<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
# J% U% U# a: ~$ e% \
/ \5 H$ ^7 w, N# b5 G2011年3月22日訊
9 R$ ^; F  z6 j. X- m* g' t* V: [
" ], N+ C4 M3 U/ Z% S0 o9 s5 `. ^1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;+ `% I( `; b0 I# O" d
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及
# }, y& q/ m0 D# K# Y& |. I3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖3 z! ]- v) N" x" P6 L: q0 M7 Y
8 n( X( t- m2 h( B" s' l& Z
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄7 N6 d/ p! Z' I/ l, B6 v% h, b
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦% D- n; l+ _  \0 Q4 ~" `. K  y
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄0 h, s9 U9 x& F6 f, s; ?+ c$ w
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦- C$ z+ U4 K4 a8 Z' {
祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
8 P( u5 ?7 K. ]# i+ }. P. Pandyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
, B' E" t0 f2 T3 ], z2 U8 F

) l9 p  f5 t7 A- q* J, p7 x你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

; B9 g0 ~* {8 a, n' }5 e* Y7 R
7 z7 D0 S/ n/ ~, u8 e你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   
- F$ Z0 k& P1 U, \+ S/ z0 J2 JK2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
) a8 I8 ~  |  D+ }# k
6 d8 \1 `8 ^( z
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛6 B: R$ m" p; L. p* U7 M( Z
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
: ^* b  t' j, M3 S. q/ o4 Q; ?0 H: |* @- u5 M% g) D  g0 h
: b: k4 r9 }/ x; t2 [
* w+ L, }7 y' f樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
' T# t4 H; i& Y1 j) f4 D1 ~7 w: n我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...
" H# S  a$ L8 r  f% v5 D* Handyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
4 d' ?1 d, u+ c$ p6 _% x3 I
9 W3 L- `9 S8 X$ j冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
" C1 y3 l9 t& `& \( h
0 N6 G( s3 S: ^
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
  d3 v. [: O' Z& t. \; vK2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
1 d) v2 P( C7 r% d. P
: C, ]; W3 ^1 I1 B5 e$ e5 d2 P6 h你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
. A3 D; j0 R/ D# n好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, / }" s  V, i% e4 |9 ?6 v0 h. l) K
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
. d/ f/ o, D- O1 `9 v& U3 v7 Z# b/ j
# Z$ q; f5 [: E! }' v2 M+ \
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?2 i/ J% t3 l$ A. Y% R7 q( e% a7 W
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, ) ~3 q$ @( _% h' i# w+ g* A0 S8 \
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...0 I% s; y3 _5 g6 Z; [
andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
/ U$ F, X6 {5 V0 g% w6 @0 F( G2 t2 e
; j! q" k$ d, x9 ^' J
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
/ g: X  B. T( j/ q+ z0 A3 ~' V, l7 J
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
$ d7 R( s5 o$ ]3 ]7 A/ jK2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
" y2 G5 h# z: v1 M2 T- g' [7 g4 ^4 b. u- X
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
+ F! m% [& D: Z  h: V1 E4 n* }$ Vhttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
  S. d8 y) O2 N2 u3 G0 c
6 b8 e/ b/ x  e' D1 T, b; h
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
2 `- Y- G1 J9 O! D8 C( U7 rhttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html' l+ ~2 \: E1 r; l6 @
andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
, ]% _; Z; Y( N  x; q4 r. D! K
" c' M6 x% H7 f" I
咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?
+ F$ R. v! X  h, U: j7 t) @0 _3 c( s4 ~  K$ ]6 q
這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對4 f. x% ~. r/ c3 v) D1 X; Z$ b, Z5 L
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:

5 J, I9 R$ Z! I/ u「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,
$ F3 I2 [$ Y6 x最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。