<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
) e. c& Q& L  i5 F9 ~4 m
2011年3月22日訊+ ~- K" W& z( F* x, Q( D" T; o7 Q
: z! B6 K1 e% {$ Z
1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;
4 ]; Q) r* o9 L2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及* P" n7 @( c6 P* c% e
3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖
- O2 q) J3 m: r: H% U' n# X$ k! z7 X$ t  J8 {& Q4 k* i2 \8 p- v
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄4 a: Z0 p0 g& u/ {
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
  {8 I( \- y* n6 V9 l祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄- K3 }- {) I) e. {
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦* T4 h0 _) H! ^1 a& u+ b
祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
5 o# @! j* U4 G: n  k* ?andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
7 O+ N& s9 L2 g- u
. q7 E4 J. G- j0 C5 e你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

' g. B$ H( l% a5 M7 x! B
7 |: W5 B; G4 T8 N! A2 P! Z( r: y你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   
2 _- Z  ]2 j& t, ~6 ^/ U- EK2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
. h/ G/ C9 W$ @* ^" [# L$ ?: {3 k

$ D  f2 @3 `9 z6 j3 g樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛8 V8 d3 ?: K6 c
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
" I: m- t: l2 q. J" U
! `. e3 E: g2 ^5 l9 t5 `9 w& F4 w" `" g- r4 |. M
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛4 f) j; d/ @$ x; h- z, ?
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...! d, x- W  W; `7 F& L5 z% j
andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
2 i  Z; Y+ g+ ?: a  D- t
  X; M0 o. U5 c. n5 ]
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
5 t' z: O3 g& X3 R1 u

1 V8 x1 m, ]$ E/ x5 s" T3 ~5 L冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
4 `7 {9 O# a6 S, Q' {) V# }K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
% q8 Q% u1 {: B* z, c9 n% f* s1 }! y; L
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?3 v2 Q# L/ x# c) m
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, ) g8 `$ B/ `4 ]# u% W  N
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
; w: B, D7 ~0 L1 f3 O. e$ }

9 u+ `+ C' Y. `3 p. E! f0 K你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
5 x' E7 T- b* P0 a0 ^2 t* k好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
5 P' ~% |3 z* M0 s& D) N6 |) ^卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...
2 R" D. t' N: U4 K2 I+ ~! d! \andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
/ J2 F! g: M. D! p( H
. ~  J( K/ ]' J  s6 n& E
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
1 v; z8 L9 s9 {5 b6 N

0 l+ C: c+ s- r) b  Z4 h! r% h& i. D& S點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   $ }* R! }. b- t
K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
* [& q+ ?1 \  x+ w$ Y+ C* |
$ z  m7 L# G/ i: N8 r6 {( l
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 % C, `) T* t1 O$ j' S! d6 Y* i
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
9 u+ r  P; O% z: S) V+ j! p6 N
  J% _- v: t. S我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 ) A' S' {3 M: ~" D8 D4 ?( N# f
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html' L6 i; A9 P5 p/ Q
andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
9 i: Z" ?7 k$ H# \- O+ y
- H2 ]; ]% D" e5 z, b! u9 S" E9 z* p咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?! _! x8 U, k3 m$ X2 e; x

/ o% `' H+ ?: P7 D$ X這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對8 j, W9 c- X0 y. B
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:
' m/ Z3 H$ i, g, b7 E( S
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,8 s, s2 H7 J8 t. E
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。