<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » 請大家吾好只為左潮而做人
返回列表 回復 發帖

請大家吾好只為左潮而做人

因為呢度係集中要好野要正野既人睇下野既地方
所以我喺度POST出黎

當你準備緊聖誕節玩咩買咩同伴侶去邊度玩

既時候

請記住呢班人重喺度

http://www.savefile.com/files/1271611

請看看     如果可以 請找人不斷下載

因為 14 日 內無人 下載就消失

http://www.savefile.com/files/1271619

以上兩個都得  一樣的

[ Last edited by 大優勢 on 2007-12-19 at 12:52 AM ]
片段真係好有意義,當依家一d人使緊幾千蚊買野嘅時候,請諗下片段中嘅人,雖然香港係商業社會,叫你買幾十蚊衫好似不切實際,但希望大家(尤其係年青人)應駛則駛,唔好浪費!
睇到你呢個post,我諗起我之前打過既一個回覆:

講真,我唔明點解呢啲所謂既名牌衫褲鞋襪可以賣到咁貴,仲可以抄既???咁貴既野斷估都唔會著出街掛?咁如果唔著出街仲用咁貴既價錢買返黎做乜???

再者,可能係我out又或者係冇潮流觸覺...但係我真係唔明呢啲名牌衫/褲邊一忽值成幾千銀囉!!!難道佢地係全人手做???覺得值既人究竟知唔知搵幾千蚊係難過整件衫/褲架呢???

我估呢啲名牌既target customer都係年青人掛...但係我想問一句,究竟有幾多個年青人每個月可以拎幾千銀出黎買衫???

最後,喺度送句野俾嗰啲幾千蚊個月就學人買幾千蚊既'名牌''衫既年青人 : 著貴野show off係冇用既,就算你成身啲衫褲鞋襪幾貴都好,人地一睇你啲言行舉止就知你同你啲衫褲鞋襪係咪一樣值咁多錢..即係等於你唔會信一個去街市買'送'既肥師奶拎住個LV袋係真既一樣...幾千蚊個月就學人買幾千蚊既衫,儲下錢好過啦!!!一陣俾人知道你係空心老棺仲樣衰...(我就唔信買呢啲''名牌''衫既年青人個個都幾萬蚊個月,況且有幾萬蚊個月既人應該會識分咩叫值同唔值掛...)
我有d fd佢地都係勁追潮流的
我問過佢地,點解要追
佢地就話,身邊ge人個個都著名牌,自己唔著就會好"瘀"
老實講,你同我地班fd一齊得你一兩個著名牌,我地都唔覺得有咩問題
佢地亦都話,名牌好"come"著(唔好意思,唔識打)
到底你地係為左潮定係為左"come"著而買呢?
"come"著的,有d唔係名牌都可以做到,例如鱷魚恤等等
再者,用咁多錢買貴衫,著左又唔會提升你個人能力(你估打rpg買裝備加攻加防咩)
不如留返d錢作日後打算好過啦
Originally posted by sakura310 at 2007-12-19 07:44 AM:
我有d fd佢地都係勁追潮流的
我問過...
唔會為左"come"著而買, 因為著得耐會out
我今年14歲form3.
我有不小既朋友都係著名牌.
不過我唔覺得著潮牌就一定等於靚lor.
我著uniqlo.h&m.仲靚過佢地
Originally posted by 康bb at  19:35:
我今年14歲form3.
我有不小既朋友都係著名牌.
不過我唔覺得著潮牌就一定等於靚lor.
我著uniqlo.h&m.仲靚過佢地
有自信,同冇自信o既分別
潮流係不斷循環
所以不斷追都冇咩謂 !
同埋咩名牌...幾千$個袋
只要令既話幾十$都好過個幾千既 !
我自己就唔鐘意買貴野
有錢都咁話
因為自己著乜都著得粗個人
乜野都唔"come"著
一對返學用既鞋可能一兩個月就著到穿底
所以買咩都唔捨得買貴

其實要幫助影片中既人
只得我地冇用
仲要當地既pk政府識做
唔好有錢就拎黎打仗

[ Last edited by SCM on 2007-12-19 at 10:27 PM ]
潮流?
乜梨
我仲著緊10幾年前d 衫褲鞋襪出街
[color=][size=]
請PM我
http://3.blog.xuite.net/3/b/7/2/11862274/blog_88218/txt/7230576/71.gif
http://item.slide.com/r/1/7/i/MGDFPEZdsj8ASwodgRlW5OA9bXv-BzkR/

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
Har Gow Dumplings un Soy Sauce
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » 請大家吾好只為左潮而做人

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。