<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
本帖最後由 新經濟學巨人 於 2011-3-22 12:02 PM 編輯 3 T; n7 d- a; x* }. I" o$ A

6 ~# l5 b+ N% R: c* {2011年3月22日訊/ a! K! N! Q) l. d
6 _, I- S; p$ J5 j' i; b. G- C( R
1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;5 @/ K# ?! e  H; D" A
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及. d9 P9 F7 }6 a9 T  N0 |% n
3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖' P+ E5 x) X# P

; A$ x0 ?- D, x* I. T; s) l( p0 ?以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
4 b, B6 c+ _+ ]- v- T' v& f9 X: L/ C日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
- ?( O  ^/ S8 p! \- v. L祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
/ N. Z, w/ y- K8 O4 V# u" K日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦( e6 I# p5 }2 p" `" n4 _
祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
  R8 ~/ {- ]6 Gandyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
0 O; N6 U# G) O& J) Z4 v5 G( ?/ ^$ B1 Q1 r+ e
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

% W' P/ e7 d) i
/ p  y: [# o2 |
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   ; G2 Q9 t. g' N5 s6 t
K2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
1 D  C' A4 u0 T

7 s( J3 x- @7 C5 p( y樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
7 E( v& V9 [8 g! G8 O( w; v我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
本帖最後由 K2K 於 2011-3-22 11:44 AM 編輯 * n* n  S8 M7 N6 R; {6 k

% v3 ^4 R+ D! L" k
$ n3 o  F  b: _+ q5 W
/ d* G4 W6 ]# J) z+ ^$ d+ b5 s  f9 ]) W
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
: K% e# {: j+ e# @. B/ R我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? .... ~! g; ^) I8 M. C
andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
: j, W2 H; V4 s3 B& Z) p& G5 y

% H& @! I6 a- J% U冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
% ~0 o8 G  M: H: }- q# R1 F8 P$ q, P# M: v/ k, ~
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
5 i) F" J# ?: ?6 @5 T* }) oK2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
! a2 m2 p+ j, ~" I% E9 Q, S! q) }& }2 p- ^( }" |
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?8 M$ n& E& f- d: ]  Z7 S
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, : R4 J7 _5 _0 ?" q5 _9 |2 ^+ x: ?
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
. C( T# D7 F) W' ^+ ^( g1 V5 L2 X

* Y( |" v6 g* [5 ~6 O你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
9 [5 X; g% C& b* c好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, 9 P# Q% {+ ]8 n" F! p; z6 U, D
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...
: }& ~6 @' }8 a% l2 ?. o1 dandyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
, r. u) T% }1 Q

/ M! C& b# r7 e點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
  R2 I7 E. {8 `8 S6 o- }

+ ^7 V& e2 m) W2 ^! j' g# h2 N點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
- P2 m- y3 x& t  R, `/ @K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
9 Z9 ~2 p- a# W6 O: s" S
7 S/ E, J. }; L我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 * X; {8 G& H; R/ T: r
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
) B1 s% v( \3 s: h# v1 T( D( h
6 }, O) ?3 _& |% i9 a0 G
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 ' A; b: B( B4 f
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html- I4 U# {/ ?2 ?# K) R
andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
; J5 M' K1 D; ?

& f! x7 A3 Y, o$ b9 d咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?4 F3 y6 t7 ~, C

; x" |6 ]6 n" _* T# q. N3 E這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對' u2 ^/ Y" U* X5 E5 a0 k! j- x
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:
/ C, I" f# E' u0 A6 R
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,' M* {$ f4 ^% f) U, Z: s/ N
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。