<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 送野比女朋友生日..
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 送野比女朋友生日..

佢9月尾先生日..
而家開始準備了...
諗住送幾樣野.. 有心意,有物質...
1.花
2.某牌子..一個散子包(其他野佢都有了)
3.另一牌子..一塊心型鏡仔
4.整一張card啦..

5.最煩既就係呢樣..
我想去k room 錄歌比佢聽..
但係得一部dc.. 唔知音質如何..
有冇人試過錄??
有冇d program 可以調整d音質,例如去雜音..
同埋有冇其他心意野可以suggest下?

因為第一年同佢過生日.. 所以想好睇d..
Originally posted by Kev at 2007-7-10 09:34 PM:
佢9月尾先生日..
而家開始準備了...
...
多口問句
第一年同佢過生日
但係識左佢幾耐先
咁多禮物的?你都好花心思wo,不過我覺得花心思係好的,
不過一段感情唔係用物質去衡量,我覺得2,5就夠了!
同佢識左年半..
大家都係外國讀書..
佢唔係香港人.. 不過係某地方華橋..

to saron135:
sil 唔 silly 我自己識分..
如果想盡量比一份開心自己真係愛既人is a kind of stupidity, then thats fine..
咁假若你覺得你回一句"silly"..
係有幫助我解決問題,有提供到意見或係一種討論的話..
自動加你個一分.. 你好值得拎!

我清楚明白一段感情唔係用物質去衡量..
不過既然有能力做到的話,
點解我唔可以係我女朋友生日上比佢一份開心,一份心意呢?
拍拖係一種promise, 唔係哦男女朋友拍拖都唔知以後點.. 更加唔係一種投資..
如果我知做d咩可以令佢開心的話..
但係覺得.. ok啦我今次生日送佢1,2.. 下次送3,4.. 佢都開心架啦..
咁唔係一重真誠.. 只係一個planning, 一個遊戲..
叫愛咩?
下次有咩特別日子.. 下次再諗一份心意囉..
係.. 的而且確物質係一種外在既野..
不過只要大家唔係base on物質上去衡量呢一份愛..
問題就不在於此..

佢有錢.. 跟本自己除時拎錢出黎買乜幾個位既野都得..
送比佢物質既野.. 係佢不經意地mention過..
都係一種心意..
平日我對佢好.. 生日加份心意..
唔係想佢加我分.. 只係想佢開心..
明白.. 心意是甚麼嗎?
心意唔怕多.. 只怕唔夠好..
真心的話..
你唔會怕做得太多.. 能力做到的話..
我都會做..

sorry晒你地時間.. 如果你地真係覺得我silly..

[ Last edited by Kev on 2007-7-11 at 12:52 AM ]
Originally posted by Kev at 2007-7-11 12:47 AM:
同佢識左年半..
大家都係外國讀書.....
你放心﹐自動一分已被減分抵銷~
第一年送咁多唔係唔好..但後幾年會好大壓力@@"
因為怕一年比一年差..
我覺得錄歌都唔一定要去k房既..
係自己屋企錄就少d雜音@@"又唔怕比d雜房既見到..
又或者衝入黎果陣打斷左你個過程
我試過自己摺一千零一粒星星
再係個瓶裏面放左條鏈加張卡
佢好感動
有興趣就試下啦!!
你可以吹話條鏈買左好耐
諗住用來送比第日最愛ge人
依家比佢咁都幾ok!!
用dc錄? 即係你諗住錄埋個樣俾佢睇?

如果唔係, 你只需要o係屋企有支咪, 再dl一個叫goldwave o既software, 就唔以mute左個vocal effect
(當然冇software係可以完全cut倒人聲, 只係可以將original人聲減低d; 但當你唱o既時候就已經唔係問題, 因為已經cover左)
我太耐冇用, 如果你想玩埋effect, 我都可以試下幫手o既, 不過上網都應該有人教

題外話...
首歌係自己作? 但又唔會o係k房錄?
即係你改左歌詞??

唔知你諗埋點樣送(首歌)俾佢未呢?

[ Last edited by 艾力克 on 2007-7-11 at 10:52 AM ]
Originally posted by Kev at 2007-7-11 12:47 AM:
同佢識左年半..
大家都係外國讀書.....
另外﹐唔需要理呢d 人講d 咩﹐話人silly ge 人通常自己都唔聰明得去邊~

唔需要因為佢一句無heart ge 說話而蓋過晒其他兄弟ge 熱誠~

睇黎都係時候quote 個浪漫寶典大全出黎啦…………
送自己 ... 佢生日果日 , 包到禮物咁~~
最好穿埋男用貞操帶 , 比條鎖匙佢
同佢講 : 我條野以後係你架拉~~
(當然 , 自己佩多條匙先拉~~)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 送野比女朋友生日..

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。