<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009
返回列表 回復 發帖
原帖由 Rated-R 於 2008-10-14 09:30 PM 發表
+ Xtravaganza +  CP3
+Slaughterin...  LBJ
Electronic U...   Ko.Bryant
A Hero and A... Am.Stoudemire
FASTBREAK 2.0  Di.Nowitzki
number one  Ke.Garnett
T-Wolf 2008  Js.Smith
terry~DX  Sh.Marion
The Cent ...
如果個draft真係咁, 我真係會pick al jefferson
最好kg, dirk, marion一個都唔好落黎俾我揀, 我真係唔想要佢地
估唔到你會pick josh smith, 一個我都冇諗住pick o既球員

by the way, kg仔好鍾意kg, 所以佢應該會揀kg而唔係dirk(唔理性的話)
至於而家o既marion同josh smith真係冇乜分別
原帖由 Rated-R 於 2008-10-15 08:18 PM 發表

Js.smith會比Martix更強,因為佢只得23歲,還有2-3年進步空間,而且J.Chridress去了Euro,已無大的競爭對手威脅到佢show time
childress完全威脅唔倒josh, 打法唔倒, 上陣時間亦都唔會受佢影響
反而今年加左evans同murray兩個偶有佳作o既小兵會影響倒佢
原帖由 feuosma 於 2008-10-15 10:43 PM 發表
上年攞既先有???
咁再上年攞既有冇????
只要6個人或以上o既league攞頭三甲就會有獎盃, 年年都有, 唔關幾時事
原帖由 feuosma 於 2008-10-15 10:45 PM 發表
禮拜六你地幾點開始????

果日要出街....但係又想入黎睇你地pick.....
Sat Oct 18 9:00pm
但你入唔倒個league睇

原帖由 Rated-R 於 2008-10-15 11:18 PM 發表

這2人只會威脅JJ,再到建設較少的M.Will,之後再到Js.S,而Js.S是可打Sg-Sf-Pf 3個位,那麼Horford便可移入打C位
Childress在陣時是常入替Sg-Sf位的,即是JJ,M.Will  / Js.S的第一替補 ...
佢o既位置靈活性當然可以增加球隊o既自由度
但上年用過佢, 唔計場上one on one唔強, 本身只得stl同blk兩樣數據較為有用, 其他fg,ft,pts,to係頭兩round都好易搵倒人好過佢
stl同blk係rare stats, 但之後要簽多兩三個中上球員先可以強化倒佢o既能力, 亦都間接減低左球隊o既靈活性, 因為放走一個相關球員項數據就會廢左一半攻力

另外, 你點睇baron diddy呢?
唔方便講睇好d咩球員, 唯有"有保留地"講下我唔會要o既球員
kg, bosh, boozer, gwallace, josh howard, carter, stojakovic, allen, dunleavy, tmac, kidd, okafor, udrih, murphy, hinrich, AK, alston, ben, josh smith, butler, jamison, kaman, gordon, r.wallace, felton, qrich, nets big men
原帖由 Xtravagant 於 2008-10-16 10:29 AM 發表
That's right... I remember I was sooo exhausted after the draft.
If more ppl turn up it's actually a lot quicker
你地想draft得快d定慢d
上年知你有3個鐘時差, 明明諗定pick咩都等時間到先pick
原帖由 Rated-R 於 2008-10-16 09:01 PM 發表

唔系有乜好簽???我預計Brand系頭6既死剩種,即來到我R 7已冇Matrix(考慮到熱火今年同位太多,我都未必簽),只餘下KG/Brand兩個怪雞(一定唔簽)
咁只餘5人可用,
1.Duncan
2.A.Jeff
3.Granger
4.D.Will
5.Js.Smith
  ...
最好7-11名簽晒依幾個
原帖由 Rated-R 於 2008-10-16 09:54 PM 發表

若回馬槍還有Granger,那是不錯的事
你個位有佢都唔奇
既然睇唔好dunleavy同murphy, 佢o既stat要更進一步實在太容易
原帖由 Rated-R 於 2008-10-16 10:52 PM 發表
我有答案喇,我問大公主選5大邊個好,大公主叫我選(某Team裏的中心人物)喎~!
希望你揀左我要o既人, 等我少d煩惱
不過聽你咁講, 我最想要o個個應該唔o係你度
原帖由 Rated-R 於 2008-10-16 10:56 PM 發表
IND今年真系流流地,5件starter有3件本身有事,5號位又不夠level,後備又無大將
情況有d似lbj隊波, 中鋒(nesterovic)ok穩定但唔可以孭起隊波, murphy雖然打番善長o既pf位, 但打法太勇容易傷, dunleavy本身有傷, 今年不值睇好, ford同jack都係穩定o既得分同助攻點, 而granger好明顯就要以sf位串連隊波, 控衛亦都會集中火力o係佢度
好似sell野其他人draft佢添
各路大軍簡介:
http://sportsillustrated.cnn.com/2008/basketball/nba/season.previews/index.html

10mins to go
are you ready?

1. XTRAVAGANT - CP3
2. HARVEY - LBJ
3. MASTER YODA - A.Stoudemire
4. MING - kobe
5. KG212121 - dirk
6. FEEON - kg
7. RATED-R - josh smith
8. TERRY - marion
9. TOMMY - wade
10. EQHIGH - brand
11. ASURADA - iverson
12. RUBIO - baron davis

評分次數

• eqhigh

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。