<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 其實想大家幫幫
返回列表 回復 發帖
嗯~同佢呀...都幾fd~聯絡就多數icq(我少出街)
早排oral...我個fd約佢就約唔到,我約就ok
我同佢都係比較內向的=.=
都係好簡短咋喎....而且你個fd約唔到佢而你約到佢,都未必證明佢對你有特別感覺既,可能只證明你個fd克佢憎,哈哈~~

我通常會做既就係icq同對方講一d有少少暗示既說話,同埋約下對方去街先囉。點都要單獨去街先得,咁樣對大家溝通和關係上拉近係有好大幫助架。同佢相處時俾多d心思落去,點樣做就要你自己諗諗啦,呢d野因人而異,無必勝公式既。最好就係流露下你既內涵啦,女仔始終都會為男仔既內涵而有所感動既。

去街既話,我就鍾意同女仔去睇戲,再熟d既時候就開始每晚打個電話俾佢,佢對呢d完全接受既話都可以話佢對你會有番咁上下好感。佢受既話你就再加強d攻勢,帶佢去d浪漫既地方食飯,傾偈,睇準時機就親口同佢表白啦!

[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-1 at 11:54 PM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-7-1 08:08 PM:
我鍾意左個舊同學~我想同佢講好耐,...
我覺得要知你們識了多久 和 你對她認識有幾深 和 你們朋友關係到那地步
知道這幾點, 唔喺話就可以知道值唔值得表白, 表唔表白喺睇你有幾喜歡她, 有幾想她成為你另一半.
知道前面幾點, 只是反映表白後可能出現情況的機會.
一般如果你們識了很久, 又是好朋友 (比非常好的朋友低一級), 我相信就算表白後大部份人都可以做回朋友, 當然要比時間大家適應返, 而大家都能夠真正放下這件事. (我自己有這經驗, 現在還是好朋友). 不過這並非必然, 如果她因此避開你, 你都要一樣接受.  
但是如果只是舊同學, 已往冇太多接觸, 我覺得可以當普通人追求. 舊同學身份只是幫你開始.

表白後結果根本冇人會知點, 我相信易唔重要, 除非你認為朋友/暗戀已足夠, 否則你都會嘗試表白. 最後問題只是應該問, 你喜歡她有多深 ?
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-1 11:53 PM:
都係好簡短咋喎....而且你個fd約唔到...
上年睇過戲&演唱會=.=
我練oral時有個我識佢唔識的女仔,佢見到第一時間好似怪怪的(我覺佢)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-7-1 11:57 PM:

上年睇過戲&演唱會=.=
我練oral時有個我識佢唔識的女仔,佢見到第一時間好似怪怪的(我覺佢)
係咪單獨去先? 如果係既,咁佢又會唔會一樣同第二d人單獨去街呢?
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-2 12:00 AM:

係咪單獨去先? 如果係既,咁佢又會唔會一樣同第二d人單獨去街呢?
我點知佢呢~
我會打得慢d,電腦附近有人
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-7-2 00:03:

我點知佢呢~
我會打得慢d,電腦附近有人
你試下約多幾次單獨約會,送d小禮物…睇下佢反應!
送禮物個陣話…見到好啱你,所以買黎送俾你!睇下佢反應會係點…因為一個男仔無端端送野都會有d企圖!(個人覺得!)

[ Last edited by jublio on 2005-7-2 at 12:37 AM ]
Originally posted by jublio at 2005-7-2 12:16 AM:

你試下約多幾次單獨約會,送d小禮物...
佢生日我送在個刻佢名的鎖匙扣,佢笑左一笑
可以看看討論區中 "似有非無的男性示愛方式" 的內容,肯定你會學到野,哈哈~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 其實想大家幫幫

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。