<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我表白失敗了iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
返回列表 回復 發帖
haha

i'm not a 版主
賣咩廣告呢

but i'll come here more often now
我想知你點同佢講
Originally posted by Maxson85 at 2005-6-28 03:55 PM:
幾個月都叫長啊?
甘我中意左一個女仔...
希望你記得我個名啦
佢= =
不嬲都對我好好架啦....
以前佢都對我唔好
因為佢真係幾靚女~
佢......唔驚冇人要羅~
唉~我....都唔知點做好....
做朋友?
唔放棄....唔知...
佢超想我同佢做best fr~
因為佢靚女~性格差~朋友唔多
傾得心事既係0個iii
唔知點好~
Originally posted by herothree at 2005-6-28 09:16 PM:
Quote:

鍾意一個人幾個月其實絕對...
"不要拍散拖, 因為根本就冇散拖呢樣嘢"

我覺得厘句啱丫
但唔明~講清楚d~~~
我覺得我表白遲左啦...
佢話中意過我~
可惜我唔敢問佢e加中唔中意我..
Originally posted by Rika at 2005-6-28 05:28 PM:
放棄吧啦,好明顯,無乜希望
就算比你地一齊左,你鐘意佢遠比佢鐘意你多,到時你仲慘,搵過個啦
我做好幾次被愛~
我想做番次愛人....可惜....佢唔俾我愛....
睇開d啦~
兄弟
我睇您仲後生 (雖然我都得廿歲多)
愛人係一種學問, 可能要我哋花上我哋大半世去學
"佢話中意過您" (係"鐘"意呀)(haha, sorri, love to fix ppl's chinese)
唉...電視咩...男同女做朋友一定有某程度嘅好感
所以唔可以代表D咩
最慘就係果句 " I would like you to be boyfriend, but i would love you to be my best friend..."
"我都鐘意您做我男朋友, 但您做我知己就仲好...."  救命呀!!!! 我領教過...心如刀割...
再"格哽"嚟一定會中呢招

大方D, 俾多D時間佢"消化"吓
遲D冇人知
relax, be yourself, 否則見番黑口黑面, kk???

u never know
she might be the one, but doens't seem to be...NOW...

take it easy my bro
兄弟, 只是單單看你提供的資料, 其實唔喺好夠料. 但是我試下整理一下, 可能可以看出些東西.
1. 第一段 sms, 她可能還未放下前一段感情, 唔知佢喺重鍾意舊愛定是唔甘心. (資料不足, 冇背景資料) 不過我覺得兩邊都有而偏向唔甘心 (我感覺).
佢嚮呢個時候, 似乎想要一個可以傾訴的好朋友, 多個一個新的男朋友.
從天時, 地利, 人和來說, 天時(時機)好差. (我估她剛和男友分手冇耐, 如果她上一段感情是好投入, 三年都唔算長)

2. 我睇icq的對話似噪交發洩多個傾"計". 一方面你在求她接受你, 但是我認為她會覺得你在迫她, 所以另一方面她想走開 (心靈), 但是又唔想少左一個朋友, 同時少一個傾訴對象.

3. 第三段只是覺得她在發洩自己被迫, 在自我保護下講唔介意人點想以自偏去保護自己.

我感覺個女仔性格幾"硬", 可能是迫出來, 如果唔喺會好辛苦過之前分手的唔開心.
而且她現在想要什麼可能都唔知, 包括你性格是否適合同前男友現在的態度都好多疑問.
(人和好亂)

最後講少少地利, 表白咁重要都只是用sms或icq, 會唔會唔太好, 至少你看不見她, 看不見她表情, 有時會差好遠.
(地利弱)

我睇她說將來要分班, 可能你地年紀唔大, 重有時間再繼續 (分班唔喺太大問題, 只要keep倒溝通就ok). 你都是鍾意咗幾個月, 如果她值得等的, 比啲時間自己比啲時間她, 將來可能唔同.

希望幫到你, 振作啲積極啲(人生不單只是拍拖)
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-29 12:41 AM:
兄弟, 只是單單看你提供的資料, 其實...
你講的~我都非常接受!!
佢呀~
對上一次拍拖....我諗係上年吧~
啫分手未夠1年
同佢前度男友同佢行左1陣~
估計不超出1,2個月~我冇問清楚~
嗯€佢係好硬~受軟唔受硬的€ifeel
你要俾多d料okokok丫~
我都好想有個成熟d的fr幫我同我傾厘方面的問題~€
係丫~我地年紀都細
佢88~我87~
Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-29 12:41 AM:
兄弟, 只是單單看你提供的資料, 其實...
其實仲有n咁多個sms...但無可能打晒出黎的....
仲有就係 ~
佢話佢可能好依賴我~但無諗過一砌~
我= =當然覺得~希望佢扼我~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我表白失敗了iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。