<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
8 M2 Y) D7 W& x" Q
# ]" i' ?- O  X9 {$ ]近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有<雜種仔>心態..2 V- D* d1 F+ m. h" u# [7 n1 T7 X

6 G: g: k$ P" @: G! O% _何謂<雜種仔>心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又好,  就算係利比亞人,  甚至印巴人,黑人,  總之唔係中國人,  都覺得係一件光榮既事,  佢地每日都希望個阿媽話俾佢自己聽,  其實佢係當年飲醉酒同第2個國家既人搞出來既<雜種仔>,  假如俾佢地恨到,  原來自己真係唔係中國人,  係一個擁有外國人血統,  外國人DNA既<雜種仔>,  相信佢地會好高興好高興好高興.....
+ M6 u! q4 k0 W8 O* U( D% t6 X( F/ c$ \
呢類網上<雜種仔>,  擁有多種特質,  日後大家可以慢慢發掘下,  自己上開既網入面,  有冇<雜種仔>存在,  今日想講一種,  就係特別喜歡發掘一D佢以為只係中國獨有既事,  講既當然係做得差既事啦,  有D甚至亢奮到會機癮大發,  咩叫機癮大發?  咪即係搞返場液體革命囉,  但每當有其他人同佢講,  乜乜國家其實都有做出相同既事,  一盆冷水兜頭淋,  革命搞唔出了,  <雜種仔>面對呢種失落感,  大家可能都想像唔到,  於是<雜種仔>就會惱羞成怒,  搬出D乜野臭蟲論,  佢地認為人家發現外國有既臭蟲同中國出現既一樣,  呢種係有問題想法,  但點解唔反過來諗,  點解佢地會覺得發現中國有其他國家一樣有既臭蟲就會咁亢奮呢?  反指其他人喜歡用外國同一樣發生既醜事黎為自己國家護航,  聽落都有點本末倒置,有點橫蠻,  點解一件事發生於自己國家,  同發生於其他國家,  <雜種仔>既標準會唔同呢?  同一件錯事,  點解發生於自己國家就亢奮莫名,  點解發生於其他國家,  就如此失落,憤怒呢?  呢種<雜種仔>心態,  真係有點莫名其妙...
# J6 N* y3 v1 n/ z% [; C& e: @" t
1 W% ^- q# l/ Q) |( C) @
, z; B2 g. n6 ?) a( w講住咁多先,  有機會再講講<雜種仔>心態既其他特質,  但願26fun出現呢類心態既人唔會太多....
admin最近都買左部祖國DSO, 拆埋黎睇這個價位有這樣的做工用料真的不錯 EBAY好多外國人都排住隊買

600 x 800 PIXEL下載

800 x 600 PIXEL下載

多謝支持娛樂滿紛
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有心態..
7 z& K2 s# n) A  h7 x# B& d+ u$ @/ x: W* B. y$ c  e5 S% Z: E1 F
何謂心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又 ...& ]2 E: `( @7 }
K2K 發表於 2011-3-23 09:18 AM
- Y- N" B7 n! u8 ~$ _

* V0 o; n+ q; {0 X7 R. T1 x有批評才有進步, 不要少看這些人可能就是推動中國發展這麼快的原動力
多謝支持娛樂滿紛
& Q/ ~, n8 D  l3 C* r
( v6 z& D5 m. b$ W3 E( p
有批評才有進步, 不要少看這些人可能就是推動中國發展這麼快的原動力
  J( ^: b" X+ dadmin 發表於 2011-3-23 10:26 AM
. D6 S2 S& n& {( e, V: B; @
& k2 P# R  E, W) M: r
咁又係,  可惜同時間亦令好多人充滿失落....  
日本泄漏核輻射的最新資料,下圖源自TVB News ! o8 F  z4 l, z& v
日期2011年3月23日! G$ Q- Z) a( M; O# i+ _
: D$ f4 D0 r9 I- ~1 a; U8 t
高溫的反應堆,不斷用海水吹射,亞豬頭都知只有8 A8 S" S- ^2 C# Z& R: l5 d
兩個結果:
( g5 p8 w: L7 X8 b, X1)化為水蒸氣在空氣中散播;及
; ^" D2 p$ A3 r5 @$ K% P2)因近海,水源地面引入海水中。

555 x 316 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
admin最近都買左部祖國DSO, 拆埋黎睇這個價位有這樣的做工用料真的不錯 EBAY好多外國人都排住隊買
/ \! |, z; |" e5 b# G( Vadmin 發表於 2011-3-23 10:19 AM
老頂都玩淘寶?
老頂都玩淘寶?
; D' T! o- K1 y- ]0 \/ E自由神 發表於 2011-3-23 11:27 AM
  U+ ^* x4 |1 S* ~8 B& d7 Q4 d. d- u
. t2 J$ l" B! F/ b
香港乜都冇好在有淘寶班友剩係識炒樓炒股
多謝支持娛樂滿紛
' W1 a# x# j' E) h; v
8 z# M& W- t6 h  h( s' B
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有<雜種仔>心態..5 r$ C' R8 P2 B' ?) r
何謂<雜種仔>心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又好,  就算係利比亞人,  甚至印巴人,黑人,  總之唔係中國人,  都覺得係一件光榮既事,  佢地每日都希望個阿媽話俾佢自己聽,  其實佢係當年飲醉酒同第2個國家既人搞出來既<雜種仔>,  假如俾佢地恨到,  原來自己真係唔係中國人,  係一個擁有外國人血統,  外國人DNA既<雜種仔>,  相信佢地會好高興好高興好高興.....呢類網上<雜種仔>,  擁有多種特質,  日後大家可以慢慢發掘下,  自己上開既網入面,  有冇<雜種仔>存在,  今日想講一種,  就係特別喜歡發掘一D佢以為只係中國獨有既事,  講既當然係做得差既事啦,  有D甚至亢奮到會機癮大發,  咩叫機癮大發?  咪即係搞返場液體革命囉,  但每當有其他人同佢講,  乜乜國家其實都有做出相同既事,  一盆冷水兜頭淋,  革命搞唔出了,  <雜種仔>面對呢種失落感,  大家可能都想像唔到,  於是<雜種仔>就會惱羞成怒,  搬出D乜野臭蟲論,  佢地認為人家發現外國有既臭蟲同中國出現既一樣,  呢種係有問題想法,  但點解唔反過來諗,  點解佢地會覺得發現中國有其他國家一樣有既臭蟲就會咁亢奮呢?  反指其他人喜歡用外國同一樣發生既醜事黎為自己國家護航,  聽落都有點本末倒置,有點橫蠻,  點解一件事發生於自己國家,  同發生於其他國家,  <雜種仔>既標準會唔同呢?  同一件錯事,  點解發生於自己國家就亢奮莫名,  點解發生於其他國家,  就如此失落,憤怒呢?  呢種<雜種仔>心態,  真係有點莫名其妙...講住咁多先,  有機會再講講<雜種仔>心態既其他特質,  但願26fun出現呢類心態既人唔會太多....K2K 發表於 2011-3-23 09:18 AM
" x2 L# {/ O$ {! {1 V8 I- ]8 h7 \9 ]1 a9 ~( F: c4 g6 p2 F( g" z& G) `
好文一篇, 我幫你全篇quote多次, 希望其他版友有時間逐句仔細看, 看完, 會明白中國人可悲在哪裡
日本泄漏核輻射的最新資料,下圖源自TVB News * n- v# P" p7 Q$ u
日期2011年3月23日
8 P/ l" Q+ k9 ?, T
. s' J: }" S8 T+ p; e$ ~6 f8 h1 B高溫的反應堆,不斷用海水吹射,亞豬頭都知只有
2 _2 Q. i6 Y7 k9 U* g% N兩個結果:
* Q7 t# D2 F; v. o1)化為水蒸氣在空氣中散播;及& P" g! S; r0 j$ v% m* X
2)因近海,水源地面引入海水中。 ...
& H, Y2 J1 F8 e' U$ O2 Q新經濟學巨人 發表於 2011-3-23 11:09 AM
( R5 c8 Z4 a" z1 E4 L" c+ q7 p  R應該可以用機械人注入其他物質吸收中子, 加快停止核反應, 再用水泥封實, 日本D高手唔知去晒邊
7 D; b4 G6 B. J* i6 q) Z- ]; m' v用水降溫日本地區大件事, 唔用水更多輻射DUST進入空氣美國和其他地區大件事# {7 }  y! E+ x6 u. ?
不過其實遲早全球都大件事, 輻射半衰期都幾十年, 魚魚全世界游, 100年內食魚都出事
多謝支持娛樂滿紛
: @1 \7 A* T0 x. X9 B5 F+ G% M2 H6 ?$ o8 |/ W9 S- h
好文一篇, 我幫你全篇quote多次, 希望其他版友有時間逐句仔細看, 看完, 會明白中國人可悲在哪裡
) L% e1 O. `* G: y6 handyho 發表於 2011-3-23 11:55 AM
; e5 `" o0 p9 U
' A0 R+ i0 k% @% @3 F7 t7 j1 U
都好喎,  睇下每個人有咩體會囉....
% p7 T2 N8 o; @% p
6 S4 s5 W6 F! h7 Q4 Z8 c" O咦....你又話唔妥我,  乜突然間又讚我寫篇好文呀?   難道呢篇文章睇完之後觸動到你?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。