<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
8 h& z/ O; _8 e- @. T/ S, N
2011年3月22日訊
1 j. r, `5 \# [% I- v
/ J# ^8 X9 x( I1 a, i! f1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;: z5 c) B% j* P* Z
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及% F9 W) b4 [$ O2 a" \2 F
3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖
+ Z7 R+ |  V( s! w7 L9 x! h2 y( M
- u+ y: x2 }. w% T& r以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄, C2 W; m) R  Y2 j
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
( h1 Q2 i5 z! ]* z9 P$ q祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄  }! s9 d3 X+ x0 l
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦4 O% n- Q4 ]' Y8 f7 \8 p8 E
祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
* a# V: L: Z  j) handyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
5 N% z) v9 C9 X: L0 }
" e! T+ V, A# C% O: Z" V- _" f
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

1 [7 D  {) w: M3 ]; f! K1 ^, T$ U: n
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   
/ G9 p( d: g$ L  O" L1 y/ t# j" wK2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
7 a+ ^8 L+ e4 D. O5 k

1 p$ ~" a' J4 x& o  X  k1 a! t6 W" s# V9 i樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛+ O- t  W. [  g* h* Z# K% o
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
本帖最後由 K2K 於 2011-3-22 11:44 AM 編輯 ! u* n( x0 C7 x+ z1 ~, S
) B' D( F9 c0 b
7 B  P8 |5 z9 E/ [& R) q5 [$ B& U6 m0 Y1 W
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
# K4 k: A! m+ o& p) i" [* W我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...; u; s* ]* Z% z9 N' |, b! }1 {9 x& H
andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
+ I: G% A: e" ?- l& v9 x$ o) _4 W; s# a0 c
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
: r% r# }, d2 \+ I, C
* r, p" j+ L. ^$ K( e* c7 S* j冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?    % B: n  Q/ q# i9 N9 r
K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
; W) }! H6 e5 y8 d: P. ]7 T

R" f- y3 e+ x  S% F; o) I( b你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
; M* B5 Q8 o, p0 Q: m好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
" ?7 s3 W( W0 |4 C卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
2 m$ d$ [6 K4 u. [0 z. D

* R3 i9 z1 y" u你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?. T1 s: _! d# u
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, * `5 `5 n; E3 p& g
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...
7 @* T' @5 r2 y8 A$ ]. e5 ]andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
) a9 b7 D7 v) t  I% a. z" X& O
# |9 m: _6 K4 E8 h! W點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
) ]' f# `# t2 n9 l4 i: T- F! c6 k- G! {( H+ L5 }/ \& Q
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   & l/ e; f8 F5 {
K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
2 w$ r+ w) K$ d9 v
$ W: ?6 |' c& K2 Z8 _9 _" A; `我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
- N9 W4 C9 v7 e0 g; J# F, @  ohttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
0 O: R, i4 \* o. I

2 e: F6 ^" x6 @我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 ' V0 V7 U3 p0 E: W
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
  F' _# O: t3 X  Randyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
4 R2 s- g3 b, H+ n+ D% f* \2 U

( C& G) W! Z2 y% H/ s咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?, o: u2 T/ p0 H, B" w+ U

, S) r2 _0 c7 M* O: ]- B這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對$ `; I, q* S8 F) K+ Y3 Q
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:
' m9 }5 l/ B' @2 v4 T$ F
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,% X1 a! R( k$ q5 A" d$ M3 @1 X  [
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。