<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 鍾意左一個人四年...
返回列表 回復 發帖
Originally posted by skjeiw at 2005-9-25 06:54 PM:

越熟越難呀...都唔知點...初初同佢講都好似壯膽咁...之後越黎越熟...
咁即係點????

佢係咪只係想同你做best friend jar?????
我絕對明白你既情況
因為我都係咁
但我只係1年左右
但都係次次同佢講野
佢都好似唔多理我咁
希望你會成功啦
我有一個朋友鍾意o左個女仔5年

由一開始只係係屋企左近到知佢叫咩名
然後白白痴痴比佢係icq search 到個女仔
點知個女仔係有男朋友.....................
但係佢都無放棄一直等
令一方面佢同個女仔又越黎越熟
到o左4年後的一日
佢得識個女仔同個男仔散o左
終於比佢等到
佢鼓起勇氣同個女仔表白

女仔回應係:

點解你唔早o的講,我同佢係番賣一切.sorry ar

p.s.
1.你個女仔可能唔識處理感情問題
所以佢覺得拒絕o左你同你做番朋友無乜問題
姐係佢assume o左你唔會仲有希望.
但係我覺得你個cause又唔似
2.個女仔拍個拖未?
有o的女仔係咁有人話鍾意佢佢地就好驚
拒絕o左又好話自己好似有feel..............

最後
唔得都致多係7
致小唔會係一個遺憾
機不可失呢!!多謝咁多位
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
我想問下, 你3年黎每隔幾耐會同佢表白一次?

有時d女仔, 如果知道個男仔一直都好鐘意佢, 佢會覺得個男仔會永遠stand by her, 唔會走, 一有事就會搵個男仔, 冇需要就未必會show個男仔. 呢d女仔未必會珍惜個男仔, 佢可能其實係鐘意你, 但唔會急於declare男女朋友關係.

當你離她遠一點, 比以前冇咁緊張佢ge時候, 反而個女仔會緊張番, 主動咁搵番你. 因為佢要搵番一直都緊張佢ge你.

我果陣時都差唔多, 追佢時佢只肯同我做朋友, 但到後來我想放手時佢又主動搵番我

所以有時放鬆一點, 將注意力放響其他地方, 可能仲會有意外收獲.
Originally posted by 5e16 at 2005-9-27 01:16 AM:
我想問下, 你3年黎每隔幾耐會同佢表白...
似呀...好似你咁講架...忽冷忽熱咁...
Originally posted by skjeiw at 2005-9-25 05:51 PM:
佢知我鍾意佢
但係一直都半推半就咁
一直都有聯絡
我地乜都同大家講
關係好似已經去左另一個地步
但係我都係好愛佢
大家都無男女朋友
點算??
"關係好似已經去左另一個地步"~咩地步呀?!?!??!?!?!!
都好似你咁~我鍾意左個女仔2年, 一樣都係乜都同對方講~
我都覺得係另一個地步~好似一齊左咁, 但係實際上係冇~
忽然好想加分...........
Originally posted by yeahchan at 2005-9-28 09:32 PM:

"關係好似已經去左另一個地步&...
係lor...似有但係真係無
Originally posted by skjeiw at 2005-9-29 07:47 PM:

係lor...似有但係真係無
呢個地步真係令人好多野諗~好多遐想
一時時覺得佢係唔係當我水泡~~

[ Last edited by yeahchan on 2005-9-29 at 11:16 PM ]
忽然好想加分...........
Originally posted by yeahchan at 2005-9-28 09:32 PM:

"關係好似已經去左另一個地步&...
如果yeahchan兄有同過個女仔表白, 但係個女仔冇直接回應你
而同你繼續同你keep住呢個曖昧關係
我會覺得佢好自私
如果佢唔鐘意你, 只想同你做close friend
佢好應該同你講清楚, 而唔係響度拖

而家佢好似想keep住你對佢好, 但佢唔會同你有正式男女朋友關係
就好似佢有權得到你像男朋友般的關心, 但卻不需盡做女朋友的義務
可能轉頭接受另一個男孩子的追求而不需理會你的存在

呢種關係, 短時間係會覺得開心
長時間只會浪費有心的一方時間, 並做成傷害
這種傷害, 比被拒絕表白來得更深

所以....兩位真的要想清楚
最緊要係睇下個女仔會唔會係d咁ge人

希望唔會係la
祝好運
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 鍾意左一個人四年...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。