<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
本帖最後由 新經濟學巨人 於 2011-3-22 12:02 PM 編輯 + N6 {) n7 U1 b0 j7 I. K0 T, o. h
4 }' _5 r' T3 Z+ T0 n' z/ m
2011年3月22日訊
$ h& r% o! j, c$ i/ O1 R: b2 H4 ]% f* _) Y
1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;$ d4 r8 |& ~: K# z6 ~
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及
/ Y" M! O7 W) m8 @) }3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖
8 q( x8 o4 I! M$ d/ n9 h
8 B# Y( i: _) R6 N& N以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄+ V9 m2 |0 J! ?
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦6 O/ U; }" g5 O/ d' r# y: m
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
: G3 B* |& a# V7 \8 Y4 j+ U% \日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
9 s) m' D; K; J, u祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...- b! E  O: m5 i* ]4 q& s
andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
) \7 ^& i- l% B3 T. @5 S
8 x9 T9 n  V  o0 H  K4 a你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

( F2 u7 z8 I# P" g  Q
- x1 s( }/ |, S8 q你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   % @3 V( ?: L, L' T& X
K2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
' z) [% ^4 b7 o$ s3 h! n* j
  D1 U7 J- a* ?0 S2 X
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛2 c$ k  y, l4 g
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
6 l: G( }8 ~8 V" R3 ^# p
  F) N+ B2 `5 X. g
4 S5 g. Q2 ]. |; p; w- D
  d( ~* H2 S% `7 b( t( {
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
; L# b7 R6 M  A6 z8 L+ _我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...
  W. R6 S& |2 }+ Eandyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
$ H6 Z' A7 b5 I9 F

7 g; Y, H' g, T1 L# i1 Y+ g冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
) M4 ?8 o) Q; f8 m/ G8 f6 q! l8 i3 b; p
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?    : Q1 T( L- P3 ^3 q0 X+ q( e
K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
, H5 n+ Z- P- [# ?" Y0 I% ~' w$ P. t. _
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
; r9 T" w* U1 B, x4 J) K好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
7 f- j# O; ]1 [0 I卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
- t" D9 ?; Z) l: l/ n; {
! W5 @8 I% @8 `6 v! S6 T& b# }
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
3 i! a; \- U' z) ?好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
9 n& A3 R% u" R; t卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...
4 w3 b+ B# r# y" i- X# ?3 t7 |0 {7 randyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
# ?; ]6 M" ?0 h; ]  D' v, H6 l% _# B$ l
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
+ Y" |) w9 ?" W5 b( o4 ^( D
3 ]7 `) G& F$ d! Q8 m  P點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   ( j# }3 b) j. {; ~
K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
9 @$ b9 V2 ^: o* H
7 H  K3 K. a5 y3 h/ P  `. z我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 4 Z- ^" S; v9 _
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
0 F2 a. Q7 D2 U* @: u

/ }2 j3 x, B( K我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
% E6 n$ ^; q6 E$ ]' @" e. }http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
* X6 a' y3 ]- L  Kandyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
: x; v: O* S& R1 d$ Y
4 [2 b. G/ o9 i/ g6 i$ D* p
咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?
; Z, v, l+ P; H4 _% L$ I5 h8 f/ e2 O8 @; z6 W' E1 {
這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對2 L( o( Z  [1 X, V( a0 z/ i8 p8 v
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:

9 x' e" d! U  X* z1 ]「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,
; S. J4 V; ?$ b2 U, j1 ]* N最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。