<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你話點算?
返回列表 回復 發帖
仲未生丫~~
等多一個月就出世啦!!
到時一定post上黎~~
Originally posted by 自由神 at 2007-7-7 06:25 PM:

人地想睇你靚個樣之ma
邊個話想睇你個仔仔喎!
極樂姐,我想睇你個仔仔架!記得upload呀!謝謝!!咁當然,你個靚樣都想睇……
我岩岩去左d托嬰所睇過, 以你朋友既情況應該有資助,
最貴應該係2千3蚊左右全包(視乎資助資格, 原價$43xx),
可以睇住bb 8:00-6:00....
咁你朋友都可以返工做野~~

你朋友有左幾多個月丫?
另外,極樂姐仲幫bb媽媽睇託兒所資料,實在非常有心!版主一定要大大加分!……不過,「你朋友有左幾多個月丫?」——人地bb已經出左世勒!(見#1)

樓主,一唔係你叫bb媽媽看看呢個post啦,可見仲有好多人關心佢!

[ Last edited by specificness on 2007-7-7 at 06:54 PM ]
Originally posted by specificness at 2007-7-7 06:37 PM:

極樂姐,我想睇你個仔仔架!...
係喎!!第一次睇完之後, 就唔記得左......
大肚婆係無記性d架!!
睇完仲同老公講, 7星b都有6磅半咁重...
我驚自已果個係巨b......

我都好期待bb既出世, 其實佢隨時會出世架啦.....
但係我地乜都未準備, 都係到煩惱中.......
不過我會選擇"笑"住去煩......因為乜都有解決方法..... <--希望果位媽咪見到呢句啦!

另外, 我唔靚架, 但係希望個bb健康精靈......到時佢可能係 ef 最細既會員~~哈哈哈!!!
今日個肚仲出現在幾條"分免紋"~~我都好唔開心啦!!
keep左咁耐, 竟然係就黎生果陣先出現.......
唯有叫呢d做"愛的紋身"~~

(極樂姐姐講得好﹐等我highlight呢句俾佢睇~ by Trista)

[ Last edited by trista_cheong on 2007-7-10 at 12:22 AM ]
Originally posted by 自由神 at 2007-7-7 06:25 PM:

人地想睇你靚個樣之ma
邊個話想睇你個仔仔喎!
你個衰仔考試考成點丫?
諗住搵乜出路?

我呢d師奶, 點會靚丫.....
生完之後變肥師奶添丫!!!
Originally posted by 極樂 at 2007-7-7 09:02 PM:

不過我會選擇"笑"住去煩......因為乜都有解決方法..... <--希望果位媽咪見到呢句啦!...
講得好!!! 希望bb媽媽都好似你咁,就一定無抑鬱勒……正所謂:
keep住黎26fun,一世無抑鬱!
Originally posted by 極樂 at 2007-7-7 09:02 PM:

另外, 我唔靚架, 但係希望個bb健康精靈......到時佢可能係 ef 最細既會員~~哈哈哈!!!
...
哈哈哈,做26fun最細既會員都比你諗到……但係你到時要陪住仔仔黎26fun喎,你知啦,我地呢度唔係話度度都老幼咸宜架,有啲地方兒童不宜,因住佢去錯地方!

一唔係極樂姐你去開一個兒童區,將26fun的事業更加發揚光大!拭目以待!
我有個friend, 探聽過賤女人的口氣, 簡直賤格.
我想個男人都唔會有咩反應.
我朋友最後決定唔再同佢講嘢,
bb就將與佢無關, 佢叫我多謝大家支持,
佢已經送了bb過澳洲, 我地會夾份養佢.
朋友, 冇計架. 至於bb媽媽亦會申請去,
只是要待身體好些, 佢都會移民過去.
生活費亦請大家不用擔心, 我們數個死黨會負責的.

不過冇想到大家真的好關心,
多謝.

在此勸諭各男士結婚切勿搞婚情,
你會傷人至深, 為什麼要傷害一毎你曾經愛過的人呢.

註 : 我後天都會買d bb嘢帶過去兼渡假, 陪吓bb同佢家人.

放心大家, 我朋友必定不會負眾望, 遲d比bb相你地看.
[quote]Originally posted by trista_cheong at 2007-7-7 02:02 AM:

你朋友唔敢話俾前夫知﹐由得佢俾前夫同"賤女人"h烚﹐我相信你同埋佢身邊ge 朋友一定睇唔過眼咖!

係我地班朋友, 已經準備好一封信及請人搜集資料,
係今日寄出, 待二至三星期, 我地會幫個friend報到大仇.

Originally posted by 24062 at 2007-7-8 03:28 AM:
我有個friend, 探聽過賤女人的口氣, ...
既然有左決定,也問明情況,是那人放棄了與愛兒的天倫之樂,與人無尤!在這裡對bb和媽媽寄以無限的祝福

叫媽媽堅強啲呀,往事也許不堪回首,但前路仍有無限的可能。bb雖然沒有爸爸,但這樣的爸爸也許無好過有。而且多了這許多的姨姨叔叔的疼錫愛護,不是更有福嗎? 還有,剛剛生完,媽媽記住要食多啲進補既野呀,就算使多啲錢都要架,因為錯過左呢個時候,遲啲真係會補唔返架!我見過呢啲case,錯過左補既時候,生完十幾年身體都唔好,點都補唔返。極樂姐都記住呀!

好,熱待期待你下次post bb的靚相! ……另外,看看是極樂仔還是bb最快做到26fun最細的會員!

[ Last edited by specificness on 2007-7-8 at 10:16 AM ]
Originally posted by 24062 at 2007-7-8 03:28 AM:
我有個friend, 探聽過賤女人的口氣, ...
好!!
海外空氣好, 教育好.....
依家bb &媽媽都會一齊過去,
而且生活方面有你地呢班朋友支持!!
其實bb媽媽都好好運~~因為佢識左你地呢班朋友!!
完全覺得佢地既生活會越黎越好!!
yeah!!!
Originally posted by specificness at 2007-7-8 10:02 AM:

既然有左決定,也問明情況,是那...
其實我地依家為搬屋而煩惱~~
最初諗住返屋企坐月, 呢段期間我老公搵屋搬.....
但係我阿哥未結婚, 我已經爬頭結婚, 仲要返去坐月......
d師奶話唔好喎!!! (有乜唔好又講唔出)

依家又要趕住搵屋搬, 搬左屋又要得自已一個坐月....
(梗係唔會有人照顧我同bb啦~~)
但係屋又未搵到.......因為想住返係太子區~~
呢到d屋又貴又細~~唉~~!!

你唔好話補品丫~~只係幫bb沖涼果d我都未攪得掂丫......
Originally posted by 極樂 at 2007-7-8 01:51 PM:

其實我地依家為搬屋而煩惱~~
最...
極樂姐,宜家有啲陪坐月既服務架,應該唔係真係好貴既,有啲係再陪訓人仕做既,真係好好諗諗佢。到時有多雙手,點都會好啲架。你諗下,如果一個幫手都無,先生又要搵奶粉錢,家頭細務一腳踢,又要照顧bb,難搞時又無人傾下講下,呢啲就真係好容易抑鬱!陪月唔一定可以幫到你好多,起碼你餵完奶時有個人幫你捧下bb,又或幫你整下補品或兩餐,甚至一些輕巧的家務(我唔知佢地既工作範圍,要去查一查),間屋又多個人,咁本身對剛生育的媽媽生理心理都會好啲。同先生商量下啦,有啲錢是唔慳得既……如果三個月太多,一個多都好丫……你睇睇幾錢先啦。喺香港都好啲。我有個朋友喺外國,仲慘,真係叫天不應叫地不聞呀……

剛剛去了一個關於陪月服務的網站,你可看看:
http://www.expertbaby.com/home.html

另外,在yahoo打「陪月」也有其他選擇:
http://hk.search.yahoo.com/searc ... t&meta=rst%3Dhk

希望幫到你啦。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你話點算?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。