<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
+ S$ h9 |" d' Z4 A8 M: o; Z; c$ d" k" [; h; g% v. L8 c( S9 y+ b' Y
2011年3月22日訊
& f# l2 s9 |+ v% S
9 |$ k# u1 Q2 f" o" @* g1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;
5 ~- p2 p1 p2 f8 ^1 |- {% m5 Q. L2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及+ ?! V4 z  ~: g) L% h4 A! J
3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖
6 @; A3 y- G+ N  q4 c9 g! Y% Y% [  h( [, a% U4 P; O$ x( O& @
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
$ x- W0 J& j) k. R: W& L! S% k日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦1 r- N6 [+ S! K5 d% W
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
& h' J# |( |/ V* l+ C4 g日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
9 E  i, X; i8 N  W( c, Y8 f祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
4 g+ k7 U; W7 @andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
# E" h% H9 m; V; Y1 A6 v7 e1 \8 p$ ?9 X  H5 }
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

@$ {" g0 a/ @2 g& P' |# p* }& M4 ]8 v5 A- A/ i3 V
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   - D: V0 E7 f7 ^4 r7 Q6 {
K2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
0 \8 Q4 L7 d8 C5 A0 T
2 u& D1 u! N8 V/ L2 D. B& y3 L3 h樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛8 ^' F( p+ }8 X
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
1 T; b  G7 j1 \, _6 Q2 H8 ~
! Y! {% A; n1 V6 `" y# v8 B2 E0 Y
8 b8 e7 s, k! ^) w" u# r1 j- \

/ G6 b9 Z2 W' p2 U8 _樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛6 Q* }7 b5 I. o- G0 E; V
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...* S3 c* g" _- R5 m- }  F; ~
andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
+ X( ?1 A, y- x+ n5 ?
$ M* H  Y6 e0 P- x# v8 @冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
- l2 _. n2 ^5 t- H( S5 d/ @% `

& D0 @% Q% A0 J2 Y2 z冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
* y' J" G7 a; u4 d# \- T; \" KK2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
! s2 u* M2 L) f! e/ G! f' w
0 D, E, ~0 T- V4 y
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?9 V) d6 t! j  s6 F
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
  X: R: C$ ~) H7 ~, w) W- r5 z卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
- r0 S( c& [3 O4 G

! u! q1 A+ X( C$ P你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?1 V7 o1 v6 b8 `+ d5 {. t% M& n/ `
好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, # A1 z  X" ~( r7 }
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...$ g( c. Z3 S( B7 N' F
andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
) S% H1 n, h) X+ e
3 p, {! D8 F  r* K3 c9 i! k' w
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
( _$ P' T1 L2 \' B8 i( K  ^$ `

+ I) U7 w; z" I0 F  V' L% u點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   * L/ I3 i2 o( h) j1 S: H
K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
+ H. T8 B& c. Q* x" b( N2 @; ^

3 T  G  _! X5 T' Q7 y  ^- e( P% t% R我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
! p, N" |* S( p, Chttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
& |- t& X6 b6 k- h9 x

, k5 H" K1 L- ]3 [% }8 X: _我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 ( B8 @) {; n& j* N% n
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
/ A0 d" I2 ]  j) t& |4 @; Bandyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
8 U$ D9 k5 w) o8 n9 g
. u7 M. I; t  M3 I; l咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?# \. n2 j2 o# z

4 @6 A$ i' j# x$ T# P這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對  d' H1 D- t, v4 \' _2 `1 `7 C
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:
! l3 O$ e/ c; m2 @9 o
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,
" I% r* ]7 S5 B+ }$ U0 r( H最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。