<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 閒情逸誌 » 【旅遊區建議站】
返回列表 回復 發帖

[旅遊區] 【旅遊區建議站】

所有朋友如關於旅遊區既問題或者建議
可以係呢度留言,多謝!

威仔,我想比少少意見個區既

呢個區除左做香港一日遊呢d要用都算多時間既活動

我覺得整d加分題咁會好d
例如:請寫出現代七大奇景
加分既方法係依佢地答中幾多個而定

咁又可以增加旅遊資訊
又可以加分比其他user
一舉多得

以上愚見,希望威仔比d回應我

[ Last edited by william303 on 2005-8-5 at 11:44 PM ]
近期主打動植物笑相
Originally posted by william303 at 2005-8-5 09:32 PM:

首先多謝意見!
其實有討論性...
如果要討論性既,
我諗我可以幫你諗下
唔駛自己唔辛苦啦

好似係我個古代七大奇景post咁
究竟中國萬里長城應否也納入古代奇景之一呢?
已經係一個加分題
同埋'巴比倫空中花園是否曾經存在?'
都可以問下
近期主打動植物笑相
我出果個都係比較簡單...肯搵就有加分
下次出難d^o^

同埋驚唔驚有人抄答案?
駛唔駛話幾多個之後參加加既分冇咁多?
近期主打動植物笑相
我出呢題有d難度,好多答案,有幾個係肯定,有幾個好易亂,我都要做多少少功課-.-
近期主打動植物笑相
Originally posted by william303 at 2005-8-5 11:31 PM:

咁辛苦哂啦!記住到時出答案呀,唔係我唔知點死返黎
我依家個答案有9成5係肯定
只係有少少地方有d混亂,聽日會搞掂佢
走先~聽日番黎先再搞過
近期主打動植物笑相
威仔,我覺得加分題係咪要set每月某日出,定還是每幾個星期出一題,定係不定期咁出?

問題係由專人去搞,定係比大家比意見?
仲有駛唔駛諗下點搞掂抄ans問題?
近期主打動植物笑相
Originally posted by william303 at 2005-8-6 07:57 PM:

同意,呢方面好難攪
用一個限額形式去防止下,
例如:依家個加分題

答中5個-1分
      6個-2分

咁用呢個方法,咁答中5個既設左最多10個,6個就15個咁先啦~

咁當10個人答中5個,可以加分,第11個人,冇分加
如果答中6個既人過多,多左既就跌去5個到(因答得比5個多所以可以加分先),仲有位既先比答中五個既

你睇下呢個得唔得啦,威仔^^
近期主打動植物笑相
我覺得我地依家諗方法係限左係論壇入面,我地可以試下e-mail既方法

開一個新既e-mail,可以比板主同出問題個d人入去睇
答果d要同會員名答案,一齊send過去,
咁到時再睇啦都得
近期主打動植物笑相
Originally posted by abcde1918 at 2005-8-6 08:18 PM:

咁樣對遲答者唔公平
冇論你用咩方法,你對是但一方都有唔公平啦
你咩都唔做,等佢地抄
早答會話遲答抄
對佢地唔公平
因為佢地係自己去搵料既

用限額方法
可以保障早答果d
只要答中就好大機會加分
但係對遲答又唔公平
佢地可能會話我地都係自己搵,點解冇得加分?
一係用限額方法 爆左額
之後答中果d冇論點都可以加番一分咁lo
近期主打動植物笑相
Originally posted by fatfatdragon at 2005-8-6 11:30 PM:
其實加分題如果是找特定答案的話, 除...
個條問題係我搵答案個網係咁寫既...
同埋如果唔係咁問,個個一樣答案,問黎做咩?
不如直接加佢分算啦
近期主打動植物笑相
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 閒情逸誌 » 【旅遊區建議站】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。