<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如何做好?
返回列表 回復 發帖
其實你呢個情況,同我既一個朋友都幾似
講真,個女仔應該真係只係當你係朋友
或者你真係唔係佢想要果種類型
佢拒絕你之後仍然同你傾計做朋友其實唔奇
亦唔代表你既機會大左…
反而佢真係珍惜有你既個朋友…
其實如果可以既話,做唔到情人做知己都唔錯丫…
補充少少
你而家覺得佢適合你
但我相信佢唔會係唯一一個適合你既
If the girl stays the same way it means she thought not much of the whole situation... she really just wants to be friends I think....

can give up....
女仔成日打電話比一個男仔 唔等於 1. 追你, 2. 相比機會你追, 3. 對你有男女間的好感.
現在在 20 世紀啦, 女孩子 和 男孩子 都可以好主動, 包括文朋友.
如果她在知道你對她有意思, 她依然找你. 她可能好珍惜你這朋友, 或者想找你做心靈水"抱".
要攪清楚她是否因為你健談 (說話處事又有理性) 想多聽你意見, 或者之前你形象是她"哥哥"... 等等. 大家誤會了就唔好啦.
最後, 如果你認為這女子是否真得等. 最好等她清了她現階段的男友事情先.
(因為, 聽描述, 那女孩對感情事都不是太清醒)
未曾深入已抽離, 好過將來煩上煩
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
有兩種情況囉,一係就係佢都鐘意你既,係想再試下你對佢既耐性....睇下你經唔經得起考驗囉,因為有時d女仔會矜持d既....唔會太投懷送抱
一種就係佢唔係鐘意你,當左你係好好既朋友,知己,有d咩心事都會話你知囉,呢種又唔係絕望既,慢慢係佢身邊等囉....有機會架
Originally posted by Rika at 2005-6-25 05:01 PM:
我覺得要快,朋友做做下就真係做朋友架喇
無咁荀既,不停比佢感覺住身邊有個人鐘意佢
要佢知道,佢唔試下同你一齊,佢就將會錯別機會
但佢的男朋友都係做朋友先 @@... ....
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-6-25 05:21 PM:
其實你呢個情況,同我既一個朋友都幾...
@@ 原來咁多人同我一樣.....我都唔知..但我唔知佢係當我朋友定攝時間..因為佢成日都話無聊,悶先打比我..
Originally posted by jkh_law at 2005-6-25 11:50 PM:
If the girl stays the same way it means she thought not much of the whole situation... she really just wants to be friends I think....

can give up....
may be..
Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-26 12:13 AM:
女仔成日打電話比一個男仔 唔等於 1. ...
我都唔算健談 ,成日有dead air ....不過多數講道理呵....不過聽佢感覺佢覺得我係吹水呵.好多時重話我唔好吹得咁勁...所以都唔知點解搵我...我都覺佢未搞清楚...
Originally posted by joycejo at 2005-6-26 12:56 AM:
有兩種情況囉,一係就係佢都鐘意你既,...
hope 你講的野係真啦.... 不個如果佢衣家接受我,聽你地咁講,真係驚驚..
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如何做好?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。