<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 台灣里語"機車"係乜意思?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by jemmyhu at 2005-12-26 10:48 PM:

不是真正台灣人 不要亂講好嗎
...
機車不是機八的意思好嗎!?
機車是形容詞  形容煩  白目 講出來的話很智障 很乳小
很多人都會說誰誰誰很機車   代表他做的事是怎麼樣的
說誰誰誰很機八   代表的是他這個人是怎麼樣的
有人會說你這機八可是沒有人會說你這機車吧!?

就算是真正的台灣人也不要亂講= =
雞巴係指男人下體定女人下體??
那濫巴呢-v-??甚麼意思!!??
Originally posted by cwleung1988 at 2005-12-27 09:12 AM:
唔好吵啦 = =!
我冇分國界....我都識得幾個台灣女仔 :p
係囉
jamihu兄都係解答樓主o既問題姐
答得咁x晦氣咪唔好答羅, 大家都係出黎研究下jei, 大x把鬼佬對漢學認識重叻過中國人

邊個丟邊個地方臉大家有眼睇
Originally posted by kakeidevil at 2005-12-27 12:08 PM:
雞巴係指男人下體定女人下體??
男人
趕羚羊 草枝擺
有冇詳細解釋
我想知 哇靠 有冇實質意思.....
民主定民粹?
Originally posted by sfxc0000 at 2005-12-27 14:53:

係囉
jamihu兄都係解答樓主o既問題姐
咪係囉~! =.="
Originally posted by sing888 at 2005-12-27 06:19 PM:
趕羚羊 草枝擺
有冇詳細解釋
趕羚羊 草枝擺
這是台語的髒話
意思是屌你媽媽的臭性器官
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 台灣里語"機車"係乜意思?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。