<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » 請大家吾好只為左潮而做人
返回列表 回復 發帖
Originally posted by edmond511 at 2007-12-20 04:01 AM:
我唔知自己係咪追名牌...其實我覺得自...
你唔算追名牌啦...12K一個月用2K買衫,叫做正常消費...

不過你其他消費係點先?唔好同我講2K買衫,跟住娛樂又用幾K,買GAME又用幾K咁...
Originally posted by edmond511 at 2007-12-20 04:01 AM:
不小既i.t比較平價既衫都可以好靚.唔一定要名牌.
Originally posted by haukwankin at 2007-12-20 11:59 AM:

我知,但係我想講既係嗰啲一個月...
呢d 就當然有問題喇
而且呢d 人好大機會為咗買名牌而引起咭數問題添
只要係唔影響正常生活, 買咩都冇問題嫁

只要唔係沈迷的話, 為咗買名牌而借錢又做d 非法野咁
都可以當係自己既源動力, 努力工作
Originally posted by haukwankin at 2007-12-20 12:03:

你唔算追名牌啦...12K一個月用2K買衫,叫做正常消費...

不過你其他消費係點先?唔好同我講2K買衫,跟住娛樂又用幾K,買GAME又用幾K咁...
4K家用...2 k 儲...0.1k 宣明會
其他玩晒....haha 都幾大使要檢討下...

[ Last edited by edmond511 on 2007-12-21 at 01:25 AM ]
別人笑我太瘋癲,我叫他們0肯蕉先
一句講晒,買得起咪買囉,買唔起就收聲=.=......
個個人hobby 都唔同,有人玩樓,玩女,玩車,玩電話,電腦~
有D夠覺得成日換車夠唔值啦....
唔一定用衫同潮流黎講...
by the way..有"錢"邊個理得你.....串D都係咁講...D香港人真係=.=.......
其實講真潮流都係d商家佬做出離gei gimmick
衣著呢家野覺得靚,舒服就得ga la
唔洗下下都追求名牌

周潤發曾經可時都講過,年青人係要有名牌
但唔好沉迷,盲目追求
The Best
真係好

我無想過咁多人有回覆

請大家幫手得閒就下載下個file

令佢唔好消失

因為14 日內無人下載就會消失

其實大家可以係聖誕節節日做多樣有意義既事

就係一人寄個file 俾五個朋友睇

等大家記得重有好多我地要幫助既人
現在d女仔成日都要追潮流浪費d$,要男朋友買比他,我覺得做人夠用便夠la,不用追求新野
其實有陣時覺得係香港生活o既人好難對抗[潮]流
打開電視會講[潮]流有咩新出o既手提電話 睇報紙雜誌 又會講最新衣著 手錶 等等
好多地方都會接觸到新o既產品 但係就冇人教個我地 點樣佢對待 [潮]流 明星唔會講
電視好小會講 報紙有時會講 但係識諗o既 有幾多 我相信大家一定試過追求一d o野
但係冇諗後果 又唔實用 <--[我試過] 所以好多時浪費哩個字 都會係阿爸阿媽把口先聽得
最多 可能以前o既生活簡單 冇咩要求 到左宜家年輕有年輕o既[潮]流 中年有中年o既[潮]流
[潮]流係死物 一世都唔會追得完 人生仲有好多重要o既事 希望大家真係用心諗諗幾分鍾
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 潮人特搜 » 請大家吾好只為左潮而做人

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。