<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 清揚 at 2005-10-10 21:15:

唔系計身分咩~?
詢問完專家後,我改口"我是生於中產家庭,但過著的是中下階層的生活"
老太婆貓
d兄: 想請問你知唔知呢隻是甚麼品種既猫?貴唔貴?
       我女朋友想養隻差唔多既!唔該哂
Originally posted by garycheung at 2005-11-10 09:56 AM:
d兄: 想請問你知唔知呢隻是甚麼品種既猫?貴唔貴?
       我女朋友想養隻差唔多既!唔該哂
我唔太熟貴貓....但相裡面既係 街貓 梨....多數食乾糧整到咁肥大
Originally posted by d228216 at 2005-11-10 11:09 AM:

我唔太熟貴貓....但相裡面既係 街貓 梨....多數食乾糧整到咁肥大
街貓!!咁你知唔知係乜品種呀!即係我走去petshop話想買,咁都要知係乜品種
人地先明.唔該幫吓我
街貓 = 本地貓

去愛護動物協會 大把 $400領養 已yim, 健康証明, 你又可以叫佢介紹d 冧人既貓貓比你.

記得唔好要 BB貓, 最小四五個月先好要...
Originally posted by d228216 at 2005-11-10 11:24 AM:
街貓 = 本地貓

去愛護動物協會 大把 $400領養 已yim, 健康証明, 你又可以叫佢介紹d 冧人既貓貓比你.

記得唔好要 BB貓, 最小四五個月先好要...
我住美國,唔知邊道有愛護動物協會 BTW 領養反黎既猫會唔會好難養,佢會唔會
對人有戎心?
Originally posted by garycheung at 2005-11-10 11:32 AM:

我住美國,唔知邊道有愛護動物協會 BTW 領養反黎既猫會唔會好難養,佢會唔會
對人有戎心?
唔會, 反而餓咗好耐, 重冧人.

打去d animal rights 協會問吓 邊道有得領養貓, 幫襯 petshop 不如領養d 可憐既貓貓啦
,
Originally posted by d228216 at 2005-11-10 11:37 AM:

唔會, 反而餓咗好耐, 重冧人.

打去d animal rights 協會問吓 邊道有得領養貓, 幫襯 petshop 不如領養d 可憐既貓貓啦,
有道理,等我問吓人邊到有得領養貓貓先
唔該哂d兄,有問題我會再問你
d兄:我已領養左一隻猫猫female,9星期大,已yim同已打針.
想問吓有乜方法可以防止佢抓爛d傢私,聽人講可以拔左佢前兩隻手旣指甲
咁佢就唔會抓爛d傢私,係未真架??我覺得好殘忍.
仲有,9星期大應該飲奶定食猫糧??每日食幾多餐??點樣教佢係定一個地方大小便??
(對唔住,一次問咁多問題,因第一次養猫猫,乜都唔識)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。