<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
' Q" Y( M  f; Z1 K* Z. p- l7 d9 U: |' ~/ H1 \, I
2011年3月22日訊
# {" O& Y6 o" \5 O' a3 h
9 |! @- ]* o" s* ?2 T1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;
" ~: O. ~, m  Q: ^3 t2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及7 v2 T: ~6 t, j
3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖% s& J! W  b- r

- k2 }# c( K# k. C& V以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
/ L0 W7 J* I& @. {6 J日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
# [3 C+ N* ~2 }祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄% E" s( c  U% L! [& Q
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
- w8 P3 s" u. P1 ~8 O1 |祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
1 w3 X1 S$ i  ~7 r4 ^andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
6 g+ F; n. x1 H3 c5 b6 N0 r$ G/ V( E
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

! }' E+ [, v5 R" ]

8 O5 f6 C. t  u: ^你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   0 b. R/ N3 L& U' r
K2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
4 P) q% i. v5 d: m
. e" T% M# p( Z* V$ x8 \7 d  D6 q
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛2 n9 A! e0 O9 b
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
# u; p, ^1 {3 {' h/ z# ]! h8 w, N
5 S; L9 C  J# k
# |1 P! L8 v8 f  Y
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛8 g3 o# }, R- k! i% a. l- r
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...; [) D0 ]: x4 R, `  L' J3 f
andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
' Z* T7 e( c6 J4 [

+ C1 r2 y4 Y, p% V: C冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
  J2 V$ w& r% i: `# k, x
# S! w  A3 F& l# O" G. P0 I8 m0 N' c
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?    7 e( [( G5 x9 ?
K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
% Q- M1 F9 ?. _# J% F4 `$ v
. P0 v' G" \4 E  @
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?0 s# g. H, @! V4 [
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, 8 h# l1 x5 g& h" V! z# W
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
6 s$ A3 F3 n( g. N

E4 ?9 I9 K4 W* O你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?# }' J" W, J" V! K+ D( r
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, / F  `( z' v0 ^, E8 L  Y
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...3 d, O. \& D2 j% y* s
andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
. |/ X' s' h6 Q, x6 h" ^
' z4 v9 o  J2 a* M) Y& D' n: Z. |點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
  l! \0 s3 F/ o$ p) K$ i8 k
8 @1 z5 w3 S5 x  H9 h  B0 X點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
8 o2 J$ P. X' h3 ~; E9 DK2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
- {9 g# d' E& w1 t; v2 h% `" p9 O
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 8 x! a4 J$ ^! m7 R2 t! p
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
6 s) S- p- j" ^7 ^
5 \3 i, {/ W$ \我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 # {5 X/ t; @7 l7 J4 Z
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
; G$ z! V* J8 R. ^andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
9 g* k* T3 g3 N- ~- c( e% P6 q; G
咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?7 d4 z7 e$ G/ _% i9 ]% S8 W
: R" y4 q7 f; P7 D/ z
這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對- j; D0 a; C4 J6 l. O! N
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:

8 L* ~2 j" k; x4 |6 |7 n「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,
$ h4 I0 |4 ^' y7 E! r$ M5 y最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。