<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家點睇o個d長ge感情?
返回列表 回復 發帖
原帖由 Asurada129 於 2008-8-27 07:44 PM 發表

呢果就係我估緊....
時下既青年人比較貪新鮮....

ps...我已經跑緊9年長跑啦....
唔見得只係年青人
原帖由 Asurada129 於 2008-8-27 07:44 PM 發表

呢果就係我估緊....
時下既青年人比較貪新鮮....

ps...我已經跑緊9年長跑啦....
我就係需要你lee d人講經驗之談比我聽喇,唔該你講多d tim丫
原帖由 eric1874 於 2008-8-27 09:58 PM 發表

我就係需要你lee d人講經驗之談比我聽喇,唔該你講多d tim丫
其實冇咩經唔經驗之談....
老實對外面的感新鮮...十個人十個都有...
不過.....新鮮過後你就發覺有一個人同你過左咁多年....
咁你覺得一段有番咁上下既感情, 值唔值果一剎那既新鮮感而動搖
um......其實.....我都唔識點講.....
原帖由 Asurada129 於 2008-8-27 10:31 PM 發表

其實冇咩經唔經驗之談....
老實對外面的感新鮮...十個人十個都有...
不過.....新鮮過後你就發覺有一個人同你過左咁多年....
咁你覺得一段有番咁上下既感情, 值唔值果一剎那既新鮮感而動搖
um......其實.....我都唔 ...
我明白.......
原帖由 Lee3 於 2008-8-27 03:51 AM 發表
這其實是黃子華所說的"鐵達尼極限“,簡單的說,就是一方向要求新求變,另一方就是保持憧憬。

儅一段感情久了,習慣就多了,所有人的感情都是這樣子的,畢竟人是“a creature of habit" 一個由習慣所控制的動物。那我想問問你,你 ...
又比喻得幾好喎!!
原帖由 極樂 於 2008-8-27 11:14 PM 發表

又比喻得幾好喎!!
黃子華講d其實都幾有道理
其實我個case都同你差唔多,做男人既永遠都覺得隔籬飯香E個道理,我都知道當一段感情耐了,而再沒有火花激情.是那麼痛苦。而我都有個將近十年的女友,相處得久了;实在有老夫老妻的感覺,因為太過認識對方,了解對方。已沒甚麽好講。而我明白這時候的我已由愛情漸漸變成親情,由女友>老婆>再過就變亞媽角色。而男人就想永遠尋求初孿的感覺。尋求激情的快感。鐘意偷偷摸摸。不過最後我都有做個有責任的男人,不要貪新忘舊。因為我明白佢為你付出了十年的青春。
旧既唔去 新既唔黎

正面D 啦。。。。。
原帖由 wan_seven 於 2008-8-28 01:20 AM 發表
其實我個case都同你差唔多,做男人既永遠都覺得隔籬飯香E個道理,我都知道當一段感情耐了,而再沒有火花激情.是那麼痛苦。而我都有個將近十年的女友,相處得久了;实在有老夫老妻的感覺,因為太過認識對方,了解對方。已沒甚麽 ...
不過最後我都有做個有責任的男人,不要貪新忘舊。因為我明白佢為你付出了十年的青春。

正是我所想~
原帖由 Asurada129 於 2008-8-28 10:37 PM 發表

不過最後我都有做個有責任的男人,不要貪新忘舊。因為我明白佢為你付出了十年的青春。

正是我所想~
嘩......情聖
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家點睇o個d長ge感情?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。