<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 今次奧運觀眾面對的三大問題
返回列表 回復 發帖

今次奧運觀眾面對的三大問題

一, 偏中國項目
自回歸以來就是如此 , 如上次男羽 , 係中國球全數出局後 ,
播都再無播過~~

二 , 收費電視
如今無記亞記都大設收費電視 , 今次奧運可以會將部份比賽 ,
放在收費電視 , 這實非觀眾之福~~

三 , 馬術
如次香港協辦馬術 , 唔排除佢會為播馬術 ,
犠牲更得香港人心的其他項目 , 問心 , 香港有幾多人想睇馬術???

評分次數

完全足以降低香港觀眾對奧運要本已經好低嘅熱情
原帖由 e_e 於 2008-7-29 11:44 AM 發表
一, 偏中國項目
自回歸以來就是如此 , 如上次男羽 , 係中國球全數出局後 ,
播都再無播過~~

二 , 收費電視
如今無記亞記都大設收費電視 , 今次奧運可以會將部份比賽 ,
放在收費電視 , 這實非觀眾之福~~

三 , 馬術
...
一, 回歸以後, 香港傳媒盡顯擦鞋本色, 好似世界杯02一樣
成班人失控一樣, 一隊垃圾中國隊, 打3場狗屎波都場場讚場場吹捧...

二, 奧運比賽愈來愈多, 根本都播唔晒架啦, 就算係免費既, 因為高清電視,
都多左好多條channel, 一個台播唔晒, 又有咩辦法?

三, 講到馬術, 根本就係笑話, 係霍震霆同特區政府好大喜功之過,
天氣唔o岩比賽, 空氣差又係風季, 比賽要因為太熱而要倒屎咁早就開始,
根本就係貽笑大方, 睇既朋友更加要4點幾就出發....
其實有咩人去睇? 中共派落黎既假觀眾?

評分次數

原帖由 filter-052fans 於 2008-7-30 10:07 AM 發表

三, 講到馬術, 根本就係笑話, 係霍震霆同特區政府好大喜功之過,
天氣唔o岩比賽, 空氣差又係風季, 比賽要因為太熱而要倒屎咁早就開始,
根本就係貽笑大方, 睇既朋友更加要4點幾就出發....
其實有咩人去睇? 中共派落黎既假觀眾?
聽講全中國各大城市天氣, 香港都唔算熱..內地好多地方都40幾度....最重要係內地搞唔到, 一係取消, 一係同第二個地方合作.  但論馬仔, 的確係香港強項.

評分次數

原帖由 d228216 於 2008-7-30 04:33 PM 發表

聽講全中國各大城市天氣, 香港都唔算熱..內地好多地方都40幾度....最重要係內地搞唔到, 一係取消, 一係同第二個地方合作.  但論馬仔, 的確係香港強項. ...
but there's totally different stuff..

You'll know it soon, I believe a lot of HK people don't know what'd be meaning for Horse games in Olympics and they will fall asleep.

Australia is always broadcasting Horse Games during Olympics and I fall asleep every time.

i.e. I don't watch Olympics much since 1996

評分次數

You wrong mr. brightlee, you don't know Hong Kong to much..
In HK, 倒潟屎都1百幾拾人睇, 一張$20紀念鈔票都打崩頭, 買本漫画都會露宿三晚, 可能佢地真係會will fall asleep, 唔係因為冇興趣, 可能太早唔夠訓..

評分次數

原帖由 d228216 於 2008-7-30 02:33 PM 發表

聽講全中國各大城市天氣, 香港都唔算熱..內地好多地方都40幾度....最重要係內地搞唔到, 一係取消, 一係同第二個地方合作.  但論馬仔, 的確係香港強項. ...
香港勁既係跑馬,唔係馬術呢

評分次數

原帖由 奪命老妖 於 2008-7-30 04:10 PM 發表

香港勁既係跑馬,唔係馬術呢
香港跑馬唔係勁既, 你睇幾時嬴過大盃賽??? ,,香港只係賭馬勁
我講競賽馬匹管理糸统 , 你話全世界邊度有養咁多競賽馬??

評分次數

原帖由 d228216 於 2008-7-30 05:38 PM 發表
You wrong mr. brightlee, you don't know Hong Kong to much..
In HK, 倒潟屎都1百幾拾人睇, 一張$20紀念鈔票都打崩頭, 買本漫画都會露宿三晚, 可能佢地真係會will fall asleep, 唔係因為冇興趣, 可能太早唔夠訓.. ...
the 2nd thing will be coming up...
they will complain Hk government!!!!
原帖由 d228216 於 2008-7-30 02:33 PM 發表

隨左溫度, 你唔可以排除濕度, 同香港係台風季節, 打風唔成三日雨, 一個8號波就足以攪3 4日....

另外你提到香港係"馬"呢方面係強項, 就正正係問題所在,
所謂要為祖國出番一分綿力, 活生生既人材點解唔可以番上國內幫助建設馬術?
而係要硬生生係一個唔適合既地方舉行, 係貪功霸d野黎攪, 定係有心出力, 大家心中有數啦....

簡單講一句, 最重視提高投注額既香港馬會, 暑假都會休息唔跑馬,
你就知道香港7-8月適唔適合馬匹活動架啦....

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 今次奧運觀眾面對的三大問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。