<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
本帖最後由 新經濟學巨人 於 2011-3-22 12:02 PM 編輯 $ d( `5 A; K3 i) a9 r% f& G
( x9 L0 H- k; D# J  Z1 \" k
2011年3月22日訊
/ q8 P: w% Z! v; T
: X; \4 u9 J) R8 b% K4 Q: _- k1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;$ s8 ^% h9 G& j1 _; D! s2 b% d
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及9 R6 s; B! x5 j5 N, l
3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖
* k! l* m) w5 j9 |  \) T. [4 t6 {* q
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
3 i6 t: V& u* r0 L. `' K9 U日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦% b. g. m. L: O1 [5 J
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
8 [9 i5 h1 F! X* c- V8 n* t( c日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
+ q5 w) Z: H4 d, a祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...( ^$ R7 r% V! e
andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
6 x2 A  }$ Q& a3 I: V
0 z3 t) z/ O1 S  e' U! i' O& b9 ?
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

9 t% w# z8 R4 |- K7 X. d8 V
- e6 r/ V, F, T. f7 Q. o  m你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   
) b) W/ e+ n0 Z1 s$ IK2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
  {2 O' K0 K9 M* {

4 P- K& x- B- R- }2 G1 ^9 K樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛0 d; d; V  v$ q) P7 S) T# W
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
# l$ K+ c# L& P% |% q9 R8 [* O/ G* a8 R' O* h, c. C, h3 k. V1 X7 s
4 n9 ~# R$ |: Y5 i; R3 J
# O5 m1 K+ j0 B' Z% F; F
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
" `* T' Z0 `2 _! ^  F我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...
! P8 P( Y( _5 a, s) `andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
& g9 r$ P' u+ D: C; Z! Z0 V( t

% a% ^7 _) b, u! g冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
: v- Z( H. Q3 [; a

6 \: x, b% }! `1 T& d& J% b, {冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?    0 R. r5 w2 J" `2 A, B7 f/ N+ S- L! L" x
K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
3 ^4 o; X9 F) Z

( h$ m0 Q5 @  e4 Z8 ?你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
1 \& r$ e0 V) M) z) V' ~  b* [* E好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
# Z  I+ z- e( K) g7 g2 d  V& ?0 Z卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
7 L8 g( E8 P5 G/ f
( L! R- k8 \" H! u& ?
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
' k% B' y) P, H好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
* o5 J5 Q" c6 M/ A卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...5 U3 D% c" m  C( |) i8 D% I2 p
andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
( D( {5 Y! [' K- i

/ u+ C0 a0 E2 u" w2 e, r點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
/ m% Q: ?: V1 @+ ^: \0 t5 v  C

& F7 l: S% ?5 m! e- D) l點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
9 S. T0 I  j: B; TK2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
( S5 L, O. B" `7 N* O

* N2 j/ T/ f* Y; W我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 ) G: O2 M: N7 p. \2 d
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
/ ]6 [2 v+ r& b! ]' P$ C
, _( |8 ~1 e( B/ a6 K
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
. O+ M0 G( O* M% _7 e% A+ _http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html; e, C; F# O# \
andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
) r( c/ H5 r' t) Y) Y) X/ @
- ~- u- |7 U1 M+ n% s1 p* J8 e
咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?
7 `% q' f& c' `1 {: F
& D% _. M9 T- l! S$ _" e/ _這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對5 p& U" ~% c$ {, E7 G8 u
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:
: e' P- K( }% |7 q5 Z" ^
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,, T  J# M3 V% j' f# q  ?
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。