<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
本帖最後由 新經濟學巨人 於 2011-3-22 12:02 PM 編輯 . |0 G- x/ k7 ^+ z1 S" ]# N1 s

7 |/ j5 d# E' O2011年3月22日訊
9 W7 F2 }9 ]9 e) X
) b8 J- D, [, Y. y+ U. {6 _' _9 u1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;( H; l1 a! a% a, b3 {! X5 f3 S
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及
/ {8 w/ R/ b6 F) f; F- |$ B* ~3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖9 K" k* K: _, S- o- g$ Z
# [4 t+ ^# ^3 [
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
4 r9 c( F" h* L0 ?: b日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦" x8 V9 [+ q, c. o! `* a" X
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
4 s" e) u: P% ~+ e6 i9 C0 a* y日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦/ n1 H8 M, |5 V- m9 n
祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...* f  h4 I5 ^7 [0 x. g
andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
( H" p3 {4 o: B/ r# H' L/ K
6 a7 F/ J0 A2 s( G
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

3 E) m) {) L$ h2 y6 q# X, f6 h
: p- ]$ x& h- f. q3 j  P6 r7 L( D你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   
: Z# r8 w+ D% g* vK2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
* W# @* T; \' G& n9 a! d: c

2 L/ Q) j$ K; I) X, |/ Y9 X樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
) O, w- h4 d7 {+ W6 u我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
本帖最後由 K2K 於 2011-3-22 11:44 AM 編輯 ) o; V( s; Y' s( C5 r$ q! o

0 u+ b& ]) x  n
6 N2 y& P; ^( T) D/ f7 a4 n
; H3 P$ M7 M( m5 q樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
  W7 C6 w" l7 f4 H  @' x我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...
8 f1 J* t. ~2 zandyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
- T6 O# i9 u' i% T1 {$ v# |& d  T$ }1 q6 J: P( n6 o" A7 [
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
  S# H$ e, y4 K& e! W
6 K( b) I6 z, Z) {5 X4 f0 I冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?    $ h4 x, }9 i! J; c* v; \8 V
K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
$ {" n5 y% L$ A, d" `; G4 p& y  u9 n
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
+ H8 t1 R  X- f! v7 N  ~9 I好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
1 Q1 ~* ]1 H% }- O卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
. V6 [* o6 ]6 @, C' W% \
* \( P% E7 b( R# q
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
+ A8 R7 Z9 N: [1 Z- V! Q好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, 9 }  e, q& x4 {3 w" C
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...5 N& Y# H) J2 M
andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
: r8 L- X) r) i2 ]2 F
( R$ S  C' f' F點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
% @, o( |. k1 u6 S, m+ M6 a
( G( |& T) e& w& ^3 Q
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
% H, r6 L( o* U; g; v; `K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
/ i8 o9 O4 N) U- |5 Y
; B+ a* F2 k7 R. q- E
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 4 H* L6 o5 b" G6 p& i/ N/ I
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
7 `) |3 _6 h% }! d
+ @& H: K1 R' v) P8 o1 `; [我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
- {8 z' u- R9 ^' t; d6 Lhttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
$ i5 n$ m; j+ k+ |, \6 |andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
1 e' K. |+ X) L- Z9 o1 H- X* `! w
; r2 F' ~$ G# _
咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?* r! _4 R/ s" u% L- e
  T# O& g/ w, y1 T
這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對
$ Z& A. C" y! Y, J7 L自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:

$ g, s' z! H$ u1 {* @1 a「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,+ [$ j5 l$ f8 R2 b7 r- q3 O+ [
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。