<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 如何解決自慰而弄致的早泄問題?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 我‧愛‧你 at 2006-1-9 17:40:
各位兄弟知唔知道有乜方法可以解決?
引刀成一塊, 一了百了.......
等等先…不如正經討論下
其實邊個話打飛機會導致早洩呢?可知早洩的定義乎?

先睇睇早洩有咩定義先啦不如:

根據某調查顯示:
插入之後至高潮期間, 在24秒以內..........0.9%
                      1分鐘以內..........3.0%
                      2分鐘以內........18.0%
倘以2分鐘為準的話,約有22%的男人早洩。

一般而言,男人是否早洩,有下面四種說法與標準(擇一即可):
1. 陰莖進入陰道算起, 1.5分鐘 - 2.0分鐘 就不算早洩。
2. 以陰莖在陰道內的抽送次數做標準, 十次以上為正常。
3. 馬斯特的定義是一半以上行房次數中,不能使女方達到高潮。
4. 凱布蘭定義是:射精是種不能控制的反射作用, 但可以訓練;如果, 一直無法控制這種反射, 就是早洩。

咁搞清楚咩為之早洩後,就可以睇下究竟咩原因導致早洩,而引用下面的一段Q&A,相信可以略知一二:

http://www.health4ever.com
訪問自己 找出早洩原因

早洩雖然不是什麼大病,但不少男人視之比患上大病更可怕。逃避或者藥石亂投都不是正確方法。不如「撫心自問」找出早洩的原因。

問:你是否剛剛開始第一次性關係

答: 缺少性經驗是早洩十分常見的原因。幾乎所有的男性,都有難於控制自己性高潮的經驗。隨著時間的推移和經驗的增加,這常不會成為問題。
改善方法: 在你獲得第一次性高潮之後的15至30分鐘內,再設法得到另一次勃起,使自己逐漸習慣陰莖放入伴侶陰道內的感覺,然後才開始有節拍的性交運動。性交之前,作短暫的手淫可能對減少性緊張有所幫助,並將有助於你延緩性高潮的到來。

問:你是否剛開始一段新的性關係

答: 興奮和焦慮是當你和一位新伴侶性交時,發生早洩的常見原因。隨著關係的發展,問題可能不再出現。
改善方法: 你和伴侶應設法放鬆自己,或在性交之前飲用一些酒。戴避孕套可能有助於減低陰莖的敏感程度,因而延遲射精。

問:你是否有過不愉快的性經驗

答: 慌忙的或偷偷摸摸的性交經驗,在怕被父母或過路人發現的環境中,或者在罪疚的心態下進行性交,這些經歷可能會引起早洩問題。
改善方法: 和愛侶討論你的困擾。

問:你是否擔心自己的性能力能否滿足你的伴侶

答: 對自己性表現的焦慮是早洩的頗常見原因。
改善方法: 與你的伴侶討論此問題,你可能會發現在她來說,性享受並不在於你延遲射精或長時間的勃起。你將發現比較容易進行沒有焦慮感的性交,並且你也會逐漸學會延遲射精。

問:不屬以上任何一種情況?

答: 假如這些自行處理的方法都無法奏效,問題仍持續存在以致妨礙你的性享受,那就要去看醫生,因為早洩常為陽痿的前驅症狀,或二者共同存在,故應早作治療。

本文由本站顧問醫生審校

由此可以作出一個小小結論,就係打飛機同早洩兩者間的關係,相信好多人都有所誤會。
從邏輯上黎講,這好明顯係因果錯配,打飛機唔係導致早洩的成因;正確黎講,打飛機是反映出你有早洩既問題。
換句話說,就算你未打過飛機,日後先同你女朋友性交,要是你真的有早洩問題的話,都一樣會有早洩的現象。
可見,其實打飛機打得多,反而會延遲你進入射精果一刻的時間,因為你陰莖既敏感度會隨住性經驗(包括做愛同自慰)而降低,正常來說,反而唔會咁早同咁易射。
有人話當你真係好有需要打時,嘗試當射精時將你隻手放開,長始下去因自慰而早洩既問題會減輕~但長遠都係減少打~
Originally posted by 我‧愛‧你 at 2006-1-11 05:16 PM:

a片個D好恐怖..口交條jj都唔硬..
梗係啦,佢地要同條女攪成5-6個鐘,耐力賽架!!用埋神油都唔掂啦!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-6 02:06:

梗係啦,佢地要同條女攪成5-6個鐘,耐力賽架!!用埋神油都唔掂啦!!
打麻醉針落jj度!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2006-2-6 03:50 PM:

打麻醉針落jj度!
咁咪唔識充血囉??
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-6 20:17:

咁咪唔識充血囉??
應該唔關事,如果怕,加埋偉哥啦!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2006-2-6 10:49 PM:

應該唔關事,如果怕,加埋偉哥啦!
但下體冇左知覺底下(=訓左覺?),咪即係唔識扯囉???平時你反緊春夢所以先會扯,哈!!

偉哥食得多冇益,男優日日攪,咁樣食法好快會死。
我愛長澤
Originally posted by 我‧愛‧你 at 2006-1-9 05:40 PM:
各位兄弟知唔知道有乜方法可以解決?
早泄未必因為自慰,自慰多反而到真正做愛時,下面會感覺冇咁刺激,因為自慰係自己 control,同真正插入女仔度唔同。

早泄係連續發生好多次,才算"早泄"

我初初同女友做愛,因為新鮮感同刺激,都試過入左幾下就想射,試過女友第一次玩坐蓮,睇住女友慢慢坐上我支炮度,女友好嗲咁叫左幾聲,我都頂唔住即刻射啦!
Originally posted by Kian76 at 2006-2-6 23:21:

但下體冇左知覺底下(=訓左覺?),咪即係唔識扯囉???平時你反緊春夢所以先會扯,哈!!

偉哥食得多冇益,男優日日攪,咁樣食法好快會死。
網上身份誰不『機密』?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 如何解決自慰而弄致的早泄問題?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。