<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 講左個大話,然後出事喇,好自責!!!
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 講左個大話,然後出事喇,好自責!!!

話說我7月1日約左我鐘意既女仔出街食飯興祝我升職啦,咁我搵幾個佢識得既人一齊去,但因為上次五人行,多出左一個男仔出黎,佢又唔識做地走埋過黎三人行~~~so今次我冇叫到佢去~~~~可能我小家吧~~~

咁今日佢問我有邊個去,咁我講左其餘兩個,佢又問咁o個個男仔呢?我就答佢話佢唔去,但點知佢地今日傾過兩句計,個男仔答話會去,跟住佢叫我俾個男仔電話佢去對質,我就局住大佢咁俾左,我己經特登同個男仔打眼色,但個男仔一講野就篤爆左我~~~~話我根本冇叫過佢去~~~~

跟住就俾我鐘意既女仔鬧我喇~~~~話我點做攪手架之類,最憎人厄自己,跟住不停講不停講講左一大堆野之後,個男仔就走左,跟住佢就繼續鬧我,話我講大話厄佢,跟住又話寧願聽倒我同個男仔夾好晒咁厄佢都好過而家咁監介~~~

跟住我tum番佢啦,之後佢打番電話黎,又再提起呢件事,問我係咪o個d成日講大話厄佢冇乜安全感既人黎,我話唔係,佢就話都唔知我講左幾多大話厄佢,跟住又話我口口聲聲話鐘意佢,但就厄佢~~~~話佢d朋友都唔會咁,話好地地食餐飯都攪到咁,仲話而家攪到好似係佢錯咁,但都冇人話係佢錯,擺明係我錯啦~~~跟住叫我反省下先打俾佢~~~收線~~~~

跟住過多一陣我打番俾佢,佢隔離有線話一陣打番俾我~~~

唔知點解好大罪惡感~~~~好後悔講左呢個大話~~~~

咁我而家應該點做好??我係咪好衰呀??

[ Last edited by Kian76 on 2007-6-23 at 11:34 PM ]
我愛長澤

不過佢搵o個個男仔既時候講:

我係kian o個個xxx呀,想問你xxxxxx

當時其實聽倒佢咁形容自己都幾開心,但之後係死刑~~~唉~~~~

頭先佢仲話點解佢最唔鐘意我做既野我做足晒~~~~呀!!好頭痛呀!!我究竟做錯左乜呀????我諗黎諗去,都唔知自己係做錯左乜~~~~除左講大話之外,之前仲做錯左乜??好驚佢會就咁嬲左我~~

我其實send左sms俾佢道歉架喇,但佢都冇打番俾我~~~sosad~~~

我真係好錯呀!!!唉~~~~~!!!我另一個錯係事先冇同佢講定請個男frd食飯!!如果我講左,佢就應該會幫我講大話。唉~~失策~~

我諗住隔一日再搵佢。俾佢冷靜下先。

唉,雖然只是相隔了兩日,但她還是在嬲我,我己不知道可以做甚麼了~~~~

昨日send了兩個sms俾佢,第一個暗示我會買乜野俾佢,問佢鐘意乜野顏色,第二個係叫佢嬲完既話就打番俾我。跟手又忍唔住打左兩次電話俾佢,但佢都冇聽到~~~~

但佢6點幾回左一次sms,話佢鐘意黑色,然後一句:但又關乜野事呢講大話的人,亨!

我昨晚開始決定將我每一日既行蹤以msn offline msg形式當日記咁send去話佢知,昨日同埋今日都有send,希望佢會明白我既心意。

今日中午出左去搵佢,但又見唔倒佢下send左一個sms話佢知去左搵佢見唔倒佢,跟住6點幾用133打左個電話俾佢,佢聽左,我同佢講我買左喇,跟住佢話番屋企打番俾我~~~~我8點幾又打多次電話俾佢,都係133,佢聽左,但一聽就話:唔得閒遲d打俾你bye.....收線~~~~

而家真係好灰~~~~我唔知仲可以做d乜野令佢原諒我,定係我應該放手,等佢打番俾我為止????

呢件事其實係好大件事黎,我最錯係講大話,咁小事都對佢講大話,我真係好差!!!!

我唔鐘意另一個男仔去,咪應該照直講囉,點解我要講大話去話個男仔唔去??我真係好錯!!!!好狗!!!!

而家想補救會不會太遲???我既印象分己扣了很多了吧???
我愛長澤
點算??自由神,各路兄弟們,救命呀!!!
我愛長澤
你而家做咩都冇用"佢係嬲你就嬲你架啦...
比佢冷靜下先啦....
Originally posted by Kian76 at 2007-6-23 11:34 PM:
點算??自由神,各路兄弟們,救命呀!!!
指名要我?

講真呀!佢咁嬲,你唔覺得開心咩?
所謂恨之深,愛之切
如果你對佢黎講係普通人一個既話,你覺得佢會唔會有咁大反應呢?

講真呀!
呢件事可能反映左你仲未係正式男友
不過確定既係,你係考緊牌
佢想睇清楚呀!你明唔明?

你而家後悔你當日呃佢無用嫁!
你唔呃都呃左啦
佢小題大做嫁緊呀!

佢而家淨係避左你
你覺得自己send幾多sms都無用
打幾多電話都無用
不過佢係睇到同知道你做緊咩嫁!

小心諗清楚
佢想要既係咩
佢想你做既係咩
唔好做錯呀!
衰左無嫁啦!
Originally posted by 〥~灝~〥 at 2007-6-23 11:47 PM:
你而家做咩都冇用"佢係嬲你就嬲你架啦...
比佢冷靜下先啦....
即係唔好搵佢一排?
我愛長澤
Originally posted by 自由神 at 2007-6-24 12:14 AM:

自由神
佢想要既........救命呀!!即係點呀??我應該放開手嗎??放鬆幾日??
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2007-6-24 12:23 AM:

佢想要既........救命呀!!即係點呀??我應該放開手嗎??放鬆幾日??
如果自由神兄估得對,你喺度考緊牌,咁我覺得佢想要既係睇到你既誠意。佢可能因為仲有度火未下,唔想搵你或同你講野,但不等如你既sms、msn、email佢收唔到同睇唔到。佢未想見你的話就唔好強迫佢,但同時要比佢知,你唔係放棄左佢。唔好同以上的辦法去轟炸佢,佢會覺得你好討厭;但係,在適當的時候用以上方法表示關心,表達你的誠意與承諾,佢下左度火之後,自然會搵返你。萬一咁唔好彩佢覺得同你唔得(touch wood),起碼佢應該都唔會因為咁樣討厭你。

希望幫到你。
Originally posted by specificness at 2007-6-24 09:23 AM:

如果自由神兄估得對,你喺度考緊牌,咁我覺得佢想要既係睇到你既誠意。佢可能因為仲有度火未下,唔想搵你或同你講野,但不等如你既sms、msn、email佢收唔到同睇唔到。佢未想見你的話就唔好強迫佢,但同時要比佢知,你唔係放棄左佢。唔好同以上的辦法去轟炸佢,佢會覺得你好討厭;但係,在適當的時候用以上方法表示關心,表達你的誠意與承諾,佢下左度火之後,自然會搵返你。萬一咁唔好彩佢覺得同你唔得(touch wood),起碼佢應該都唔會因為咁樣討厭你。

希望幫到你。
唔該晒你呀,我決定今日同聽日都唔搵佢,聽晚先send個慰問sms俾佢,而我會繼續用offline msg 話佢知我每日既行程,我諗咁樣唔會太煩瓜??
我愛長澤
Originally posted by specificness at 2007-6-24 09:23 AM:

如果自由神兄估得對,你喺度考緊...
講真呀!
我都係估嫁咋
估錯既話,Kian兄都真係凍過水啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 講左個大話,然後出事喇,好自責!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。