<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » IQ大挑戰 » [有獎IQ題]交通意外
返回列表 回復 發帖

[有獎IQ題]交通意外

請大家唔好將答案講出黎,等其他會員可以玩下,多謝合作,謝謝

見playplay出左題目俾大家
我又俾題大家玩下先^^
有獎品ga,希望大家支持下啦
[size=-2]獎品密碼:將題目所求的這個4位數減到這4個數字的乘積就係解壓密碼啦^^
例如1234係答案的話,咁密碼就係1234-(1*2*3*4)=1210

話說有日,*laybr2出街散步,心不在焉,行左出馬路都唔知
係呢個時候,sakura3*0係條街度搵住佢架新車高速飛馳
一聲巨響之後,p*aybr2被撞倒並捲入車底,當然會俾車碌碾過啦
pl*ybr2訓左係地下度,奄奄一息
事後sakura3*0不顧而去

及後警員ck*ckk趕到現場,並將pla*br2送去醫院,待play*r2醒來後,ck*ckk詢問playb*2的情況
playbr*說...
「我被撞倒後,已經差不多暈倒,車甚麼的都沒啥印象,但我對它的車牌印象特別深刻,因為這個4位數字的車牌,剛好是一個兩位數的平方,而且這個4位數的數字排列是AABB,可惜我想不起這個4位數和2位數...
00不算兩位數,0000不算4位數,這個不爭拗了

到底呢個車牌係幾多號呢?
[size=-2]要提示嗎?用excel做下咪知lor

俾住兩張相大家睇先
D相希望大家鐘意啦^^

[ Last edited by sakura310 on 2007-7-27 at 03:31 PM ]

mikuru.rar (1.9 MB)

maybe i never play this kind of game before, i didnt know u mean the answer is the password (now i see that). i thought just a game and try and ask if it is correct or not....

[ Last edited by iolo on 2007-7-27 at 04:00 PM ]
你將你ge答案講出黎(不論錯或對),咁其他人仲使唔使玩呢?=.=

這小遊戲並不是為你個人而設的

得ge話請你盡快修改你的貼子

或者
版主們可以幫我hide左上面的貼子嗎?

[ Last edited by sakura310 on 2007-7-27 at 03:34 PM ]
依題似maths 題多過iq 題...
個答案都幾易撞下~
thx...quite interesting~
Originally posted by sakura310 at 2007-7-27 15:29:
你將你ge答案講出黎(不論錯或對),咁其他人仲使唔使玩呢?=.=

這小遊戲並不是為你個人而設的

得ge話請你盡快修改你的貼子
上次playplay俾你打穿個肺,今次又捲入車底..................................

貓哭老鼠先
諗唔到7744(88^2)
Originally posted by sakura310 at 2007-7-27 03:29 PM:
你將你ge答案講出黎(不論錯或對),咁其...
i didnt see ur "white" sentences ...sor~
知道答案了-3-
Originally posted by 自由神 at  03:38 PM:
諗唔到凸=.= 凸)
請大家唔好將答案講出黎,等其他會員可以玩下,多謝合作,謝謝

唔係通係
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » IQ大挑戰 » [有獎IQ題]交通意外

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。