<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)
返回列表 回復 發帖
我又想問九哥,如果得到嚴重急性發錢寒,如何醫治?

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-2 01:26 AM:

應盡快到"邦民"或"UA聯合"睇急症!!!
百曉生先生:

多謝你的意見,我睇完波紋的廣告:“波紋易借易還”之後,決定去會一會傳說中的“波紋女郎”。看見波紋女郎之後簡直暈得一陣陣,迷糊間看見耳孔很大的一位先生給了藥我食,點知真的一劑見效,藥到病除!但又發現了新的問題,藥方上寫住“九出十三歸”,此話何解?

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by d228216 at 2005-8-2 09:20 PM:
“九出十三歸”乃大釘, 還有細釘和釘上釘......釘釘無窮, 直到你釘為止。
可否更詳細解釋一下,何謂"大釘"、"細釘"和"釘上釘"呢?

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by sohozhk at 2005-8-3 08:23 PM:
今日中午已經到左婆羅乃,我依家係網...
soho兄:

首先祝你個債主唔會去到婆羅乃搵你!

點解"九出"係借12k會俾9k我,而唔係借10k俾9k我呢?條數點計?”所以每逢你想借10萬,疊馬仔都會勸你借夠20萬。明無?”都係唔明,借20萬咪要還更多?

睇黎我都要去婆羅乃行番轉,我對陳年草鞋都唔知去左邊,真係大鑊大鑊!:cool:

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 瑞比 at 2005-8-5 04:32 PM:
Q:1949年以來,中共領導人均致力建設中國特色的祉會主義
 你同意嗎?試以毛澤東同鄧小平我措施論述

9兄中史咁好,幫下我thx
哇!出條咁難o既題目,想考起九兄? 不過我估九兄識答o既!

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by will213 at 2005-8-5 05:39 PM:

亨兄是26fun的才子, 當然無問題啦!

笨兄,也不要謙讓, 你假假地亦是龍珠博士
不敢當…不敢當… 點及得上你在金庸界的地方崇高…

[ Last edited by 笨小孩 on 2005-8-5 at 05:48 PM ]

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
百曉生先生:

有條賽馬問題想請教一下你。

本來一場打甩吡賽事有20匹馬進行比賽,在前段時間,由14號18號馬率先一齊帶出,比位於第三位的8號馬快三個馬位以上,更遙遙領先其它馬6-7個馬位以上。但其後突然要轉場地比賽,13號馬忽然一下飊前4-5個馬位,之後乏力,8號馬仲勁,好似食左禁藥咁,突然飊前十幾個馬位,遠遠抛離其他對手。14號和18號都已經盡力策騎,但都追不上8號馬。

14號和18號係唔係因為開頭一路快放“鬥燒”,所以中段不繼?還是13號和8號轉場地時食左禁藥呢?會唔會有幕後黑手操縱呢?就快轉入直路,究竟邊匹馬會贏呢?會是8號大熱勝出?還是14號或18號再發力後來追上?還是13號一條直路鏟上黎?仰或是其它馬匹突然發威連追十幾廿個馬位呢?

其實我覺得14號無論實力和血統都十分優良,練馬師更用心操練。但留心一睇,原來8號馬騎師係韋達,18號馬騎師係戴勝,14號的騎師叫咩名都冇人知。而且仲冇分齡讓磅,係一場平磅賽事。咁唔出奇,奇就奇在賽前突然宣布見習騎師級以下的騎師唔可以用鞭策騎,實在吹漲…

[ Last edited by 笨小孩 on 2005-8-11 at 09:57 AM ]

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-11 10:07 AM:

觀畢全文後覺得可能"言中有物", 可否明言?
九兄多心了,純以馬論馬,以觀馬的角度指教指教下小弟。

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by d228216 at 2005-8-11 03:43 PM:
貼士: 馬名 2 個字, 第一個字係顏色. 第二個字係你冇左唔得既.
紅錢 or 紫金

多數贏完都係斷腳之類
最後人道毁滅?

[ Last edited by 笨小孩 on 2005-8-11 at 04:24 PM ]

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
應該係紅錢,當年係簡sir馬房,好似由告東尼策騎,路程係1千4百米,馬匹出閘向上跳躍因而落後好遠,距離尾二馬有六七馬位,但最後都係能取勝!

最後下場係點都係唔知!

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 江湖百曉生特區(九哥親自解答)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。