originally posted by davidchan701 at 2007-3-2 01:11 PM:
唔好意思, 不知道你同男朋友好番, 仲獻橋給你

希望你同男朋友長長久久
唔緊要啦...不過條橋都幾搞笑^^

而且我都知o個一剎o既feel係假o既
而家諗返就覺得自己好白痴
亦搞到件事好serious 咁
其實可能我仲miss左一樣好重要o既point
就係其實我同o個個男仔fd左10幾年有多啦
係好細個就識o個隻
所以我先好信任佢,而我男朋友都好信佢o架
有男朋友就唔好同其他男仔玩到咁埋la,如果你bf同d女仔玩到咁埋你得唔得丫?都唔好講話同唔同bed la~~自己檢點d la,朋友唔係咁樣ga,你無bf就做乜都無所謂,lee個係責任ge問題ar,如果你係咁ge話,我諗你同你bf分手算la,你繼續只會對唔住佢更多
Originally posted by iloveapplebu at 2007-3-1 12:04 AM:
我同男朋友講左啦
係出街食飯,佢送我...
感動ge就唔該你以後唔好再對唔住佢
Originally posted by specificness at 2007-2-28 09:51 AM:

……有人身攻擊的必要嗎?就算有表...
you can deduct my point
but i stand on my own view based on hew following description of herself

同男朋友一齊三年

一齊玩,飲大左少少(??)
同另一個男性朋友玩得好close
就連我個fd都話有o的驚
訓醒覺,先知同佢訓埋同一張床

返而對呢個男性朋友有少少feel

refer to #23 for explanation ( i agree with him)

As for your claim of 人身攻擊, if a man do sth like that , you will also call him a 'smelly man'...

[ Last edited by lywv5 on 2007-3-3 at 09:54 PM ]
我覺得你要弄淸楚是一時衝動的喜歡還是真的喜歡lor.愛無話分先後或者相處多久.只要真係愛(當然相愛啦.如果只係你單方法面就無謂做多餘動作),自然找個最好.更何況未結婚.不要後悔.
男朋友(可作選擇)--->老公(已作決定)
如果唔係你就算和你男朋友一起而不是全心愛他,才是對不起他lor.  長痛不如短痛.

真愛 不等如 早來者
Originally posted by iloveapplebu at 2007-3-1 12:04 AM:
我同男朋友講左啦
講完之後, 你地感情將會比以前更加好
Originally posted by specificness at 2007-2-27 10:40 PM:
如果真係只是訓埋同一張床一晚,甚麼...
what if ur gf/bf do the same thing? if he/she sleep with another on the same bedroom, even did nothing...u can accept that? i don think so....
我同男朋友講左啦
You are very lucky....have a very understanding bf....
你是不是cheap chick我不知道﹐因為我不認識你的為人。
但我有幾句話想說﹕
1。飲大左少少﹖我也聽過無數女生說這句話以及解釋。要是知道自己的酒量就控制下吧。一大班人飲酒開心﹖跟一班知己飲茶聊天也很開心﹐不一定要飲酒﹔朋友要你飲﹖難到就不能拒絕嗎﹖飲酒惹禍﹐都是籍口。
2。睡在同一張床﹖如果你男朋友做了同樣的事﹐你會怎樣﹖你能原諒他﹖真的能當沒事發生過﹖真的不會猜度對方﹖真的內疚的話﹐就不要做。事後的後悔是多餘的。
3。同男朋友一齊三年﹖日子久就對他生厭﹖對別人有興趣﹖你的定力呢﹖你男朋友對你那麼好﹐你還想怎樣﹖
4。大家在這留言﹐是舒發自己的意見。我知道上面有好幾位朋友是說出自己的感想﹐但卻用錯了字詞。但這不代表他們是進行人身攻擊。
我不是在這兒說教﹐而是想你將心比心﹐細意想想。
以下是一些警告﹕
1。有男朋友的﹐就自己檢點一下吧。認識很久﹐並不是親密舉動的籍口。請記住自己的身份。保持一點距離吧。
2。如沒必要﹐就不要飲酒吧。傷身的。
3。不要想住男朋友每次也會給你機會。
4。不要認為男朋友真的不介意﹐只是他不說出來罷了。
5。凡事三思而後行﹐不要等事情發生後才來後悔。
5。三年不是一個短時間﹐請珍惜。
我只是說出我的意見罷了﹐不喜物插。
祝你跟你的男朋友幸福快樂。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好對唔住男朋友o甘

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。