<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔知點做好,有冇人可以幫下我
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 唔知點做好,有冇人可以幫下我

本人20歲多d
自問個樣算ok,身高170左右,唔係肥仔
讀緊IVE,成績算中等
平時都有睇書打機(街機d琴機同鼓機都玩得幾好)之類興趣

我鍾意左我阿哥個gf個妹,我識左佢都有5個月有多
初頭同佢都冇乜計傾
同佢熟左之後
到呢兩個月左右,成日都有o係ICQ同佢傾計
覺得愈黎愈岩傾,對佢有好感
好想約佢出黎見下

但係問題o係呢度出現..
1.我一次拖都未拍過..不過試過同人表白..但係衰左..所以好驚又衰多次..
2.我未見過佢..不過大家都有交換過相黎睇
3.好驚佢介意我個樣同成績之類既野..

我應該點做好?感覺自己好似好易鍾意人...
1.我一次拖都未拍過..不過試過同人表白..但係衰左..所以好驚又衰多次..
(講真既然衰左咁多次,就唔爭在la,唔爭取就一定冇,爭取就有機會)

2.我未見過佢..不過大家都有交換過相黎睇
3.好驚佢介意我個樣同成績之類既野..

(如果佢係真心鍾意你既話,就唔會介意你既呢d野la~~)

加油la!!!!!!!!

只要肯作出第一步,起碼機會唔會係0
Originally posted by michael86 at 2005-6-29 12:10 AM:
1.我一次拖都未拍過..不過試過同人表...
聽你講就容易..但係個膽總係大唔到..
又驚表白完連fd都冇得做..

我就係唔知佢對我既感覺係點ma..
如果我呢個時侯問佢對我既感覺係點...
感覺上好似變相同佢表白咁..
你地可以做住朋友先嫁嗎
Originally posted by LMQ at 2005-6-29 12:14 AM:

聽你講就容易..但係個膽總係大唔到....
咁以你所知佢有冇男朋友先?
好簡單既情況吧了!

你覺得有意思,咪追人囉! 一開始咪試下傾電話先,然後再約出街,出多幾次都相處得好開心既話咪同佢表白囉!

鍾意人又驚,咁你想追定係唔追? 你自己決定啦! 可以有唔表白但追到女仔既方法,一要介紹俾我! 如果無既話,你都係要表白架啦!

要追女仔就一定要有所付出,冇睇鋼之鍊金術師嗎? 等價交換嘛! 你唔拿出你的心意和勇氣,點可能會得到個女仔既歡心呢?

佢介唔介意你個樣,除左佢自己之外都無人會知。既然唔知既野,擔心咁多都無用。

有另一個方法,如果你同你阿哥感情好好既話,可以叫佢同佢女友幫下手。但只係幫下手,主力出擊的仍然係你! 千祈唔好以為可以靠晒人地就追到女仔!

[ Last edited by gundamman678 on 2005-6-29 at 12:20 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-6-29 12:18 AM:
好簡單既情況吧了!

你覺得有意思,...
其實叫佢阿哥女友幫手未必好呀..
萬一佢唔想,佢搞破壞咪大劑?
如果一齊左之後先俾佢地知咁佢地冇計ma
Originally posted by michael86 at 2005-6-29 12:18 AM:

咁以你所知佢有冇男朋友先?
應該冇,不過前排聽佢講
佢返馬會part time果度鍾意左個靚仔..但係個靚仔唔識佢既
不過果份工佢就黎做完,應該唔會再見到佢..
Originally posted by michael86 at 2005-6-29 12:21 AM:

其實叫佢阿哥女友幫手未必好呀..
萬一佢唔想,佢搞破壞咪大劑?
如果一齊左之後先俾佢地知咁佢地冇計ma
所以話要好好感情先好用呢個途徑呀~~
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by LMQ at 2005-6-29 12:23 AM:

應該冇,不過前排聽佢講
佢返馬會part time果度鍾意左個靚仔..但係個靚仔唔識佢既
不過果份工佢就黎做完,應該唔會再見到佢..
咁就係la,趁佢冇男朋友,就快d手la~
到左佢真係同左第2個一齊,你真係後悔都黎唔切架la..................
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔知點做好,有冇人可以幫下我

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。