<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 閒情逸誌 » [4/27吹水加分題] 海洋公園硬撼迪士尼
返回列表 回復 發帖
Originally posted by srfqt1 at 2005-4-27 03:26 PM:
海洋公園冇一D卡通人物去吸引小朋友去
你知啦,如果你可以令到小朋友係咁叫阿爸阿媽去海洋公園玩
咁先至係源源不絕的客路呀麻
如果海洋公園可是將D動物包裝成非常可愛的卡通人物
起碼咁樣先唔會輸蝕俾米奇老鼠果D卡通人物,
其實海洋公園本身已經有六隻卡通人物吉祥物,新近仲加多兩款添!只不過佢地個樣唔可愛,吸引唔到大家,無乜人知之嘛!盛智文入左海洋公園之後,其實海洋公園已進取好多,起碼以前果班香港人廢柴冗員都有自知自明,依家都走得七七八八,新請果班鬼仔起碼知乜野係主題公園,總好過舊時班友係處呃飯食!比D時間海洋公園佢地啦!
Originally posted by baatkung at 2005-4-28 02:31 AM:

其實海洋公園本身已經有六隻卡通人物吉 ...
海洋公園d卡通人物起碼要有好像迪士尼的海底奇兵咁既質素先得架
最理想就係海底奇兵的人物係海洋公園吉祥物就正晒啦
不過海底奇兵係迪士尼的
你d卡通人物呀,吉祥物唔吸引的話
小朋友係唔會好想好想去你既主題公園既
我地當然知如果海底奇兵的人物係海洋公園吉祥物就正晒啦,不過依家海洋公園果D吉祥物已經係美國人設計,以前海洋公園香港人話事年代就想另行一條路,又迷信外國野一定好,佢地都唔諗下東方人口味,卒之就整左果班好西洋的吉祥物,依家海洋公園就外國人話事,但佢地又好鐘意呢d外國款卡通造型,所以真係無辦法!新近果兩隻熊貓吉祥物已經叫好D架啦!
迪士尼就一定去 海洋公園就等08先去
海洋公園都無乜野玩
迪士尼起碼夠大
有野睇下玩下
大家都似乎走向用卡通人物互撼 .....
但我覺得咁樣只係出現兩個相同模式既地方出黎。

其實海洋公園想生存,
可以試下走其他路線呀,
聽講 namco 同 bandai 合併,
如果海洋公園有得同佢地合作既話仲有機會撼贏,
namco 本身有經營遊樂設施既經驗,加上 bandai 既 fans 力量,
配合埋海洋公園機動遊戲,
可以變成高科技遊樂地方呀,
可能依家個過山車變左鐵甲萬能合過山車,
再整個超大型食鬼迷宮,
玩0的迪士尼唔玩既野,
仲可以生存既,
不過可能到時冒險樂園要執粒啦!哈~~~~~
其實海洋公園應該一早要改革啦
現在先話改,起酒店及渡假村,遲晒啦
真係後知後覺呀,
海洋公園折左水上樂園後,我去過一次咁大把。
之前次次去都係去水上樂園,有次玩佢d滑梯玩得太多,搞到條泳褲磨到爭d穿loan
Originally posted by hiroraymond at 2005-5-8 03:52 AM:
大家都似乎走向用卡通人物互撼 ..... ...
Namco呢個品牌依家係香港都有經營類似冒險樂園的遊樂中心,呢d都係沿用佢地係日本的經營方法,但大型D遊樂場方面Bandi同Namco都唔敢攪,但佢地卻賣個別動漫畫人物代理權比D遊樂場,佢地呢d日本版權代理商淨係賣個指定公仔頭已坐定定收錢,仲未計合作伙伴的產品分賬,香港呢個市場有邊個會比呢d高昂費用,比左都唔知幾時回本!其實你咁講亦都只是卡通人物互撼,等於迪士尼出米奇,呢邊就出朦面超人,咸旦超人加龍珠高達大集會,其實海洋公園已經標榜自己係一個海洋教育中心,可惜宣傳唔足夠,增加景點同機動遊戲只想增加競爭力,而海洋公園d醜樣公仔只不過是海洋公園的吉祥物,都唔係主力,佢地都唔高調要同迪士尼卡通人物撼,當然要同迪士尼比緊係無得比啦!
Originally posted by stone86 at 2005-5-8 10:30 AM:
其實海洋公園應該一早要改革啦
現在先話改,起酒店及渡假村,遲晒啦
真係後知後覺呀,
海洋公園多年前已經話改革同起酒店架啦,但當時政府唔幫,土地又唔比更改用途,依家蘭桂坊老細盛智文做左CEO之後,盛智文話乜,政府都話OK!總之外國人講野另捨特別響D!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 閒情逸誌 » [4/27吹水加分題] 海洋公園硬撼迪士尼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。