<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » clot....做壞市?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 康bb at 2007-11-21 06:28 PM:
因為陳冠希著用...............
totally agree~

a lot of ppl want to be like him i guess.... pretty good marketing technique to be honest ~

some clot clothing are quite nice, but some are not = =
依家佢d 野......有價...但冇市lo......
同覺唔覺得...d 人著clot......就一定係跟哂edison 著法???
好似d褲腳拉高....有隻扼a.....用果head porter 袋......
搞到果果都好似一樣咁.....
講真,我唔明點解呢啲所謂既名牌衫褲鞋襪可以賣到咁貴,仲可以抄既???咁貴既野斷估都唔會著出街掛?咁如果唔著出街仲用咁貴既價錢買返黎做乜???

再者,可能係我out又或者係冇潮流觸覺...但係我真係唔明呢啲名牌衫/褲邊一忽值成幾千銀囉!!!難道佢地係全人手做???覺得值既人究竟知唔知搵幾千蚊係難過整件衫/褲架呢???

我估呢啲名牌既target customer都係年青人掛...但係我想問一句,究竟有幾多個年青人每個月可以拎幾千銀出黎買衫???

最後,喺度送句野俾嗰啲幾千蚊個月就學人買幾千蚊既'名牌''衫既年青人 : 著貴野show off係冇用既,就算你成身啲衫褲鞋襪幾貴都好,人地一睇你啲言行舉止就知你同你啲衫褲鞋襪係咪一樣值咁多錢..即係等於你唔會信一個去街市買'送'既肥師奶拎住個LV袋係真既一樣...幾千蚊個月就學人買幾千蚊既衫,儲下錢好過啦!!!一陣俾人知道你係空心老棺仲樣衰...(我就唔信買呢啲''名牌''衫既年青人個個都幾萬蚊個月,況且有幾萬蚊個月既人應該會識分咩叫值同唔值掛...)

[ Last edited by haukwankin on 2007-11-23 at 01:14 AM ]
甚麼係"潮人"? 係唔係求其使幾千蚊着件限量tee, 牛仔褲加對visvim拖鞋就叫"潮人"?
無可否認,edison 係有腦,識得包裝,但佢d限量野真係值錢咩?
從來只有大陸或者台灣人先會買clot, 因為聽d水貨朋友講...
如果要我買佢條牛仔褲, 我會選擇買fenom或者neighborhood,拎上手都足料d la...再唔係無錢,可以去midwest掃古着,配搭都多d~
人地賣咁貴.......我地可以唔買架嘛..... 人地又冇揸住支鎗指住你個頭一定要你買既.... 係咪?
Originally posted by boysbe at 2007-11-21 17:38:
其實clot d野冇咁貴.....但炒價貴......
Devil X CLOT  501 $ 2480 only~

I have one wo~XD=3=
Sony ILCE 7(a7)
神牛TT 685s & 美科MK320s
Originally posted by Shermen at 2007-11-30 11:31 PM:

Devil X CLOT  501 $ 2480 only~

你放唔放?...炒價都就一萬wow w32
Originally posted by Shermen at 2007-11-30 11:31 PM:

careful of selling ~
i heard ppl are stealing jeans (C1, C3, Devilclot 501..) from yahoo-bid  = =
都係d日本仔"種"壞晒佢  成日同佢一齊出野  攪到個價係咁升
講真  我淨係覺VISVIM,MMJ值錢
天生我才必有用
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » clot....做壞市?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。