<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » | 救市過山車2008 | 美國前境面面觀 | 歡迎討論 |
返回列表 回復 發帖
原帖由 infjlam 於 2008-9-30 06:34 AM 發表
除左個個都對個市失晒信心外,
華府動用納稅人金錢(公帑),大細超去救果班高薪厚祿o既財金高層,小市民其實極唔甘心
講真, 嗰班財金界大佬平時無事搵埋搵埋咁多, e+ 攪出事就潛哂水咁, 美國嘅故事會唔會都响香港案件重組係我嘅擔心

評分次數

原帖由 LU 於 2008-9-30 11:11 AM 發表

講真, 嗰班財金界大佬平時無事搵埋搵埋咁多, e+ 攪出事就潛哂水咁, 美國嘅故事會唔會都响香港案件重組係我嘅擔心
哩班人真係無乜資格出來同人說教

因為美國不少財金官員出身在投資大行  他們本身都是金融創新一份子 獲取高厚薪金  
不過佢地有好彩巳經成功上左岸  這班人紛紛鐘沒有勇氣買番自已創造出來的金融產品

評分次數

玩la 完la美國
我d$都係,我還有好多股票的

usa間間都話唔店,現在真是不知道幾時無事
我現在好憎usa,搞事搞什麼次按

評分次數

A sian Markets fall on U.S. bailout failure

updated 1 hour, 14 minutes ago

原帖由 Triangel 於 2008-9-30 12:55 PM 發表
A sian Markets fall on U.S. bailout failure

updated 1 hour, 14 minutes ago
美國再怎麽說也是指標國,他pk, 全世界不用好過。還好沒有動用那七千億,不然更會火上加油,不止跌那麽多。本來如果看dow有稍微止瀉,七千億就會通過,不過dow在完成議案前已經開始狂瀉,所以不通過,因爲根本按不住。那七千億如果丟下去,好比一顆石頭丟進黑洞裏。

評分次數

7千億咁少, 梗唔批啦
原帖由 AWU 於 2008-9-30 02:27 PM 發表
7千億咁少, 梗唔批啦
根據ron paul, 市場上已經有多過7千億credit, 再加7千億是無補于事
又奇蹟日
最新             | 升跌         | 最高
17,919.03  |  ↑38.35   | 17,975.08
原帖由 d228216 於 2008-9-30 03:54 PM 發表
又奇蹟日
最新             | 升跌         | 最高
17,919.03  |  ↑38.35   | 17,975.08
能夠守住17000已經是奇跡
原帖由 Lee3 於 2008-9-30 03:59 PM 發表

能夠守住17000已經是奇跡
收18000樓上
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » | 救市過山車2008 | 美國前境面面觀 | 歡迎討論 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。